top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Norges kvinner møter Sverige til dobbeltlandskamper i Falun

Den 1. og 3. august spiller Norges kvinner mot Sverige i Falun i det som er treningskamper i Lugnets Ishall. Kampen i dag starter kl. 16.00 og kampen den 3. august starter kl. 18.00.

Foto: IMAGO / ITAR-TASS | Ena Nystrøm starter dagens match for Norge


Norge har ikke spilt kamp siden treningskampene mot Sverige og Danmark den 6. nov. 2020 hvor de tapte henholdsvis 6-0 og 4-0 i Härnösand. Dessuten har flere av de norske spillerne ikke spilt kamper i sine respektive ligaer grunnet nedstenging for covid-19. De svenske spillerne derimot har hatt en full sesong med sluttspill der hvor Luleå dominerte ligaen og vant serien med 11 poeng og 3-0 i matcher over Brynäs i SM-finalene.


Landslagssjef Thomas Pettersen er lettet og fornøyd at de endelig kan spille kamper igjen men tror ikke Norge blir noe slaktoffer av den grunn selv om de norske spillerne mangler kampetrening.

- Det er faktisk uvant men veldig, veldig velkomment. Vi gleder oss til å spille kamper igjen, faktisk noen av jentene som har spilt i Norge har ikke spilt på evigheter, sier Pettersen til Hockey4You.


- Hvordan tror du det vil slå ut i dagens kamp?


- Det vil nok slå ut litt i starten med tanke på at f.eks. førstekeeperen vår Ena Nystrøm (University of Mercyhurst) og Emma Bergesen (Mount Royal University) som er en av våre beste backer, de holder jo til i USA/Canada hvor det har vært stengt ned og har som følge av det ikke spilt på veldig lang tid. Det vil nok bli en liten sjokkstart for noen av spillerne.


Det svenske laget er ranket som nr. 9 i verden etter at de sjokkerte med å rykke ned fra A-pulja for første gang i historien i 2019 og har siden den gang ikke fått muligheten til å spille seg opp igjen som følge av pandemien. Norge som er ranket som nr. 13 spiller i B-pulja og møter Sverige til dyst i VM i Frankrike neste år. Men først og fremst trekker landslagssjef Pettersen frem OL-kvalifiseringen i november som det viktige nå og det er nettopp det de vil ha fokus på fremover. Norge skal spille OL-kvalik i Příbram, Tsjekkia og møte hjemmelaget, Ungarn og vinneren av gruppen mellom Nederland, Polen, Mexico og Tyrkia som avgjøres den 10. oktober. OL-kvaliken spilles 11. - 14. november.


- Med tanke på historien og VM så er kampen mot Sverige en av de viktigste vi vil ha men det er viktigere kamper i november med tanke på OL-kvalik som vi først og fremst tenker på nå.


- Hvordan tror du kampen vil utarte seg i dag?


- Vi kommer nok til å bli presset litt i starten der før vi klarer å få sortert ut og lagt bort litt av spenningen på par av dem som ikke har vært på is på lang, lang tid men vi går for å gjøre en bra match mot dem, det gjør vi, sier landslagssjefen.


Iben Tillman med sine 16 år, er den eneste debutanten i denne sammenhengen og spiller trolig sin første landskamp i Falun. Tillman som var ryktet til svensk hockey neste sesong, er bekreftet å fortsette å spille i Norge.

Den som starter kampen i mål er Ena Nystrøm. Den unge Stavanger-jenta bor og spiller til daglig spiller i USA og for University of Mercyhurst.


- Ena er et klart førstevalg. Hun er ung og en utrolig god keeper så hun er veldig viktig for oss men hun er også en av de som ikke har spilt kamp på over et år med tanke på at hun er til daglig i collegeserien i USA, avslutter Pettersen.


Norges uttak til Falun er som følger:


Keepere:

Ena Nystrøm, Kaja Ekle og Linnea Holterud Olsson


Backer:

Lene Tendenes, Silje Kongstorp Johansen, Rebekka Haukali, Eirin Stendahl, Ingrid Morset, Iben Norm Tillman, Thea Jørgensen og Emma Bergesen.


Forwarder:

Une Bjelland Strandborg, Karoline Pedersen, Lotte Pedersen, Thea Løkke Nyberg, Millie Rose Sirum, Line Bialik Øien, Ingrid Holstad Berge, Emilie Kruse Johansen, Marthe Brunvold, Josefine Biseth Engmann, Madelén Haug Hansen, Andrine Furulund, Andrea Dalen og Mathea Fischer.


Sveriges lag er som følger:


Keepere:

Frida Axell, Emma Söderberg og Lina Van Noort


Backer:

Emmy Alasalmi, Anna Kjellbin, Johanna Fällman, Emma Forsgren, Ebba Berglund, Jessica Adolfsson, Mina Waxin og Maja Nylén-Persson


Forwarder:

Wilma Johansson, Emma Murén, Lisa Johansson, Ronja Mogren, Sofie Lundin, Hanna Sköld, Sara Hjalmarsson, Moe Wernblom, Lova Blom, Thea Johansson, Felizia Wikner-Zienkiewicz, Lina Ljungblom, Emma Nordin og Michelle Löwenhielm


Kampene sendes live på svenskhockey.tv


Comments


bottom of page