top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Narvik-coachen henter tidligere elev Ugnius Cizas tilbake til norsk ishockey

Narvik-coach Fredrik Glader henter tilbake sin tidligere elev Ugnius Cizas til Norge og Narvik

Foto: Sofie Alexandra Kitterød


Ugnius Cizas er et godt kjent navn i norsk 1. divisjon etter sine fem sesonger i Comet før han dro til Erste Liga i Ungarn/Romania forrige sesong. Nå returnerer 27-åringen til norsk hockey og gjenforenes med sin tidligere coach Fredrik Glader i Comet fra 21/22-sesongen. Sportssjef Martin Persson er storfornøyd med å få den litauiske landslagsspilleren på plass i Narvik.


- Å få inn en center av Cizas kvalitet er viktig for laget, Han er smart i både det offensive som i det defensive spillet. Han er anvendbar i alle spilleformer. Han kjenner til vår liga veldig godt med sine fem sesonger i Comet men han har jo også fått prøvd seg i Fjordkraft-ligaen med Sparta, sier Persson.


Den erfarne litaueren har en ledende rolle i det litauiske landslaget og er en del av kapteinsteamet. Han var en av de med mest spilletid under seneste VM der hvor han snittet rundt 20 minutter pr. match men kunne ikke forhindre at Litauen havnet sist i gruppa og rykket ned.


I norsk 1. divisjon har han gjort seg merkbart med å være en poengproduserende spiller hvor han står med 64 mål og 133 assist på sine 153 matcher i den grønne trøya i Halden.


- Glader har coachet han før så han kjenner til han veldig godt og jeg må si at Cizas passer perfekt inn i spillet som Narvik vil spille. Vi prøvde å signere han allerede i mai, han har vært sterkt ønsket av meg og coach Glader, sier sportssjefen til Hockey4You.


Storfornøyd at Glader tok kontakt

Litaueren spilte forrige sesong i et utviklingslag for ungarske Fehérvár i Erste Liga og som er et farmerlag til Fehérvár AV19 som spiller i proffserien ICEHL. Cizas forteller om en tøff konkurranse om plassen i laget samtidig som han føler at han utviklet seg en god del løpet av sesongen og ikke minst at det ga han en boost i karrieren.


Selv ble Cizas toppscorer i det ungarske laget der hvor de kjempet på nedre del av tabellen og røk ut i kvartfinalen. Han er veldig fornøyd med at sin tidligere coach tok kontakt og ønsket han tilbake til Norge.


- Jeg føler at denne overgangen er kjempebra. Jeg kjenner Fredrik fra tidligere og han kom opp med det å kunne komme til Narvik. Vi snakket en del sammen i tillegg til Martin (Persson) og jeg likte ideen rundt prosjektet og hva de ønsker å oppnå denne sesongen og da hadde vi en avtale. Jeg er fornøyd med å slutte meg til laget og jeg tror vi kommer til å være topp 2-3 laga i divisjonen og jeg er glad for at jeg kan være med å hjelpe til det, sier Cizas.


- Gjorde valget enklere at du får en coach du har hatt tidligere?


- Selvfølgelig det hjelper jo. Han har vært coachen min tidligere, jeg kjenner han og hva slags spillestil han har og vi har tillit til hverandre. Jeg er glad for at han ringte og valgte meg foran mange andre spillere jeg vet han kjenner. Det blir mye lettere å tilpasse seg laget når man vet hvem som trener laget, det er bra for meg men også bra for han for han vet hva han får i meg, forteller den litauiske landslagsspilleren.


Alle foto: Sofie Alexandra Kitterød
Statistikk Ugnius Cizas:


Comments


bottom of page