top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Fredrik Johansson er trolig en trener-kandidat for Stjernen

Oppdatert: 20. mai 2022

Stjernen Hockey er på trener-jakt etter at Anders Olsson forlot klubben tidligere i år, nå skal de hatt samtaler med Halmstad-trener Fredrik Johansson om den ledige jobben i Fredrikstad

Foto: H4Y / OCN


Stjernen Hockey opplevde en intern konflikt mellom sin tidligere trener Anders Olsson og spillerne i laget i starten av 2022, det resulterte til at partene skilte lag i slutten av mars. Like etter ble Olsson utnevnt som ny trener for Vita Hästen i HockeyAllsvenskan de neste to årene. Assistent Lasse Fjeldstad tok midlertidig over som hovedtrener for resten av sesongen og laget endte på 2. plass i serien på prosentregning og røk ut 4-1 i kamper i semifinalen mot Storhamar.


Stjernen skal ha vært i kontakt med Fredrik Johansson om den ledige jobben i Fredrikstad. 52-åringen har vært trener for Halmstad Hammers i seks sesonger og har vært ettertraktet i både inn- og utland etter å ha skapt gode resultater med svært begrensede ressurser. De siste tre sesongene har Halmstad Hammers under Johanssons ledelse, vært et topplag i HockeyEttan og kjempet om opprykk hvert år.

Johansson skrev en ny kontrakt med klubben den 18. februar i år og ble i tillegg som A-lags-trener, ansatt som akademi og utviklingssjef i en 50 % stilling.

Johansson er en god venn med Stjernens sportssjef Darren Treloar der hvor blant annet Fredrikstad-klubben lånte ut Emil Buskoven med stort hell tidligere denne sesongen for at han skulle få mer spilletid. Partene er svært sparsommelige om hvor konkrete samtalene om trener-jobben har vært.


- Jeg har hatt en god kontakt med Darren (Treloar) da vi er gode venner og har snakket mye sammen. Vi har også pratet en del om Emil Buskoven. Jeg har hatt en sesong som akkurat er avsluttet og jeg vet ikke om jeg kan si det er "forhandlinger" med Stjernen men vi har diskutert om hvordan min situasjon ser ut, det er vel det jeg kan si, forteller Johansson.


Etter hva Hockey4You forstår har Johansson en klausul som gjør at han kan bryte kontrakten med Halmstad Hammers vederlagsfritt så lenge det kommer tilbud fra en høyere liga. Det åpner for at Stjernen kan hente Johansson vederlagsfritt selv om han er under kontrakt.


- Jeg er selvfølgelig klar over at Stjernen er uten trener, jeg og Darren har snakket mye sammen men først og fremst om Buskoven, sier Johansson.


- Hadde det vært spennende å prøvd å trene en klubb i utlandet?


- Jeg har hatt flere tilbud både fra utlandet og svensk hockey og er ikke fremmed til å kunne prøve det, definitivt ikke, avslutter Fredrik Johansson til Hockey4You.


Treloar vil verken bekrefte eller avkrefte

I Fredrikstad sitter sportssjef Treloar med alle kortene tett inn til seg og ønsker å si minst mulig om hvem som kan bli Stjernens neste trener.


- Vi har flere trenerkandidater som vi ser på og det vi ser på er om de passer inn hos oss, rett og slett, sier Treloar.


- Hvor kommer dem i fra?


- Jeg har kandidater fra Finland, Sverige, Nord-Amerika, Tsjekkia og noen fra Norge. Jeg har det litt spredt for å få ulike vinklinger og perspektiver på hvordan de ser på ting og om de kan komme eller ikke komme er jo et spørsmål.


I følge Fredriksstad Blad skal to av kandidatene ha vært de tidligere trenerne Enio Sacilotto og Jarmo Toivanen som har tilbudt sine tjenester men at klubben har sett etter andre kandidater enn dem. Men Treloar vil verken bekrefte eller avkrefte kandidater han har vært i kontakt med men forteller at han har snakket med Johansson om Buskoven.


- Jeg har snakket med han under vinteren angående Buskoven men det vil ikke være rettferdig ovenfor noen av kandidatene om jeg bekreftet eller avkreftet noen personer, avslutter han.


Det som er klart er at det samme støtteapparatet som var rundt Stjernen forrige sesong, fortsetter uavhengig hvem som blir ny hovedtrener for klubben.

Comments


bottom of page