top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Vraket over halve 1. divisjon, hjelper moderklubben i 2. divisjon

En av 1. divisjons mest ettertraktede spiller, Rolf Thomas Aastad, har omsider bestemt seg og har valgt å hjelpe moderklubben Manglerud Star opp fra 2. divisjon

Foto: H4Y / OCN


En av de mest ettertraktede spillerne i 1. divisjon, Rolf Thomas Aastad, har i dag blitt klar for Manglerud Star. Dette bekrefter både Aastad og Manglerud ovenfor Hockey4You nå i ettermiddag. 26-åringen med nærmere 190 Eliteserie-kamper på samvittigheten skal altså hjelpe å gjenreise moderklubben Manglerud opp fra 2. divisjon etter at de mistet lisensen tidligere i sommer som følge av økonomisk trøbbel.


Aastad hadde en svært god sesong for bunnlaget Hasle-Løren forrige sesong hvor han endte med 22 mål, 31 assist og 53 poeng over 35 kamper og endte på 7. plass på den totale poenglista i 1. divisjon. Han var også en sterk bidragsyter til at klubben klarte seg i kvaliken og kunne fortsette i 1. divisjon.

- Ja, man er opptatt av at hverdagen må gå opp og jeg har fått en ny jobb samt at jeg kommer til å bli litt borte på kveldstid på grunn av jobben. Men så har man lyst til å bidra så mye som mulig der man er og det er mer man går glipp av i 1. divisjon kontra i 2. divisjon i forhold til kamper og trening, forteller Aastad om Manglerud-overgangen.


For det er ingen tvil om at 26-åringen har vært svært ettertraktet på markedet der hvor hele fem klubber i 1. divisjon hadde meldt sin interesse og har vært i løpende dialog med Aastad gjennom hele sommeren. Naturlig nok har Hasle-Løren vært på banen men også Furuset, Grüner, Ski Ishockey og Nidaros har vært interessert i Aastads sine tjenester. Han er smigret over interessen fra klubbene.


- Det er jo selvfølgelig hyggelig da at de er det. Jeg setter veldig stor pris på det og så skulle gjerne ønske at jeg kunne ha gitt et svar tidligere for det er ikke noe man har drøyd for å drøye det lissom for jeg har bare avventet ting for å se hva som går og ikke.


Nyutdannet og klar for ny jobb i hovedstaden har gitt sine begrensinger til å spille hockey på høyt nivå enn så lenge, samtidig har Manglerud Star vært på banen for å reise klubben tilbake til Eliteserien igjen. Han synes det var trist å se klubben miste lisensen og dermed rykke ned to divisjoner, nå vil han hjelpe klubben oppover i systemet igjen.


- Jeg ønsker jo Manglerud alt godt da, jeg synes det selvfølgelig er synd. Det er synd for de som var der og alle i bredden på juniorlaga som på en måte mister et A-lag som rykker ned. Det er jo forskjell på Eliteserien og 2. divisjon som er helt naturlig og jeg ser for meg en betydelig forskjell for de unge som kunne hatt mye mer å strekke seg til mot Eliteserien, sier han.


Klubben har signert 11 spillere så langt, deriblant Kjetil Martinsen, Mathias Trygg, Michael Stenersen og Fabian Zuccarello for å nevne noen. Aaastad gleder seg til å møte sine nye lagkamerater om ikke altfor lenge.

- Det er jo noen gode hockeyspillere, noen har hatt pause mens andre fortsatt spiller. Det er jo noen man kjenner til så det er veldig hyggelig, det å ha noen kompiser i laget i en treningshverdag, sier Aastad.


- Hva tenker du om 2. divisjon, er vel noen steder man ikke har spilt før også?


- Ja, det blir morsomt det. Har aldri vært i Tromsø for eksempel og heller ikke spilt hockey i Kristiansand, kun vært i Dyreparken og sett på Julius, sier Aastad med et smil.


Han fortsetter:


- Ja, det blir både spennende og morsomt å være med. Manglerud er tross alt moderklubben min så jeg vil gjerne hjelpe til med å få dem opp igjen.Statistikk Rolf Thomas Aastad:Comments


bottom of page