top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Et Furuset-lag i fritt fall, ga Narvik kamp om poengene

Det er et Furuset-lag i fritt fall etter at klubben sa fra seg en mulig play-in plass, allikevel klarte de resterende spillerne å gi serielederen en god kamp selv om det ble et 2-6 tap og skuddstatistikken viste 21-50 ved kampslutt

Foto: H4Y/OCN


Det er klart at man er vitne til et Furuset-lag som er i et fritt fall når en rekke spillere og trenerteamet har valgt å forlate klubben i god tid før overgangsfristen. Hovedtrener Kenneth Larsen er i følge Hockey4You's opplysninger ferdig som trener i klubben men er offisielt sykemeldt fra trenerjobben, i tillegg har assistenttrener Mats Sellbekk valgt å fratre sin rolle. Derfor har trener Pål Dahlstrøm i 2. divisjonsklubben Furuset 2 i tillegg til å være trener for U20, valgt å takke ja til rollen som hovedtrener for å fullføre sesongen til 1. divisjonsklubbens resterende kamper.


Men en rekke spillere har også valgt å forlate klubben med umiddelbar virkning, flere uten ny klubbadresse mens noen er i samtaler med andre klubber. Kristoffer Skjervold valgte å gå til Manglerud, Jakob Wikstøl og Shafaat Hashim gikk til Grüner, Edvard Dehli Gjøs signerte for Nidaros og keeper Eskild Øvstedal signerte for Narvik.


"Og så må jeg ærlig si at jeg kunne tenke meg at enkelte som ikke har gått til noen andre klubber, hadde spilt i klubben til de i hvert fall hadde funnet seg andre steder å spille."

Etter det Hockey4You erfarer er Marius Johansen, Kalle Rode, Tan Hellerød, Vladislavs Nazarovs alle i samtaler med Manglerud for å fullføre sesongen der. Kristoffer Tapper skal angivelig være i samtaler med både Manglerud og Ski mens Petter Grønstad skal ha valgt å legge opp. I tillegg har spillerne som har vært med fra Manglerud, valgt å gå tilbake til klubben.


Styreleder Tom Mehlum erkjenner at det er flere spillere enn man hadde trodd, som har valgt å forlate klubben. I tillegg håpet han at de andre klubbene hadde vist en viss forståelse enn å ribbe klubben for spillere.


- Vi hadde ikke sett for oss at så mange spillere skulle bli borte men kanskje de 3-5 beste ville gå. Og så har vi erfart at alle klubbene i 1. divisjon jakter etter våre spillere i mye større grad enn hva jeg hadde sett for meg faktisk. Gutta forteller om telefoner hver dag fra enkelte klubber og jeg må innrømme at jeg...man skal kanskje ikke tro at det er kanskje en slags forståelse fra de andre klubbene - de vil jo selvfølgelig bare sitt eget beste, sier styrelederen i Furuset.


Han forteller videre:


- Vi driver med idrett og den er kynisk nok den så det må vi kanskje forvente tross alt. Men jeg hadde håpet at det ikke var tilfelle. Men vi har stått sammen hele året både bredde og elite, vi har heldigvis såpass brei stall at vi kan hente opp spillere til laget selv om etter min mening for mange har gått. Og så må jeg ærlig si at jeg kunne tenke meg at enkelte som ikke har gått til noen andre klubber, hadde spilt i klubben til de i hvert fall hadde funnet seg andre steder å spille.- Er det misnøye som gjør at de forlater klubben umiddelbart?


- Det vet jeg ikke, men jeg tror at man er litt redde for at det skal falle sammen. Og så ser man hva gutta presterer på isen mot Narvik, vi spiller tre jevne perioder hvor vi i midtperioden spiller uavgjort og med litt flaks så kunne vi ha hatt både en og to mål til. Jeg er ekstremt stolte av gutta og de legger virkelig hjerte i det. Som styreleder for dette her så all ære til gutta som er her som står opp og kjemper for klubben og så får de som har valgt å gå, stå for sitt.


En god kamp

Tilbake til kampen var det et meget svekket Furuset-lag som stod tilbake og hadde hentet opp en rekke spillere fra Furuset 2 for å fylle på rekkene, etter et massivt frafall av det ordinære laget. Og det var forventet at et skadeplaget Narvik skulle være overlegne i kampen. Og spillemessig var Narvik som hadde størst trykk i den offensive sonen men Furuset forsvarte seg godt og kom på noen farlige avslutninger mellom angrepsbølgene til nordlendingene.


Det var ikke ufortjent at Narvik gikk til pause med en to måls ledelse etter antall sjanser men allikevel klarte hjemmelaget å holde det innenfor en armlengdes avstand godt hjulpet av en god keeper i Alexander Johnsen og to mål av Sebastian Moe Marthinsen.


"Jeg er kjempestolt av den jobben dem gjør mot et forbanna godt 1. divisjonslag"

Men Tobias Tveter med dagens kunstmål og Connor Klees med spikeren i kista seks minutter før slutt sørget for at Narvik tok med seg oppskriftsmessig alle poengene mens det tynne Furuset-laget kan slå seg til ro med at de spilte en god kamp når de til tross møtte et mye bedre lag. Sluttresultatet blir 2-6 og skuddene 21-50 til stor jubel for den store delegasjonen med nordlendinger som hadde valgt årets supporter-tur til Oslo denne helgen.


Hovedtrener Pål Dahlstrøm innrømmer at det kom litt brått på at han over natta ble trener for et 1. divisjonslag og var veldig fornøyd med dagens innsats fra laget sitt.


- Det er krevende for de som til vanlig spiller i 2. divisjon og gå ut å spille mot Narvik i dag men vi gir ikke bort noen ting. Dem gutta som er her i dag, står i det. Vi er i den situasjonen vi er og gjør det aller beste ut av det, sier en fornøyd Dahlstrøm etter kampen.


Han fortsetter:


- Jeg er kjempestolt av den jobben dem gjør mot et forbanna godt 1. divisjonslag.


- Men er man litt preget av den situasjonen man er i?


- Nå er det lørdag i dag, fredagen får ikke jeg gjort noe med. Neste fredag kan jeg få gjort noe med. Søndagen i morra kan vi gjøre noe med. Vi kan bare gjøre neste bytt og neste kamp, det er det eneste vi kan få gjort noe med. De som ikke er her kan vi ikke bry oss noe om i det hele tatt, sier han.


Et prosjekt på lånt tid

Det har vært en turbulent Furuset-sesong på mange måter ved at de først vedtok å ikke stille lag i 1. divisjon men snudde og klarte å stille et lag allikevel, mot alle odds. Og et lag uten x-faktor har man også lenge vært med i topp 4-diskusjonen gjennom hele sesongen samtidig som laget langt på vei har slitt økonomisk og levd konstant fra hånd til munn. Senest den 19. januar ble laget sammen med Storhamar, Lørenskog og Sparta gitt sanksjoner i henhold til klubblisensreglementet og gitt overgangsnekt for brudd på handlingsplanen - en sanksjon som er uten betydning for Furuset siden de ikke har lønnede spillere.Og med de kostnader det medfører å spille i 1. divisjon, har prosjektet i Forum på mange måter levd på lånt tid når det viser seg at breddeklubben har gått inn med økonomisk støtte til elitelaget samt at idrettsforeningen har måtte gi klubben et mindre lån for å kunne opprettholde driften.


- Ja, det kan du kanskje si. Det jeg vil si om det er at vi er veldig stolte av å ikke ha drevet på andres regning. Det har vært nok klubber som har drevet på kreditors regning i prinsippet som har gått hundretusener og millioner av underskudd på sesong med penger som ikke er deres, det har vært et knallhardt prinsipp for vårt og min del i hele år at vi ikke skal bruke mer penger enn vi har, forteller styreleder Tom Rune Mehlum.


- Kommer Furuset til å stille et lag i neste års 1. divisjon?


- Aner ikke. Det er årsmøte den 29. februar og det er årsmøtet som avgjør, avslutter han.


I de andre kampene var det Bergen som kanskje overrasket mest ved å slå Grüner på bortebane i sudden death med 6-5 etter å ha ledet med to mål med drøye to minutter før slutt i tredje periode.


Ellers vant Nidaros oppskriftsmessig 6-2 over Ski og ligger 8 poeng foran Bergen på 5. plass og 3 poeng bak Gjøvik med én kamp mindre spilt.


Gjøvik vant også 6-2 over Hasle-Løren i Oslo.Comments


bottom of page