top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Stubdal tilbake, skal snu kriserammede Manglerud Stars negative trend

I går ble det klart at Knut Jørgen Stubdal gjør comeback og blir ny trener for Manglerud Star

Foto: H4Y / OCN


Med rekordfart ble Knut Jørgen Stubdal klar som ny trener for Manglerud etter at Corey Neilson trakk seg av familiære årsaker. Stubdal som på søndag var på ferie i Spania, tok første fly hjem til Norge og meldte seg på kontoret på Manglerud på mandag for å diskutere betingelser og overta treneransvaret så raskt som mulig.


- Ja, det har gått veldig fort. Jeg ble ringt opp på vei til middagen på søndagen i Spania og møtte klubben på mandag. De ville at vi skulle ta over allerede før kampen på torsdag slik at jeg fikk en trening med laget på onsdag, forteller Stubdal til Hockey4You.


Den kriserammede klubben har ikke vunnet en seriekamp siden seriestarten mot Lillehammer den 11. september og trenger sårt poeng for å komme i kapp med Grüner og Ringerike som ligger henholdsvis 10 og 13 poeng foran de grønnkledde. Stubdal hadde sin første trening med A-laget på onsdag før det vanskelige bortemøtet mot Stjernen i Fredrikstad på torsdag.


- Jada, det var en bra trening. Det er mange som er klare for å vise seg fram, man starter på nytt og får blanke ark. Vi får håpe at dem tar opp hansken og blir det Manglerud som har vært før som er vanskelig å møte og jobber som slaver i hver eneste bytt og kamp.


Det er en svært erfaren trener som har kommet til Manglerud for å hjelpe klubben ut av krisa, de fleste kjenner nok Stubdal fra det norske landslaget hvor han har hele 12 sesonger som assistenttrener i tillegg til hovedtrener for Vålerenga og Lørenskog. 60-åringen har vært borte fra hockeyen de siste 5 åra men er allikevel godt oppdatert på årets Fjordkraft-liga og ståa i norsk hockey.


- Jeg følger jo med, er jo på kamper og har god kontakt med de norske trenerne som jeg kjenner fra før av så jeg føler at jeg henger nok med til å ta over et lag.


For Stubdal er målet nå å få klubben til å overleve i Fjordkraft-ligaen denne sesongen etter at klubben har gått på 13 strake tap, der hvor bunnivået ble nådd forrige hjemmetap mot Grüner med 1-5. Stjernen leder ligaen og er neste motstander for Oslo-klubben.


- Det blir jo en knallhard kamp det, Stjernen leder jo ligaen og har framstått som et sterkt lag i år så det blir en vanskelig åpning men vi må spille hver kamp som den er den siste og begynne å ta noen poeng. Vi får ha hovedfokus på å klare plassen og alt annet blir en bonus, forteller Stubdal.


Den erfarne Manglerud-profilen Lars Haugen opplever en av sine tøffeste sesonger på seniornivå. Han forteller at det har vært blytungt og at klubben har havnet i en ond spiral etter å ha gått uten en seier i 13 kamper.

- Ja, sesongen har vært ganske tung. Det har vært mye utskiftninger, ungt lag og da spesielt på den defensive biten som har gjort at vi har sluppet inn altfor mange mål, kombinert med ikke helt parat keeperspill selvfølgelig, forteller Haugen.


Den erfarne keeperen kjenner klubbens nye trener godt fra tiden på landslaget og kan fortelle om mange kjente øvelser fra den tiden på den første treningen.


- Det var moro, jeg tror det kan bli et veldig stort løft for oss. Det er et par av oss som har hatt Knut før som veit hva det går i så forhåpentligvis kan vi løfte oss mye nå. En ting er den psykiske delen men også det å få struktur på hva vi gjør og en rød tråd på hvordan vi ser ut på isen der, forklarer keeperen.


Stubdal sin første kamp er altså bortemøtet mot tabell-ener Stjernen kl. 18.30.


Se hele intervjuet med Knut Jørgen Stubdal og Lars Haugen i tillegg til kaptein Joachim Hermansen i videoen under:


Comentários


bottom of page