top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Sverige slo Norge i den første kampen i Falun

I dagens treningskamp mellom Sverige og Norge stakk de svenske jentene av med seieren med 5-1 i Lugnets Ishall.

Som forventet gikk Sverige ut med hardt press mot de norske jentene men Ena Nystrøm storspilte i den første perioden og holdt svenskene unna. Norge hadde to store målsjanser på overganger hvor den største var på åpent mål men Line Bialik Øien klarte ikke å sette pucken i mål. Sverige vant skuddene soleklart med 20-6 men første periode endte 0-0.

Men etter 3.57 i den andre perioden skulle svenskene klare å sette pucken bak Nystrøm etter at man tapte en duell i rundvantet og landslagsprofil Michelle Löwenhielm fikk stå alene foran mål og enkelt sette inn 1-0.

På 10.31 scorer Sverige for andre gang når de norske jentene blir stillestående og Löwenhielm scorer igjen med et direkteskudd fra slottet og på dette tidspunktet i kampen så dominerer de gulblåe spillerne ute på isen. De norske jentene kommer med sporadiske sjanser i perioden og vi noterer oss for to gode målsjanser med Madelén Haug Hansen som den største som kom alene med keeper med klarte ikke å sette pucken bak Emma Söderberg. I stedet er det Sverige som scorer nok en gang til 3-0 med Maja Nylén-Persson på tiden 18.26 med et direkteskudd etter dropp og perioden ebber ut med denne stillingen. Skuddene ble 16-11 i svenskenes favør.

På tiden 2.34 i den tredje perioden skulle Sara Hjalmarsson sette 4-0 til Sverige etter en retur på et direkteskudd og Jessica Adolfsson setter 5-0 ved 7.27. Midtveis i perioden kommer Norge til en stor sjanse med Millie Rose Sirum som prøvde å tre gjennom en pasning til Mathea Fisher som hadde åpent mål men en god Emma Söderberg klarte å avverge pasningen før den kom fram og Norges største sjanse så langt i perioden. Den norske scoringen skulle allikevel komme og det var ved 17.06 ut i den tredje perioden at Ingrid Holstad Berge i powerplay satt 1-5 på styring fra skuddet til Ingrid Morset. Med det så endte kampen med 5-1 til Sverige og skuddene i tredje perioden endte 9-9 slik at den totale skuddstatikken ble 47-27 til Sverige.

På tirsdag spilles den andre kampen i Falun kl. 18.00 og kampen kan følges live på svenskhockey.tv