top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Skal hjelpe Manglerud tilbake: - Ønsker å hjelpe barn og ungdom i klubben

Mathias Trygg skulle egentlig legge opp men endte med å fortsette for å hjelpe moderklubben tilbake til det gode selskap etter at de mistet lisensen, mest av alt for å hjelpe barn og ungdom i klubben

Foto: H4Y / OCN


Den nye hverdagen til Manglerud Star er i gang der hvor elitedelen er historie etter sin konkurs samt at breddeklubben har startet et nytt lag i 2. divisjon. Med seg har breddeklubber med seg gamle kjente i laget som skal reise klubben opp igjen fra asken. En av de som har valgt å bli er Mathias Trygg som skulle legge opp etter endt fjorårssesong men valgte å ta en sesong til for å hjelpe moderklubben opp til 1. divisjon.


- Det er egentlig kun for barn og ungdom som driver meg egentlig, at dem har et springbrett videre. 2. divisjon er pr. dags dato ikke det og hvis klubben er i 1. divisjon så er det mulig for ungdommene å spille lengre i klubben når man har noen å se opp til på en måte, sier Mathias Trygg.


Kabalen gikk ikke opp for familiemannen som har to barn som han ønsker å følge opp men forteller at det er en litt lettere hverdag i 2. divisjon som gjorde at han kunne kle på seg MS-drakta trolig for sin aller siste sesong.- Vi trener vel 2-3 ganger i uka i tillegg til kamp så det er litt lettere og så er det fleksibilitet hvis man ikke kan så da er det mulig å fortsette litt til - hockey er jo gøy, sier han med et smil.


Og første kampen på hjemmebane er unnagjort med mye folk på tribuna og god ramme rundt kampen der hvor hjemmelaget slaktet et tynt besatt Tønsberg-lag med 12-2.


- Det var veldig gøy, det er lenge sia det har vært så mye Manglerud-folk trur jeg og det var veldig morsomt at det var en så bra ramme rundt kampen og at vi kan være flaggskipet i klubben for spesielt barna. Det tror jeg dem synes er veldig gøy og at vi kan knytte nærmere bånd fra A-lags spillere til yngre spillere i klubben.


- Føler du at folk samler seg rundt klubben etter alt som har skjedd?


- Jeg føler kanskje litt men nå er det veldig ferskt ennå. Men vi så på den første hjemmekampen over hvor mye folk som var der og føler lissom at alle som har vært rundt breddedelen har lyst til å hjelpe videre. Det er mange ildsjeler som jobber rundt for å skape best mulig ramme rundt A-laget så jeg føler lissom at det er en 'drive' rundt klubben. Alle spillerne har stilt opp og støtteapparatet stiller opp gratis på en dugnad og da er det kanskje lettere å få med flere til å bidra - at det blir en ordentlig nystart og ikke noe halvveis, sier Trygg til Hockey4You.


Men MS-veteranen er klar på at de ikke tar lett på det å spille i 2. divisjon.

- Nei, det gjør vi ikke. Vi visste ikke helt hva som møtte oss og tar ikke lett mot noen motstandere egentlig og hvis vi skulle ende i en kvalik så er det et snepp opp. Jeg føler at vi har fått en bra stamme og kanskje kommer det noen gamle legender til etter hvert så vi kan bli bedre og bedre underveis, avslutter han.


Manglerud spiller sin andre kamp i dag i back to back møte med Tønsberg, denne gang i Tønsberg Ishall kl. 14.00.


Comments


bottom of page