top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

18-åring kampens beste på tross av 10-måls tap

Med sine tre scoringer markerte Stefan Øvergård seg som kampens beste spiller selv når Tromsø gikk på en 3-13 smell for Tønsberg på bortebane

Det var forventet at Tønsberg var store forhåndsfavoritter før denne kampen hvor nettopp resultatet fra kampen kvelden før illustrerte nettopp det, nemlig at hjemmelaget vant 15-2 over laget i fra nord.

Derimot var det Tromsø som sjokkåpnet kampen med å sette pucken i kassa etter bare 8 spilte sekunder ved unggutten Stefan Øvergård som skulle spille en av sine beste kamper på seniornivå for kvelden og score et av sine 3 første seniormål i kampen.

Allikevel skulle Tønsberg-maskineriet forsiktig mate seg gjennom kampen og sakte men sikkert komme tilbake ved å ta ledelsen i kampen og ved drøyt 12 minutter spilt så stod det 3-1 til hjemmelaget.

Riktignok må det unge Tromsø-laget ha overrasket hjemmelaget med godt spill i innledningsfasen av kampen for Øvergård var nok en gang frempå og setter pucken i nota bak Christopher Fagerström slik at det stod 3-2 ved to minutter igjen å spille av den første perioden. Selv om Tromsø-trener Nathan Morry formanet sine disipler til å holde resultatet ut perioden så glapp det dessverre for Tromsø-spillerne og Tønsberg klarte å sette inn to kjappe mål til 5-2 før perioden var omme. Dette drepte nok mye av den nerven man fikk litt tidligere i kampen.

Etter dette var det bare et lag på banen, Tønsberg overtok kampen fullstendig og kontrollerte resultatet til 13-3 uten å imponere noen.

Dog skal det sies at dagens mål var mål nummer tre for Tromsø hvor igjen Øvergård setter inn et kunstmål fra øverste hylle etter at keeper Fagerström bommet på et utspill rett på køllebladet til 18-åringen. Øvergård kunne fort ha fått sitt fjerde mål også for kvelden når han kommer alene med keeper like etter men Tønsberg-keeperen gjør en mesterlig redning og redder inntrykket fra det forrige innslupne målet.

Etter kampen møtte vi en ung "viking" fra Tromsø by som var fornøyd med dagens innsats for de hvitkledde.

- Jo, det var gøy å score tre mål men kampen var en god læring for oss - spiller mot de bedre laga så blir man bedre av det, selv om stillinga ikke går helt som vi vil, sier 18-årige tromsøværingen til Hockey4You etter kampen.

Vi møter en noe beskjeden spiller i bar overkropp for anledningen i det som er betegnet som Norges kaldeste ishall uten at det gir 18-åringen gåsehud av den grunn. Selv når vi fremhever han som kampens beste spiller så er beina fortsatt godt plantet til jorda for det.

- Jeg kan ta den men det er ikke så viktig for meg, sier 18-åringen med et smil etter å ha satt sine tre første mål for A-laget.

En som spilte sin andre kamp på 10 år er svenske Alexander Fasth etter å ha vært en liten tur med Sandefjord Penguins i 5. divisjon i mellomtiden. Det er flere som har stilt spørsmål ved denne signeringen og hovedpersonen ble også selv overrasket over å få kontrakt.

- Ja, jeg ble jo litt overrasket selv kan man si. Det er veldig kult å være i gang igjen og jeg hadde et veldig stort ønske om å spille igjen så jeg håper jeg kan komme inn og bidra littegrann i allefall, sier Fasth.

- Forstår du at folk stiller spørsmål ved denne signeringen når du ikke har spilt topphockey på over 10 år?

- Ja, det er klart at jeg gjør det men samtidig så er det Tønsberg som har tatt den beslutningen og jeg stoler på at dem har tatt en beslutning som dem kan stå innenfor for å si det sånn. Og så håper jeg kan komme inn og bidra når jeg får spille.

I det andre oppgjøret vant Ski over Kongsvinger begge kampene i helgen med 3-1 og 8-4.

Se alle målene og intervjuer med Tønsbergs Eirik Thorbjørnsen og Alexander Fasth samt den kvikke unggutten Stefan Øvergård for Tromsø i videoen under:

Tabellen etter 4-8 serierunder: