top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Ski slipper sin beste til topplaget: - De har virkelig holdt ord

En overraskende vending i Ski når de nå slipper sin beste spiller i Axel Näsström til topplaget Grüner for resten av sesongen


Foto: H4Y


En overraskende vending må det sies når Ski som er klare for negativ kvalik, slipper sin beste spiller til topplaget Grüner i dag. Axel Näsström kom til Ski denne sesongen fra juniorhockey i Modo og Timrå og har gjort sine saker veldig bra i Ski-trøya, såpass godt at han har trent med EHL-laget Stjernen og fått to kamper med dem som en del av samarbeidsavtalen mellom klubbene.


Grüner fortsetter å forsterke inn mot kvaliken med fokus på å rykke opp og har i dag valgt å signere en proffkontrakt med Näsström ut sesongen. Selv forteller 20-åringen at han drar med blandede følelser.- Jeg trivdes kjempebra i Ski. Det var mye nytt i begynnelsen men har absolutt hatt det veldig bra. Når jeg fikk forespørselen så følte jeg på det å takke ja. Det var blandede følelser så klart og ville fortsatt være i Ski men når den sjansen kom så føltes det bra å ta den, sier Näsström til Hockey4You.


- For du ser deg ikke tilbake nå for du har kommet til Norge for å ta steget videre og gå til de bedre lagene? Du var jo blant annet i Stjernen en periode.


- Ja, akkurat. I Stjernen var det tøft så klart når man kom inn i et helt nytt lag og fikk spille mindre enn hva man hadde gjort her og nivået var jo selvfølgelig mye høyere. Men det var en bra lærekurve å få kjenne på det også men jeg er kjempefornøyd med alt hva Ski har hjulpet meg med så det føltes som et rett steg for min karriere.Og et at lovordene til Ski Ishockey før Näsström ankom Norge var at de skulle være et springbrett i karrieren hans i 1. divisjon og hjelpe han videre. Det har dem gjort til gangs når de både har gitt han til EHL mens de selv hadde viktige kamper og nå som de skal inn i en viktig kvalik der hvor alle lag forsterker, sender de sin beste spiller videre.


- Det er derfor jeg tror Ski gjør det også. Det er som du sier at jeg pratet med dem før jeg kom hvor de ville hjelpe meg fremover så jeg er kjempefornøyd med alt hva dem har gjort for meg. Og når jeg kom til Norge så var det mitt mål å ta meg videre egentlig, sier den svenske forwarden.


Han fortsetter:


- De har virkelig holdt ord og jeg har hatt en kjempegod dialog med dem hele tiden så jeg er skikkelig fornøyd med det.


Nå vil han umiddelbart tilslutte seg Grüner-troppen hvor han ikke kjenner noen fra før av og er spent på overgangen.


- Jeg vil jo komme inn og bidra med de samme sakene som jeg har gjort her, hardt arbeid og kanskje litt bra offensiv spill. Og så er det jo et bedre lag og dem spiller bra hockey så jeg håper jeg kan komme inn bra der, sier han.


- Vi har den policyen

En som virkelig hadde trengt sin toppspiller i kvaliken er Ski-trener Ulf Berglund. Näsström har gjort 13 mål og 27 assist og totalt 40 poeng på sine 28 kamper for Ski og er dermed toppscorer i laget. Men Berglund forteller til Hockey4You at de ikke har noe problem med å sende 20-åringen videre til et bedre lag i ligaen.- Det er sikkert mange som synes man er helt idiot men vi har den policyen, vi signerer unge svenske spillere, vi har et samarbeid med Stjernen og vi forteller dem at hvis dem gjør det bra så får dem vise seg der. Og Axel har fått vist seg fram i Stjernen og gjort det bra med 40 poeng som førsteårs senior i Norge og fikk sjansen til en proffkontrakt i Grüner, det er bare til å gi han en klapp på skulderen og ønske han lykke til videre, sier Berglund.


Han forteller videre:


- Han fortjener det. Vi er her for å utvikle spillere og det er vår jobb. Når man får denne sjansen så vi våge å gi dem den sjansen også og da kan vi ikke stå å tenke bare på Ski Ishockey men tenke på spillerne.


- Men det går jo utover laget deres også med tanke på den kommende kvaliken?


- Selvfølgelig går det utover laget vårt men det finnes flere spillere som ønsker å spille ishockey i Ski. Så vi slipper en og så henter vi en, sier Ski-treneren.


Statistikk Axel Näsström:Kommentarer


bottom of page