top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Stjernen-duo med comeback og klar for Ski Ishockey ut sesongen

I dag ble det klart at tidligere Stjernen-spillerne Sander Rønnild og Philip Hansen, har signert en korttidskontrakt med Ski Ishockey


Foto: Sofie Alexandra Kitterød


Tidligere Stjernen-spillerne Sander Rønnild som la opp i 2023 og Philip Hansen som la opp i 2022 har nå valgt å takke ja til å være med på et lite eventyr med Ski Ishockey på tampen av 1. divisjons-sesongen og hjelpe laget i den kommende kvaliken. Laget som havner nest sist i 1. divisjon er sammen med de øvrige lagene i den kommende kvaliken offensive på overgangsmarkedet. Det er ventet ytterligere signeringer i nærmeste framtid får Hockey4You opplyst.


Rønnild er kjent som en kraftback og har kun spilt i sin moderklubb Stjernen i hele sin karriere der hvor han endte opp med nærmere 250 kamper i EHL. På klubbens hjemmeside når han valgte å legge opp stod det følgende:


"«Man må jo bjuda litt på» uttalte Sander Rønnild etter at han nærmest i nettoen hadde satt pucken i mål under showstraffene på Stjernens Skills Competition. Det er slik vi vil huske Stjernens nummer 22 – en som aldri var redd for å lage litt liv og røre og skape masse humør og motivasjon i spillergruppa.


Sander fikk også en høy status blant publikum, og ikke minst supporterne på ståplass for sin kompromissløse spillestil. Han sto alltid opp for sine lagkamerater, supporterne, klubben og byen i hvert eneste bytt og nølte ikke med å smelle på litt ekstra hvis det var noen fra motstanderlaget som forsøkte seg med noen ureglementerte triks."


Supporterveteran i Stjernen, Runar Sandsengen, er helt enig i de beskrivelsene som Stjernen kom med når 25-åringen valgte å legge skøytene på hylla i fjor. Han forteller videre at det er en spiller han ønsker tilbake til Stjernen.

- Ja, han har et godt navn blant oss supporterne selv om han spillemessig ikke var bra nok. Han har stod alltid opp når det var noe og trakk seg ikke og det legger publikum merke til. Han var kanskje spillemessig ikke bedre enn sjette/sjuende back men han stod alltid opp for laget og gutta og ofte betyr det mye mer enn mange andre ting, påpeker Sandsengen på spørsmål om Rønnild.


Han fortsetter:


- I år så hadde han tatt en plass fordi vi er dårligere besatt på backsiden enn vi var i fjor synes jeg. Han vil være en av de bedre backene i 1. divisjon, det er det ikke tvil om. I tillegg er han god trent og var en av de best trente Stjernen, noe han var beryktet for å være.


Samtidig mener Sandsengen at det var mange som hadde håpet han hadde lykkes bedre i Stjernen enn hva han gjorde.


- I fjor så slet han og var en sjette/sjuende back. Jeg skjønner at det er kjedelig for han i lengden for han hadde større ambisjoner enn det, det hadde vel egentlig Stjernen og alle vi håpet at han kunne lykkes mer enn det han gjorde. Han er en steinhard kæll og en tøffing så jeg håper virkelig at han lykkes, sier den erfarne Stjernen-supporteren.


- Så du ønsker han velkommen tilbake til Stjernen?


- Jaja, uten tvil. Jeg hadde ønsket at hadde kommet tilbake og lykkes for det er for tidlig å legge opp i den alderen han er i så jeg ønsker han hjertelig velkommen tilbake neste sesong.


Ikke planlagt

Hovedpersonen jobber til daglig som personlig trener og ante fred og ingen fare da han plutselig fikk en telefon fra Ski Ishockey med ønske om å være med å hjelpe klubben. Selv har han vært på is én gang i uka sammen med tidligere Stjernen-spillere for å fortsatt kunne ha det litt gøy med pucken etter han valgte å legge opp som spiller.


- For å være helt ærlig så var min plan ikke det her i det hele tatt. Men dem spurte meg og i starten så lurte jeg litt på om jeg skulle gjøre det med tanke på jobb og slikt, men det var jo kvaliken som var det viktigste her og man kunne tilpasse og sånn og da gikk det greit, sier Rønnild til Hockey4You.


Han innrømmer at ikke har savnet hockeyen i særlig stor grad men tror allikevel det kan bli morsomt å prøve seg for Ski med tanke på den kommende kvaliken. Og formen er fortsatt god skal man tro den tidligere Stjernen-bautaen.


- Formen er fin for jeg trener jo stadig, jobber med trening og prøver å holde meg i form. Trener litt annerledes enn det man gjorde før men skal klare å komme meg litt i form i alle fall til det viktigste.


- Hva tenker du om den kommende kvaliken da?


- Jeg har ikke fulgt med så veldig og i hvert fall ikke i den 2. divisjon da. Men har skjønt at MS har flydd ganske bra gjennom og at Kongsvinger hadde signert litt også så det blir jo spennende det.


- Holder du døra litt åpen for å kunne fortsette utover det her?


- Akkurat nå så er det et engangstilfelle men er det morsomt og det frister så er det en helt annen sak. Men akkurat nå så er det bare for å kunne være til hjelp og prøve å bidra med noe, forteller Rønnild.


- Det kribler litt å spille igjen

Philip Hansen med underkant av 150 kamper i EHL på CVen forteller litt på humoristisk vis at det er et godt spørsmål om hvorfor han takket ja til å være med Ski for resten av sesongen. 25-åringen studerer og er assistenttrener for Stjernens U18-lag til daglig og lot seg friste til å være med etter at Sander Rønnild takket ja til å være med den samme veien.


- Jeg vet egentlig ikke, forteller en lattermild Philip Hansen om hvorfor han takket ja.


- Det varer ikke så lenge og det kanskje kribler litt å spille igjen da. Tenkte det var moro å spille for å kjenne litt på det og se hvordan det går. Kjenner Sander (Rønnild) og kan kjøre med han og da tenkte jeg det vil bli moro og hjelpe Ski, sier Hansen videre.


Samtidig er han spent på formen siden han la opp for to sesonger siden og har stor respekt for nivået i 1. divisjon som han mener har blitt bedre med åra.


- Jeg tror ikke det er så lett å komme ned dit og spille, nivået i 1. divisjon har blitt bedre de siste åra. Jeg har jo ikke spilt på to sesonger og bare blåst i fløyta så jeg er litt spent på formen. Men det skal bli spennende og gøy, jeg skal gjøre det jeg kan for å hjelpe Ski, avslutter han.


Etter det Hockey4You erfarer har Nidaros hentet Ski sin svenske back William Henriksson for resten av sesongen. Henriksson har spilt 28 kamper for Ski og gjort 18 poeng. Det betyr at Ski Ishockey har to ledige plasser på importkvoten etter at Alexander Näsström gikk til Grüner.


Sander Rønnild og Philip Hansen er trolig spilleklare etter bortekampene mot Narvik denne helgen.


Alle bilder Sander Rønnild/Philip Hansen: Sofie Alexandra Kitterød

Øvrige bilder: H4Y

Comments


bottom of page