top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Merittert trener blir assistenttrener til sin egen sønn i Nidaros

Nidaros har i dag signert en kontrakt med den meritterte treneren Hans Wallson som er faren til hovedtrener Victor Wallson i klubben. Han blir sønnens assistent-trener i Nidaros for resten av sesongen

Foto: IMAGO / Geisser


Det er et skikkelig scoop i trenermarkedet Nidaros har gjort i dag etter at de har signert den meritterte treneren Hans Wallson som ny assistent-trener til klubben. Han blir faktisk assistent-trener til sin egen sønn Victor Wallson som er hovedtrener og kommer senest fra en assistentrolle i storklubben Sparta Praha der hvor han måtte gå etter at klubben skiftet eiere.


Det er en trener med en imponerende CV som kommer til norsk hockey i 23/24-sesongen der hvor 57-årige Hans Wallson er mest kjent for sine fire sesonger som hovedtrener for Skellefteå. Der vant han to SM-gull og to SM-sølv og ble kåret til årets trener i Sverige i tre år på rad i årene 2014-2016. Etter det har han blitt sett på som en Skellefteå-legende i klubben.


Deretter gikk karrieren videre til topplaget i Sveits, ZSC Lions, der det ble en 2. plass og kvartfinale det første året mens det ble en 7. plass det andre året hvorpå Wallson fikk sparken i romjulen etter kommet på kant med klubbens sportssjef. Klubben vant senere sluttspillet samme sesong uten Wallson.Hans Wallson påtok seg en av de aller tøffeste trenerjobbene i Sverige i 2020 når han skulle prøve å få det gamle storlaget og hockeygale Björklöven opp til SHL. Et lag som er under et konstant press fra omgivelsene og som man kanskje ikke ser maken til i hockeyen i Skandinavia førte han laget til finalen mot Timrå for opprykk men røk ut etter 1-4 i kamper.


Året etter var Björklöven på nytt et topplag men etter et 6-1 tap for AIK i februar 2022 var det nok for hovedtrener Wallson. Han trakk seg to dager senere fra jobben i Nord-Sverige der hvor laget lå på 4. plass i ligaen til klubbledelsens store overraskelse. Da hadde det over tid vært så mye trøkk og kritikk fra supportere og omgivelsene i sosiale medier både mot treneren og det som angivelig var dødstrusler mot hans familie at Wallson hadde fått nok og ønsket å forlate klubben.


Skellefteå og Björklöven er Nord-Sveriges største hockeyrivaler og når Hans Wallson forlot Björklöven lagde Skellefteås supporterklubb North Power en egen sang dedikert til sin tidligere suksesstrener hvor de også benyttet muligheten til å håne rivalene sine som evig lillebror.


Over en lengre periode har sportssjef Martin Jansson jobbet med å kunne få Hans Wallson til Trondheim og er storfornøyd med å få en såpass erfaren trener til klubben. Han blir nå assistenttrener til sin egen sønn Victor Wallson og har signert et kontrakt på et år.


- Dette er noe vi har jobbet med siden starten av juli så det har vært en lang prosess. Victor har jo selvfølgelig vært vårt førstevalg og så har vi prøvd å støtte opp med en assistent. Og så er en trener av Hans sin kaliber en stor, heftig og kul ting at han kommer til Nidaros og 1. divisjon men også for norsk hockey, sier sportssjef Jansson.


- Han kan jo velge og vrake i jobber, hvorfor skulle han velge Norge?


- Jeg kan tenke meg at det lokker å få være med å trene med sønnen sin ute i Europa og teste på det eventyret. Samtidig har vi hatt en lang og bra prosess hvor vi har diskutert hva vi kan oppnå her i Trondheim og det er ikke bare med A-laget men han vil være med å bygge hele juniorsiden så han kommer til å være med på hockeygymnaset og være med juniorene på kveldstid.

- Kan man si at dette er en av de aller største trenersigneringene i norsk hockeys historie?


- Ja, det vil jeg si. Det er ikke bare en stor signering for Trondheim og Nidaros men jeg synes også det er en stor signering for norsk hockey at vi drar til oss et bra trenernavn.


Hans Wallson kommer til en klubb som har hatt en særdeles tung seriestart der hvor laget har vært forhåndstippet av mange til å være helt i toppen av 1. divisjon. Men laget har fremstått både tamme og bleke i serieinnledningen som har medført at de har tapt fem av de siste seks kampene sine og ligger allerede 13 poeng bak serieleder Grüner som de møter førstkommende helg.


- Jeg forstår bekymringen samtidig som det er lang tid igjen av sesongen og det finnes ingen i vårt lag som er fornøyd med starten. Vi vrir og vender på hver eneste stein for å finne det rette og det er jeg overbevist om at vi kommer til å gjøre, avslutter sportssjefen til Hockey4You.


Comentários


bottom of page