top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Comet-tap hjemme mot Sparta: - Vi blir hardt straffet

Sparta kontrollerte kampen fra begynnelsen til slutt der hvor det stod 7-3 til sarpingene på lystavla når kampen var over. Comet-kaptein Herman Kopperud mener Comet ble hardt straffet i undertall og for personlige feil

Foto: H4Y / OCN


Comet uten sentrale spillere som Niclas Jessesen, Hugo Enock, Sander Rekstad og Daniel Trnavský møtte Sparta i en kamp som etter rapportene var første gang på 14 år. Med seier over Forshaga og Lørenskog samt tap mot Skövde i de tre første treningskampene, er Comet godt i gang med sesongoppkjøringen hvor de i kveld fikk bryne seg på tøff motstand i Sparta.


Og tøft skulle det blir når Sparta scorer to mål i powerplay etter underkant av 4 minutter spilt som satt tonen for perioden. Men Sparta slurvet og gjorde personlige feil slik at hjemmelaget sakte men sikkert kom inn i kampen igjen og det var jevnt i målprotokollen med 2-3 til gjestene etter den første perioden.

- Det var høyere tempo enn det vi var vant til, vi blir hardt straffet og spesielt i boxplay. Vi får se på det som læring for vi har mye å jobbe med og det er spesielt boxplay/powerplay og det å være mye tøffere foran eget mål og motstanderens mål, sier kaptein Herman Kopperud.


Kopperud med tre sesonger bak seg i nettopp Sparta så at det var helt klart et forbedringspotensiale hos hjemmelaget etter kampen.


- Det gjelder å gjøre de små tinga riktig, både i hverdagen og på kamper. Ikke slurve med de tinga for de har spillere som straffer oss ekstremt hardt så det er absolutt en egenskap vi forbedre 100 % for å kunne være med å krige mot topplaga og krige for en sluttspillplass, sier han.

Sparta åpner også best i den andre perioden og til tider dominerer kampen. De scorer tre ganger på de første 11 minuttene før Comet får en redusering med Erik Hafstad Johansen. I den siste perioden kontrollerer Sparta kampen ut, pynter på resultatet til 7-3 i powerplay og vinner kampen komfortabelt foran 1085 tilskuere uten at man kan kalle det for en fyrverkeri av en kamp. På tross av tapet var Comet-trener Leif Carlsson fornøyd med gjennomføringen.


- Jeg synes det var morsomt og ikke minst morsomt å kjenne på hvordan det ser ut og få et bilde av hva man kommer til å møte. Resultatet er selvfølgelig viktig men for oss i dag var det viktig å gjennomføre matchen og kjenne på et topplag i ligaen. Jeg synes vi viser litt for mye respekt i den første perioden men vi jobber og kriger, sier Carlsson etter kampen.


Han fortsetter videre:


- Jeg synes dem får noen enkle mål i powerplay men som helhet så er jeg fornøyd med matchen selv om man ikke kan si at man er fornøyd med å si at man taper 7-3.


- Er det litt sånn styrkeforholdene er mellom lagene nå?


- Skulle vi komme fra 1. divisjon og spille jevnt med Sparta som topplag så er det knapt noen idé å ha to divisjoner. Jeg tror dette her er en erfaring rikere for oss alle og nå kan vi slippe denne ryggsekken for vi har gjort denne matchen. Nå gjelder det for oss å høyne nivået litt mer og beholde en del saker som var veldig bra også for det var ikke bare dårlig saker der ute selv om vi tapte mot et topplag. Respekten er borte og så skal vi trene på en del ting så kommer det til å bli bra, sier Carlsson.


- Hvordan er dette Comet-laget vil fremstå denne høsten?


- For vår del så må vi være helt ærlig å si at når vi kommer som en nykommer så er det viktigste å vinne mot rett lag. Så kommer vi selvfølgelig å gjøre alt vi kan for å ta poeng mot topplaga, en kamp skal spilles og vi får ikke lov til å kaste bort noen poeng. Målsettingen er at vi skal forsøke å ta poeng hele tiden og så er det noen matcher som er litt viktigere enn andre, sier den svenske treneren.


Herman Kopperud mener det er enn tilvenningsfase for alle i klubben som kommer fra 1. divisjon og mener at man trenger litt tid for å kunne matche seg bedre mot de bedre laga.


- Vi må komme inn i tempoet og lære oss å spille på det nivået her. Vi kan ikke sløse med sjansene og somle med pucken for da blir vi ekstremt hardt straffet. Det er ikke sånn at jeg sitter her og er redd for hva vi kommer til å møte om det er Sparta eller andre lag, det er 60 minutter, vi skal spille hockey og vi kommer til å krige for hver eneste puck. Man må gi det litt tid og stile på prosessen og ikke miste motet bare fordi vi taper en treningskamp, sier han.


Skader på sentrale spillere

Comet opplyser om at Sander Rekstad er tilbake innen kort tid mens Hugo Enock og Daniel Trnavský er borte 4-6 uker til og mister seriestarten. Den største skuffelsen er skaden til Niclas Jessesen som må operere kneet og blir bort trolig i inntil 3-6 måneder. Det er et håp om at sarpingen skal være tilbake på isen ved nyttår. Leif Carlsson innrømmer at Comet ser seg rundt etter en back som kan steppe inn i laget.


- Det er klart at vi har nå bare 6 backer og når vi skal gå inn i den øverste divisjonen med det så er det tøft. Det kan bli sykdom og nye skader på de som spiller så det er klart at vi ser oss rundt for å finne noen. Men vi vil at det skal være en "rett" spiller også, ikke bare en som er bra men også en som passer inn i gruppa og det er viktig. Vi leter for fullt men det er ingenting som er klart nå, vi har slengt ut litt agn i markedet så får vi se hva som lander inn hos oss, sier Carlsson til Hockey4You.

- Og så er det andre som får mer istid og som kan vise seg fram også?


- Det er klart at med mer sykdommer og skader så har man alltid en mulighet til å ta den sjansen og jeg synes vår 4. rekke med Casper Myklebust, Erik Mostad og Magnus Nybraaten Hansen gjør det veldig bra, det er deres første matcher på det øverste nivået og som knapt har rukket å etablere seg i 1. divisjon engang så det er mye som er positivt, avslutter Comet-sjefen.


Comet sin neste treningskamp er returoppgjøret mot Skövde i Halden Ishall 8. september kl. 19.00.

Comments


bottom of page