top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Ski Ishockey henter to spillere fra Tromsø Hockey

Ski Ishockey har hentet backen Eirik Evensen og forwarden Patrick Høisveen fra Tromsø Hockey i 2. divisjon

Foto: Sportinord Patrick Høisveen (t.v.) og Eirik Evensen (t.h.) er klar for Ski Ishockey


Ski Ishockey har de siste dagene signert kontrakt med to tidligere Tromsø-spillere i 2. divisjon. Patrick Høisveen er opprinnelig fra Hamar og har gått gradene i Storhamar før han etablerte seg i Tromsø Hockey når de spilte i 3. divisjon. Han rykket opp med laget til 2. divisjon og har gjort sine saker meget bra med 15 mål, 17 assist og 32 poeng på 23 kamper. Forrige sesong ble som kjent ikke noe av da pandemien slo inn og 2. divisjon ble stengt ned. Nå har 25-åringen meldt overgang til Ski Ishockey for neste sesong etter 5 år i Tromsø.


- Ja, vi har vært på is i en uke og foreløpig har jeg bare fått positive inntrykk, sier Høisveen på spørsmål om å komme til Ski Ishockey.


25-åringen har flyttet til Oslo for å studere videre og kommer til å pendle mellom Oslo og Ski på treninger og kamper den kommende sesongen. - Jeg synes at 2. divisjon for min del i allefall, er et fint nivå å spille på i forhold til å kombinere studier og ishockey. Det har litt med ambisjoner også og jeg spiller hockey for å ha det morsomt og da passer Ski Ishockey og 2. divisjon for meg.


Hamar-gutten med sine 5 år i Tromsø Hockey, har kun positive ting å si om den nord-norske klubben som for øvrig fikk sin ishall for 11 år siden, tilbake i 2010.


- I løpet av mine 5 år der så vil jeg si at de har hatt en positiv utvikling. Men det er klart, det tar litt tid da og det er først nå dem begynner å få opp litt egne gutter. Dem er en liten klubb i norsk ishockeysammenheng men de begynner å få respektabel antall både på gutte- og jentesiden, så det er absolutt positivt det som skjer oppe der, forteller Høisveen.


- Hvordan er det med hockeyinteressen i Tromsø da?


- Det er en liten klubb men de få som er der så er det full gass vil jeg si da. Og jeg tror det blir veldig positivt for dem når dem ser at ekte Tromsø-gutter kan komme opp å spille for A-laget. Jeg har hatt det kjempekult og jeg tror nok oppslutningen rundt Tromsø Hockey er nok større enn mange andre steder på samme nivå.

Dem kjenner jo ikke hockeyen så godt så dem skjønner vel kanskje ikke, satt på spissen hvor dårlig nivået er da men allikevel så er ikke det som er det viktige men det handler om representere Tromsø og gjøre en bra figur.

Det er litt sånn med å bygge stein for stein, jeg synes det skjedde mye bra fra jeg flytta opp dit til jeg flytta ned for å si det på den måten - dem er på riktig kurs.


Videre forteller Høisveen at det er bra tilrettelagt i Tromsø og på tross av at det er en liten klubb med lang reisevei til alle andre klubber så er det mange flinke folk i klubben - ikke minst det å kunne skaffe til veie sponsorer og penger til alle flyreisene på Østlandet.


- Jeg ble positivt overrasket over at i løpet av de 5 åra så betalte jeg en reiseregning. For dem har en del flinke folk til å få inn nok penger på sponsor så det er veldig bra tilrettelagt. Det tror jeg er slike ting som andre spillere sørpå ikke vet om heller og at dem er litt skeptiske til å spille for Tromsø fordi det blir dyrt men selv som student er det overkommelig.


- Hva tenker du om 2. divisjon den kommende sesongen?


- Jeg er litt spent faktisk, jeg tror det blir ganske jevnt. Nå har ikke jeg fulgt med så veldig på overganger men jeg har jo skjønt at det er flere lag som ønsker å spille kvalik. Jeg tror at man skal ha et ganske bra bunnivå om man ønsker å spile kvalik og i tillegg tror jeg man ikke har råd til å tape så mange kamper, avslutter 25-åringen til Hockey4You.


Den andre spilleren som melder overgang er Eirik Evensen som opprinnelig kommer fra Gjøvik og har spilt i Tromsø i 4 sesonger. 25-åringen traff kjærligheten i Tromsø og tar med seg kjæresten til Oslo og vil også pendle mellom Oslo og Ski. Men Gjøvik-gutten har ikke lagt om toten-dialekta til nordlendingsdialekt av den grunn.

- Nei, jeg får bare kjeft og tilbakemelding på at jeg gjør et dårlig forsøk så det er liten vits å prøve, sier Evensen med et smil.


Evensen hadde i løpet av sine år i Tromsø, mer enn nok å gjøre i klubben både på og utenfor isen. I tillegg til studier og spille på A-laget selv så var han svært aktiv innad i klubben i form av å trene to lag, trener for powerskating og administrativ leder for skøyte- og hockeyskolen.

Han forteller også om at det er en flott og voksende hockeyinteresse i Tromsø.

- Jaja, det er ikke noe å si noe på. Hvert år hadde vi publikumskampen som er gratis inngang og sponsorer sponser med 5, 10 og 15 kr pr. billett. Og da var vi over 500 folk i hallen altså og det er kult for det er en liten og intim hall. Da var det virkelig trøkk der oppe. Tror at brannvakta var litt svett i panna for det var vel nesten mer folk i hallen enn hva det er kapasitet til. Da var alle spillerne ute i byen og møtte folk og spurte om de ville være med å sponse og komme på kampen så det var dritkult å kunne vise seg litt fram. Så kom vi snakk med en tannlege som var en gammel Sparta-gutt hvor vi snakka sammen i 1,5 time mens det lå en kunde med rotfylling lissom så assistenten måtte ta over så det var helt overlegent, sier en lattermild Evensen.


Når valget var å reise til Oslo tok Evensen kontakt med Ski Ishockey for å melde sin interesse og trener Uffe Berglund ringte innen 10 minutter.


- Ja, vi hadde en veldig god samtale og jeg er veldig fornøyd med Ski Ishockey. Jeg har alltid hatt sansen for deres juniorrekruttering og spesielt i mine årganger så var de ekstremt sterke på juniorsiden. Jeg synes egentlig det er en kul klubb og som virker profesjonelle i det de vil så for meg så ble det litt sånn selvklart. I tillegg ble jeg tatt i mot på en helt enorm god måte så jeg har ikke angret på dette, forteller Eirik Evensen.


Videre forteller han at det blir en meget spennende sesong i 2. divisjon hvor flere lag vil hevde seg og at det vil bli flere tøffe oppgjør blant topplagene.


Sesongstarten er 9. oktober hvor Ski Ishockey møter Bergen i Ski Ishall.


Foto: Sportinord

Comments


bottom of page