top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Play-in krigen fortsetter - Comet slo tilbake etter en nervepirrende kamp

Comet ledet gjennom hele kampen men gjorde det allikevel spennende med unødvendige utvisninger - sjanser som Lørenskog utnyttet underveis i kampen. Allikevel kunne hjemmelaget dra i land en 4-3 seier og 1-1 i kamper.

Foto: H4Y


Det var en kamp hvor Comet absolutt hadde bestemt seg for å skulle ta kommando fra start og det gjorde de. På hjemmebane foran 933 tilskuere så førte de hele første perioden og fikk to fortjente mål før perioden var omme og det var i sterk kontrast av hvordan de grønnkledde fremstod i Oslo. Men Lørenskog kom tilbake i kampen og Patrik Vaakanainen scoret tidlig en av sine tre mål for kvelden som gjorde at kampen fikk den nerven som den fortjente i denne serien. Den andre perioden var også preget av mye utvisninger for begge lag, noe som Comet utnyttet og Paulius Gintautas banket inn 3-1 i powerplay like etter Lørenskogs sin scoring. Det gjorde at Halden-laget kunne holde Lørenskog på avstand før tredje periode startet. Tredje periode startet på best mulig vis for bortelaget etter at Vaakanainen satte en scoring i powerplay etter kun 23 sekunder som igjen gjorde at spenningen i kampen økte på nytt. Når Sander Rekstad satte 4-2 midtveis i kampen trodde nok alle at Comet skulle dra seieren i land etter at de hadde gjort en god figur så langt i matchen. Men på merkelig vis klarer hjemmelaget å pådra seg lagstraff for sent bytte av spillere etter å ha fått en advarsel om dette tidligere. Lørenskog lot seg ikke be to ganger og omsatte powerplayet i et mål og Vaakanainen sin tredje for dagen.

Lørenskog presset på og tok ut keeper med hjemmelaget holdt unna, det store spørsmålet på slutten av kampen var om ikke dommerne skulle ha dømt icing med 3-4 sekunder igjen å spille, men det lot spillet gå og kampen ebbet ut med 4-3 seier for hjemmelaget.


Etter kampen var det en skuffet Patrik Vaakanainen på tross av sine tre mål, fant lite glede i akkurat det.


- Vi er ikke helt der vi skal være i de to første periodene men så blir det bedre. Vi møter et bra Comet-lag og da må du være bra i tre perioder, sier Vaakanainen til Hockey4You.


På tross av tapet så mener 25-åringen at Lørenskog skal være bedre enn Comet over 5 matcher.


- Jeg føler at vi er et bedre lag ja, jeg hadde ikke trodd at vi skulle klare 3-0 i matcher. Det er en play-in og Comet er et bra ishockeylag, det kommer til å bli tøffe matcher og vi må følge gameplan for å vinne, forteller tremålsscoreren.

Tobias Björklund ble kåret til Comets beste men tar ikke av for den grunn. Han fremhever hjemmelagets innsats og mener det hadde vært tøft om man ikke hadde vunnet kamp nummer to.


- Ja, det var en morsom kamp. Første perioden så hadde vi full kontroll på dem og spilte eksakt som vi ville. I andre perioden så setter dem litt høyere press på oss og vi slurver litt når de får noen lengre anfall mot oss. I tredje perioden så krangler vi det til med litt utvisninger og sånn med det er flott med en seier, sier den svenske backen.

Daniel Trnavský kom til Comet rett før overgangsvinduet stengte etter å ha vært ute med skade i mange måneder i forkant. Han er veldig takknemlig for at fikk muligheten i den grønne trøya og har i tillegg gjort sine saker bra på tross av å ha vært borte lenge fra isen.


- Det er deilig å spille slike kamper, jeg har savna det her mye. Når jeg fikk den skaden så var det en periode hvor jeg var langt nedfor og jeg var bekymra for hva som skjedde videre. Jeg ar klart det og jeg må si tusen takk til familien, samboeren min og alle som har støttet meg og takk til Comet for at jeg fikk denne sjansen og at jeg kan prøve å hjelpe dem til kvalik, sier Trnavský rett etter kampslutt.


I den andre serien leder nå Narvik 2-0 i kamper etter at Narvik vant hele 9-2 og Johan Ceder ble den store helten med sine 2 mål og 3 assist.


Du kan se målene, høydepunkter og hele intervjuene med Patrik Vaakanainen, Tobias Björklund og Daniel Trnavský i videoen under:


Comments


bottom of page