top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Vellykket kveld for Zuccarello & co - samlet inn nesten en million

Det var et kjendisspekket lag som Mats Zuccarello igjen hadde funnet fram til å møte Stavanger Oilers til en treningskamp i en bortimot full DnB Arena. Godt over 4000 tilskuere hadde benket seg for å se stjernene der en av stjernene var hockeylegeunden Peter Forsberg som holdt en imponerende form tross sin alder

Foto: H4Y / OCN


Men hovedpersonen selv kom selvfølgelig sist ut til sin egen fest til DnB Arena til en øredøvende jubel blant de fremmøtte og Mats Zuccarello med Zuccarellostiftelsen hadde en liten overraskelse på lager før kampen begynte. For han donerte kr 250 000,- til klubbene i Bambusligaen som et utviklingsstipend der hvor representater for hver av klubbene i samarbeid med Bambusa mottok gaven som NHL-spilleren hadde tatt med for anledningen.


For det er nettopp det Zuccarellostiftelsen handler om, at idrett og aktivitet skal være for alle og at ingen barn og unge skal stå utenfor. Støtten til Bambusa-lagene vil være et kjærkomment bidrag til nettopp dette arbeidet der hvor blant annet Zuccarello er ambassadør for kvinnesatsingen.


Showkampen med alle stjernen bar selvfølgelig preg av at det var show og dommerne fikk en av de mest avslappende kampene for sesongen mot et Oilers-lag på hjemmebane. Og Zuccarello fikk også mål hvor han blant annet scoret på straffe i beste Zucca-stil med ingen bevegelse før pucken ble satt mellom beina på keeper. Kampen endte 5-2 for Zuccarello All Stars og en av legendene Peter "Foppa" Forsberg holdt en imponerende form på tross av at han fylte 50 år for under en måned siden.


- Jeg synes det var kult, det var flaks at jeg spilte med proffene slik at jeg fikk litt hjelp så jeg forsøkte å holde byttene korte, men det var allikevel kult. Det var mye folk på tribuna og en morsom match, sier Peter Forsberg til Hockey4You


Selv har Forsberg i likhet med andre flyttet til Sveits og byen Zug hvor han spiller old-boys en gang i uka for å holde hockeyen i gang. Men påpeker at han ikke er i noen spesielt god form av den grunn.


- Nei, nei, jeg er ikke i bra fit form lissom. Når det gjelder sommertreninger og sånn der, du vet, hele mitt årskull fyller jo 50 så jeg tror ikke det hjelper med noen sommertreninger her, humrer han.


Og neste år er det 30 år siden han gjorde den berømte "Kenta Nilsson"-straffen på OL på Lillehammer i det avgjørende øyeblikket mot Corey Hirsch som gjorde at Sverige vant OL-gull, etter kampen påstod at han skjøt så dårlig at han måtte finne på noe spesielt. Forsberg forteller at han ofte blir minnet på dette når han kommer på besøk til Norge.


- Ja, det er kult å komme hit til Norge der hvor mange påminner om at de var der på matchen i Norge og det er selvsagt et av mine beste hockeyminner noensinne med både den straffen og det å vinne OL-gull med Sverige, sier han.Etter kampen ble det avholdt auksjon på Clarion Hotel Energy der hvor man til slutt klarte å samle inn ikke mindre enn kr 923 800,- til Zuccarellostiftelsen.


Se hele intervjuet med Peter Forsberg fra DnB Arena og video av den berømte straffen fra OL på Lillehammer:
Comments


bottom of page