top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Furuset bekrefter: Trekker laget fra 1. divisjon

Etter at Furuset Ishockey Elite hadde et årsmøte torsdag 29. februar, fikk media i kveld en pressemelding om at klubben trekker laget sitt fra 1. divisjon for 24/25-sesongen


Foto: H4Y


Klubben startet sesongen veldig bra under Kenneth Larsens ledelse og lå an til å kjempe om en topp 4 plassering ganske lenge før det ble meldt om økonomiske utfordringer for klubben i midten av januar og de gikk ut og meldte at de ville være uaktuelle for play-in som følge av økonomi. Klubben ble også ilagt en overgangsnekt den 19. januar av Norges Ishockeyforbund som følge av svak økonomi.


Hovedtrener Kenneth Larsen ble sykemeldt etter Bergen-oppgjørene den 14. januar. Etter dette klappet klubben sakte men sikkert sammen med at resten av trenerteamet trakk seg, en rekke spillere forlot klubben og når overgangsfristen var passert var nærmere 98% av lagets spillere borte fra det opprinnelige laget.Pål Dahlstrøm ble hentet opp som trener for A-laget som fylte på med spillere fra Furuset 2 i 2. divisjon og U18-laget. Etter Bergen-oppgjørene 14. januar gikk klubben på 10 strake tap med 11-95 i målforskjell og 0-22 mot Ski som det største tapet i klubbens moderne historie.Etter årsmøtet 29. februar har Hockey4You gjentatte ganger prøvd å få tak i klubben for en uttalelse og omsider søndag kveld kom pressemeldingen som bekreftet at klubben med sin rike historie, har valgt å trekke laget sitt fra 1. divisjon for 24/25-sesongen.Klubben uttaler i pressemeldingen at hele styret trekker seg fra sine roller av forskjellige personlige årsaker og at valgkomiteen ikke har funnet egnede kandidater til å drive klubben videre.


"Anstrengt økonomi og trangt sponsormarked gjorde at styret anbefalte å ikke gå for en ny sesong i 1. divisjon, noe årsmøtet tok til følge" skriver klubben videre i pressemeldingen.


Avtroppende styreleder Tom Mehlum ønsker ikke å kommentere saken ytterligere til Hockey4You utover det som står i pressemeldingen.


Styreleder Damir Cokovic i Furuset IF som er breddedelen i klubben, bekrefter at laget som i dag er i 2. divisjon under Furuset 2, trolig vil fortsette sin virksomhet i divisjonen. Laget endte på 6. plass foran Kristiansand på sisteplass i 2. divisjon med 4 seire på 24 kamper.


- Har ingen indikasjon per nå på endringer på antall lag i bredde neste sesong, inklusive 2. divisjon. Sportslig jobber mye i disse dagene med trenerkabalen, sier Cokovic i en kort uttalelse i forbindelse med saken.


Stor betydning for neste helgs kvalik

Furusets beslutning får også stor betydning neste helgs virkelig drama i Ski Ishall når Ski, Hasle-Løren, Manglerud og Kongsvinger skal kjempe om ledige plasser i 1. divisjon. Det betyr nå at i stedet for 2 ledige plasser i kvaliken blir det 3 ledige plasser å spille om for de fire lagene.


Alle lagene har satset stort og hentet inn en rekke spillere for å kunne klare å konkurrere om de ledige plassene og det er ventet stort trykk fra publikum og spennende matcher om retten til å spille 1. divisjon 24/25-sesongen.


Her er hele pressemeldingen fra Furuset Ishockey Elite:Comments


bottom of page