top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Nidaros med dobbeltseier over Furuset i Oslo

Med sifrene 4-0 og 8-3 tok trønderne med seg 6 viktige poeng hjem til Trondheim i kampen om topp 4-plasseringen i 1. divisjon

Foto: H4Y / OCN


I helgen var det klart for dobbeltoppgjør mellom Furuset og Nidaros. På lørdag vant Nidaros med 4-0 og etter rapportene en langt mer jevnere kamp enn hva som var tilfelle på søndag. For Furuset sin del ble kamp nr. 2 en antiklimaks av hva de har prestert tidligere og det hjalp lite at trener Lars Foder tok en timeout på stillingen 0-3. Når Nidaros gikk opp til 0-5 med drøyt 2 minutter igjen å spille i første periode var kampen praktisk talt avgjort. Da hadde keeper Anders Haugum fått nok og overlot plassen til Julius Avén. Det var de enkle målene som Furuset slapp inn i første periode som avgjorde kampen, for de blåkledde kom sterkere tilbake takke være godt keeperspill og gode offensive overganger utover matchen. Det var ikke nok til å redde det tapte og resultatet ble helt fortjent 3-8 til Nidaros med skuddene 38-51.


- Nei, det var ikke moro i dag. Når vi ligger under med fem til pause da er det tøft og snu, forteller Patrick Kaas til Hockey4You etter matchen.


21-åringen er inne i sin tredje sesong for Ulva og måtte nok en gang konstatere at Furuset ble for små også denne gangen. De blåkledde står nå med 8 strake tap.


- Du ønsker selvfølgelig å ta matchen tilbake men du vet at det er en ganske lang vei å gå da. Vi prøvde, vi starta ikke så bra i andre heller - kom i gang litt i tredje men da var det dessverre for seint, sier Kaas videre.


En som definitivt kan se seg fornøyd med innsatsen er 18-åringen Sebastian Moe Marthinsen som til nå har spilt 3 kamper for A-laget til Nidaros og står bokført med 2 mål så langt.

- Jeg synes det har vært veldig bra periode nå med A-laget og føler at jeg har fått vist meg bra frem, sier Marthinsen etter kampslutt i Furuset Forum.


Unggutten kommer opprinnelig fra Oslo men har spilt i både Nidaros og Storhamar på yngre lag før han debuterte for A-laget til Nidaros hjemme mot Hasle-Løren den 9.oktober.


- Jeg synes det har gått veldig bra og føler at jeg henger bra med det nivået som er her nå og håper jeg kan ta en fast plass på A-laget i Nidaros.


En annen herremann som kom i fokus var hoveddommer Jonas Virtanen som ved en hendelse var litt kjapp opp med hånda for å dømme en utvisning på Martin Fillingsnes for slashing men en sjelden gang, ombestemte seg etter å ha fått en dårlig følelse for avblåsningen.

- Jeg veit selv der og da at jeg har gjort en feil, blir kanskje litt spontan i øyeblikket så såpass ærlig må jeg være å si at her hadde jeg gjort en feil, forteller Virtanen.


Sjekk ut intervjuet med Virtanen og se hendelsen i videoen under:Tabell etter 10-13 serierunder:

Rank

Lag

Kamper

Poeng

1

Narvik

11

29

2

Lørenskog

11

28

3

Comet

12

23

4

Nidaros

13

22

5

Gjøvik

10

17

6

Haugesund

13

8

7

Hasle-Løren

12

6

8

Furuset

12

5

Poengligaen etter 10-13 serierunder:

Navn

Lag

Kamper

Mål

Assist

Poeng

Nils Carnbäck

NAR

11

8

17

25

Philip Åman

HAU

12

7

18

25

Johan Ceder

NAR

11

6

17

23

Zebastian Bodini

NID

13

12

8

20

Christian Hägg

COM

11

4

15

19

Douglas Byrkjeland

NAR

11

8

10

18

Darby Llewellyn

NAR

11

11

6

17

Markus Hermanstad

NID

11

8

9

17

Herman Kopperud

COM

12

7

10

17

Dominik Bogdziul

FUR

12

7

9

16


Sjekk ut høydepunktene fra kampen og hele intervjuene med Patrick Kaas, Sebastian Marthinsen og David Hallström i videoen under:


Bilder fra kampen:

Foto: H4Y / OCN
Comments


bottom of page