top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Emil Holm Larsen til Furuset: - En uslepen diamant

I dag ble det bekreftet at Emil Holm Larsen går fra Grüner og trer på seg Furuset-trøya til neste sesong. Holm Larsen spilte alle Grüners kamper i Eliteserien forrige sesong og har 4 sesonger bak seg på landets øverste nivå

Foto: Jon Anders Johansen


Vålerenga-gutten Emil Holm Larsen ble som Hockey4You kunne fortelle tilbake den 30. mai i dag omsider klar for Furuset. 24-åringen er født og oppvokst på Vålerenga og hadde hovedtrener og Enga-legende Kenneth Larsen som sin favorittspiller i ung alder. Coach Larsen ville hente backen allerede i fjor men Holm Larsen benyttet muligheten med å ta en sesong til i Eliteserien med Grüner. I dag ble det altså klart at Holm Larsen skal spille for Ulva neste sesong etter å ha tilbragt 4 sesonger og 123 kamper på landets øverste nivå.


- Jeg hadde tenkt før sesongen var ferdig at jeg hadde lyst til å dra til Furuset, mye på grunn av Kenneth Larsen som jeg synes er en bra trener. Og så vil jeg spille kamper, jeg følte at jeg ikke fikk like mye spilletid som jeg hadde håpa på i Grüner så jeg går til Furuset for å få mer tillit, sier Holm Larsen.


For det var nettopp Kenneth Larsen som tok Emil Holm Larsen opp i A-laget når han var hovedtrener i Vålerenga og fikk mye tillit i starten av sesongen. Etter hvert kom også Gabriel Koch opp i A-laget og Holm Larsen ble deretter henvist som 7. back i moderklubben.

- Noen ganger må man ta et skritt tilbake for å kunne gå to skritt fram. På juniornivå så spilte jeg 20-30 minutter per kamp - jeg burde også ha dratt tidligere fra Vålerenga med tanke på spilletid men det sitter langt inne å dra fra klubben sin. Så jeg tar et steg tilbake for å kunne utvikle meg mer, forteller Holm Larsen på spørsmål om det er et lite nederlag å gå til 1. divisjon nå.


At 1. divisjon har blitt mer konkurransedyktig enn tidligere er det lite tvil om og det er derfor Holm Larsen understreker at det ikke er noe problem for han å gå ned en divisjon for å kunne få mer spilletid og utvikle seg videre.


- Absolutt, du ser jo hvordan det gikk i kvaliken nå. Der var det fritt fram helt til siste match. Det er kult å være oppe i Fjordkraft men skal man utvikle seg så trenger man spilletid og det kan man få i 1. divisjon.


Men han har fortsatt stort Vålerenga-hjerte og innrømmer at man aldri kan ta Vålerenga ut av gutten selv om det var litt tungt å dra derfra.


- Nei, nei. Det er litt vanskelig når man er født og oppvokst der så det kommer aldri til å bli borte, sier han.


En uslepen diamant

En som kunne smile bredt er hovedtrener Kenneth Larsen som med denne overgangen står for en relativ tung signering til å være 1. divisjon.


- Ja, det er en bra signering det der altså. Han er en bra type og en bra spiller. Kan ofte se litt keitete ut enn det han egentlig er, han har bra spilleforståelse og klarer fint å spille over press. Samtidig som han er en uslepen diamant så da må vi jobbe litt mer med de tinga som sikkerhet rundt pucken og det fysiske. Men absolutt en back som kommer til å komme tilbake til Eliteserien, sier Larsen om dagens overgang.

- Hvordan vil folk merke til han i 1. divisjon?


- Han blir ikke noe sånn der at han løper gjennom laga og scorer masse mål men være en spiller som er bra defensivt og som klarer å spille opp pucken fort. Han har ro i spillet og har vært med å vunnet med Vålerenga U20 så han vet hva som kreves. Og så håper jeg vi kan utvikle spillet hans enda mer men det blir å bygge videre på det han er så god som spiller, forteller Furuset-coachen.Statistikk Emil Holm Larsen:


Comments


bottom of page