top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Vålerenga med bronse i U20-NM etter å ha slått Manglerud med 4-0

Det ble lenge en tett og jevn match men som Vålerenga viste seg å være det sterkeste laget og dro i land seieren etter to mål i åpen kasse. Dermed fikk Vålerenga NM-bronse for sitt U20-lag

Det var duket for et heidundrendes oppgjør mellom to lag som hadde møtt hverandre seks ganger tidligere i sesongen og vunnet tre kamper hver. Henholdsvis Vålerenga med resultatene 3-1, 4-1 og 3-2 og Manglerud med sine 3-2, 5-2 og 3-2 seire. Et Vålerenga-lag som både er regjerende Norgesmester og seriemester hadde mye å revansjere etter gårsdagens tap for Lørenskog.

Det startet bra for hjemmelaget som scoret kampens første mål etter 2:42 ved Casper Haugen og 1-0 til Vålerenga. Selv om Manglerud ledet skuddene med 9-3 etter 13 minutter så var det Vålerenga som hadde den største sjansen ved Christian Torrissen på en overgangsmulighet og alene med keeper i undertall, men som resulterte at man ikke klarte å sette pucken i målet.

1-0 ble også perioderesultatet med 12-7 i skudd til Manglerud uten at man kan si at dem truet hjemmelaget av den grunn.

Den andre perioden startet Manglerud best med at de fikk etablert et godt press inne i Vålerengas sone men hjemmelaget forsvarte seg godt og holdt motstanderen på utsiden av slottet slik at avslutningene var stort sett ufarlige. Vålerenga overtok etter hvert initiativet og fikk press på motstander i offensiv sone uten at det heller resulterte til noen scoringer.

Det var i perioden en liten stillingskrig der hvor begge lag hadde sine gode perioder men det var først på tampen hvor de virkelig de store sjansene kom. Først ut var Noah Strøm-Jakobsen som kommer alene med keeper med Edgar Tale redder mesterlig forsøket fra MS-spilleren. Deretter får Manglerud en ny sjanse hvor de får stå alene foran mål men skuddforsøket går på utsiden og som resulterer til en overgangsmulighet for Vålerenga der hvor Casper Haugen kommer alene med keeper men setter pucken på utsiden av målet.

Perioden ender resultatløs med skuddene 13-8 til Manglerud Star.

Vålerenga starter den tredje perioden godt og får til slutt belønning for strevet ved at Christian Torrissen setter 2-0 for hjemmelaget etter 3:18 og Manglerud velger deretter å ta en timeout for å samle troppene.

Men de kongeblå fortsetter presset mot Manglerud og eier praktisk talt perioden etter at man kunne se de grønne bli mer og mer slitne utover kampen. I sluttminuttene forsøker Manglerud å ta ut keeper men som det ofte skjer så scorer det andre laget i åpen kasse. Her var det intet unntak og Casper Haugen setter først 3-0 og deretter Stian Solberg med 4-0 som blir sluttresultatet mellom lagene. Det betyr at at Vålerenga tar bronse i årets NM mens Manglerud måtte ta til takke med 4. plassen.

Etter kampen innrømmer to-målsscorer Casper Haugen at det var litt dempet stemning et at klubben kun klarte en bronse i NM.

- Ja, det var jo tredje plass og det var ikke det vi siktet på så det er litt dempet stemning, det var jo en seier men ikke en vellykket helg, sier Haugen etter kampen.

- Men man er vel glad for en bronse også?

- Er bedre en 4. plassen i allefall. Skulle gjerne hatt den 1. plassen, sier han kort.

Alt i alt så var det en god kamp av Vålerenga på hjemmebane der hvor man utover kampen gradvis overtok matchen etter som MS-spillerne ble slitne med sin krevende taktikk om høyt press og stort tempo.

- Vi starter første perioden ganske greit men så slipper vi oss ned og andre perioden var meget dårlig. Så er det litt prat i garderoben og så går vi ut og dominerer matchen. Er fornøyd med den tredje perioden men resten var ikke godkjent, sier Haugen til Hockey4You.