top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Fredrik Johansson klar for Stjernen, takket nei til svensk storklubb

Oppdatert: 18. jun. 2022

Fredrik Johansson har i dag takket ja til jobben som ny Stjernen-trener neste sesong

Foto: H4Y / OCN


52-åringen med seks sesonger i Halmstad i HockeyEttan har bestemt seg for å takke ja til Stjernen Hockey.


- Jeg har hatt en god kontakt med Darren (Treloar) da vi er gode venner og har snakket mye sammen. Vi har også pratet en del om Emil Buskoven. Jeg har hatt en sesong som akkurat er avsluttet og jeg vet ikke om jeg kan si det er "forhandlinger" med Stjernen men vi har diskutert om hvordan min situasjon ser ut, det er vel det jeg kan si, fortalte Johansson til Hockey4You tidligere. Hockey4You har fått bekreftet at Johansson var i Fredrikstad på søndag 15. mai for å se på forholdene og møte ledelsen i klubben. Av hensyn til sin pågående kontrakt med Halmstad Hammers ønsket coachen en snarlig avklaring på spørsmålet og Stjernen skal ha hatt Johansson som et førstevalg. Avgjørelsen skal ha falt i dag og 52-åringen skal ha gitt Stjernen beskjed om at han takker ja til tilbudet fra klubben.Den svenske treneren har også i følge Hockey4You sine opplysninger fra Sverige, takket nei til et konkret tilbud om en trenerrolle i den svenske storklubben AIK som har vært en middelhavsfarer i HockeyAllsvenskan de siste årene.

Trenerrollen i Norge vil være den første jobben utenfor Sverige i Johanssons 25-årige trenerkarriere. På spørsmål om en jobb i utlandet fristet svarte Johansson slik på det spørsmålet tidligere denne uken:


- Visst hadde det vært moro å ha gjort det og jeg kunne ha gjort det tidligere også men jeg vært fast i mine kontrakter og er en veldig lojal person. Og der jeg befinner meg jobber jeg ræva av meg i hver klubb jeg har vært i, derfor har jeg hatt lange kontrakter. Jeg har vært i Nyköping i 10 år i både HockeyAllsvenskan og HockeyEttan og ikke minst i Halmstad i 6 år. Kommer jeg til en klubb så kommer jeg til legge ned hele min sjel i klubben og den foreningen jeg jobber i, det er mitt motto, fortalte han.


Etter at Johansson hadde gjort Halmstad Hammers til en toppklubb i HockeyEttan med begrensede ressurser de siste tre sesongene, har det etter Hockey4You erfarer noe som har blitt lagt merke til i Sverige og gjort den 52-årige coachen attraktiv for andre klubber i moderlandet og i utlandet. Nå er den karismatiske treneren klar for Stjernen Hockey neste sesong.


- Vi har ambisjoner om å utvikle Stjernen videre, og vi tror Fredrik er rett mann for å være med oss nå. Vi får en lojal person som forstår hockey og har et godt og nyansert syn på hva Stjernens utfordringer er, sier sportssjef Darren Treloar til Stjernens hjemmeside.Comments


bottom of page