top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Trenerjakten i Fredrikstad: - Stjernen er et interessant alternativ

Fredrik Johansson skal gi beskjed til Stjernen om han takker ja til jobben innen kort tid

Foto: IMAGO / Bildbyrån


52-åringen med seks sesonger i Halmstad i HockeyEttan, sitter på hjemmebane i Halmstad og vurderer et tilbud fra Stjernen Hockey om å bli deres neste hovedtrener. Det vil skje i løpet av kort tid.

- Vi har pratet sammen og fører diskusjoner om jobben. Jeg regner med å ta en avgjørelse i slutten av uka men jeg vil si at Stjernen er et interessant alternativ, sier Johansson. Etter det Hockey4You har fått brakt på det rene så var Johansson i Fredrikstad på søndag 15. mai for å se på forholdene og møtte ledelsen i klubben. Av hensyn til sin pågående kontrakt med Halmstad Hammers ønsker coachen en snarlig avklaring på spørsmålet og Stjernen skal ha gitt Johansson et kontraktsforslag. Avgjørelsen er ventet innen kort tid og takker 52-åringen ja til Stjernen så vil det være den første jobben utenfor Sverige i løpet av Johanssons 25-årige karriere. Men han ønsker ikke å si noe om han har fått et konkret tilbud fra Stjernen.


- Tilbud og tilbud, vi har hatt en bra diskusjon vil jeg heller si. Jeg vet at Stjernen ligger inne med flere kandidater som dem snakker med ganske intensivt tror jeg men jeg skal også komme tilbake til dem i løpet av kort tid, forteller Hammers-treneren.


- Du har aldri vært trener utenfor Sverige på dine 25 år som trener, hvor mye frister en jobb i utlandet?


- Ja, det stemmer. Visst hadde det vært moro å ha gjort det og jeg kunne ha gjort det tidligere også men jeg vært fast i mine kontrakter og er en veldig lojal person. Og der jeg befinner meg jobber jeg ræva av meg i hver klubb jeg har vært i, derfor har jeg hatt lange kontrakter. Jeg har vært i Nyköping i 10 år i både HockeyAllsvenskan og HockeyEttan og ikke minst i Halmstad i 6 år. Kommer jeg til en klubb så kommer jeg til legge ned hele min sjel i klubben og den foreningen jeg jobber i, det er mitt motto, sier en svært engasjert Johansson til Hockey4You.Selv forteller den erfarne treneren at han hatt mange Stjernen-spillere i sine lag opp gjennom årene og nevner Niklas Bröms, Mikael Mattsson, Henric Höglund og Johan Skinnars som noen av spillerne opp gjennom tiden.


- Faen, jeg har jo nesten hatt et helt lag med Stjernen-spillere, sier svensken før han bryter ut i latter og fortsetter:


- Er vel nesten bare jeg igjen, men spøk til side; alle som har vært der har bare fortalt bra om klubben og jeg har ikke hørt noe annet. Det er en klubb som er på gang og gjorde det bra forrige sesong med litt mindre ressurser, kanskje litt likt som vi har hatt det i Halmstad egentlig. Jeg har i allefall bare hørt godt om dem.


Johansson skal angivelig ha en klausul som gjør at han kan bryte kontrakten med Halmstad Hammers vederlagsfritt så lenge det kommer tilbud fra en høyere liga. Det åpner for at Stjernen kan hente Johansson vederlagsfritt selv om han er under kontrakt. 52-åringen er åpen for å vurdere et klubbytte hvis tilbudet er tilstrekkelig interessant og ser gjerne for seg en lengre kontrakt med eventuelt ny klubb.


- Jeg bruker å si at det tar tre år å bygge opp en kultur og et lag for min del, det er noe jeg har gjort i Halmstad og det tok tre år å bygge et lag der. Nå er det ikke jeg som bygger et lag om jeg skulle komme til en norsk klubb for der er en sportssjef og en forening som gjør. Men for å implementere sin filosofi og ta fram mitt lederskap i laget, det tar en stund og trives man så blir man gjerne - det er viktig med kontinuitet for klubbens del også, avslutter den svenske treneren.


Comments


bottom of page