top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Keeperenes kamp da Oilers slet seg til finale i U20-sluttspillet

En svært jevn kamp det hvor to gode keepere hadde hovedrollen, det var Oilers som trakk det lengste strået og vant 1-0 over Manglerud i den andre semifinalen i Final 4 i U20-sluttspillet på Jordal

Foto: H4Y / OCN


Det var to lag som hadde spilt relativt jevnt med hverandre tidligere denne sesongen der hvor Manglerud hadde vunnet to ganger 4-3 to ganger, en hjemme og en borte. Et Oilers-lag som hadde fire seire over de grønnkledde med sifrene 6-5, 6-1, 4-1 og 3-2 fordelt over seriene før jul og etter jul.


"Begge lag spilte bra defensivt så da blir det jo tett og det er kamper jeg liker å spille"

Og det skulle også bli jevnt i denne kampen og ikke minst skulle det bli en keeperkamp mellom Oilers-keeperJens Hoekstra og MS-keeper Eskild Øvstedal. Gjennom to perioder var Oilers det beste laget hvor de rullet opp sjanser etter sjanser uten å få uttelling på mål.


Man måtte helt til slutten av den andre perioden før det første og eneste målet i kampen kom ved Sander Husebø etter 17:46 da etter et større Oilers-press over en lang periode. Manglerud hadde flere muligheter i overtall uten å utnytte dette til sin fordel.


I den siste perioden er det Manglerud som har det spillemessige overtaket i størsteparten av perioden godt hjulpet av Oilers-utvisninger men en god Oilers-keeper Jens Hoekstra holdt nullen og sørget for at det ble Stavanger og Lørenskog i finalen i Final 4.


- Ja, er helt enig. Han Eskild (Øvstedal rd anm.) sto utrolig bra i dag og så er det alltid en duell da. Begge lag spilte bra defensivt så da blir det jo tett og det er kamper jeg liker å spille. Det var utrolig moro, sier Oilers-keeper Jens Hoekstra på spørsmål om det var keepernes kamp.


Videre forteller han at laget hans var nervøse på en god måte.


- Men alle presterte og gjorde det de skulle så det var utrolig moro å se på egentlig og hvor bra vi spilte, sier han.Han var ikke overrasket at Manglerud ga en kamp helt inn til døra og viser til de tidligere jevne oppgjørene de har hatt mot dem.


- Nei, ikke i det hele tatt. Det var forventet og vi var klare på at dette ville bli en jevn kamp og visste vel at det kom til å ende i en keeperduell og at det kom til å bli jevnt uansett, sier Oilers-keeperen.


Dog er han mer usikker på å møte Lørenskog i finalen hvor Oilers kun har møtt dem to ganger. Det endte med solide seire i 7-0 og 12-1 mot et Lørenskog-lag uten forsterkninger fra A-laget.


- Dem virker utrolige gode, vi har ikke spilt så mange kamper mot de. Når de spilte mot Vålerenga så de solide ut. Jeg vil si at det ikke er noen favoritter i den kampen, kommer til å være en kamp som blir jevn og det er bare til å krige på, sier Hoekstra.


Spilte en av sine beste kamper

På den andre siden av banehalvdelen stod 19-årige målvakten Eskild Øvstedal på hodet og spilte bortimot en av sine beste kamper i den grønne trøya.


- Jeg liker å tenke at man legger standarden der, klart det er jo en av de bedre jeg har i livet. Det føles surt nå men når man ser tilbake på det så blir man sikkert fornøyd med det etter hvert. Akkurat nå er det surt, sier en tydelig skuffet og lavmælt Øvstedal etter semifinale-tapet mot Oilers.

- Mål preger jo kamper. Er det frustrerende at man ikke scorer?


- Ja, absolutt. Jeg har på en måte min egen måte min egen idrett og passe på det jeg driver med så får de andre stå for måla. Men når det ikke blir noen mål så blir det vanskelig, vi går for å vinne og det gikk ikke denne gangen, sier han.


Bronsefinale mellom Vålerenga og Manglerud kl. 12.00 og finalen i U20 mellom Stavanger og Lørenskog spilles kl. 16.00.

コメント


bottom of page