top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Manglerud med en sterk seier over Ski Ishockey

Det ble nok en meget jevn kamp i kvaliken hvor Manglerud lå an til å vinne matchen etter full tid men Ski kom desperate tilbake. Til slutt måtte det straffer til for å avgjøre mellom lagene der hvor Manglerud Star strakk det lengste strået

Det ble nok en jevn kamp og ikke minst dramatisk når seriemesteren fra 2. divisjon Manglerud Star møtte Ski Ishockey til dyst om retten til å spille 1. divisjon neste sesong. Det er ingen tvil om at Ski Ishockey med sine forsterkninger på tampen av sesongen er soleklare favoritter i denne pågående kvaliken men Manglerud Star utfordret 1. divisjonslaget på en veldig god måte.

Og det starter godt for de grønne ved at Kristoffer Skjervold åpner målkontoen med et nydelig mål etter drøye 10 minutter og showet var i gang. Patrick Kaas utlignet for Ski bare 17 sekunder senere før Eirik Sæby setter inn sin egen retur etter 15 minutter og setter perioderesultatet 2-1 til Ski.

Det var en god førsteperiode av Ski Ishockey og som forventet var de det beste laget i kampen til nå. Men det skulle forandre seg i den andre perioden når laget sluttet å skyte samtidig som Manglerud forsvarte seg godt. De grønnkledde utnyttet mulighetene sine og Fabian Zuccarello utligner til 2-2 etter drøye 9 minutter samt at Rolf Thomas Aastad scorer i powerplay og nå er det Manglerud som går til pause med en 3-2 ledelse.

Manglerud sjokkåpner den tredje perioden og det er Martin Ytterstad som øker Mangleruds ledelse til 4-2 etter underkant av 2 minutter. Perioden svinger fram og tilbake og lagene kommer til flere muligheter uten at det resulterer til noen mål før etter 16 minutter.

For da er det Alexander Dahlberg som tråkler seg gjennom Manglerud-forsvaret og gir kampen en spenning når han setter pucken i mål bak Ole Morten Furseth i Manglerud, 3-4 med mindre enn fire minutter igjen å spille.

Drama på tampen av kampen

Og dramatikken skulle bli til å ta og føle på når Ski tar ut keeper og presser på for en utligning. Med 19 sekunder igjen har Ski dropp i offensiv sone og det er Wictor Åström med et aller siste skudd som setter 4-4 med 10 sekunder igjen av kampen og dermed går kampen til en forlengelse.

I sudden death er der Manglerud som har den største muligheten ved Kristoffer Skjervold som skjærer inn foran keeper og der hvor alle tror at pucken er inne men pucken hopper og spretter i målområdet og er ikke over mållinjen.

På straffer er det Rolf Thomas Aastad som blir den store helten ved å sette to av sine straffer på Oscar Darnell og Manglerud viner 5-4. Allikevel var det noe kontroversielt når alle i hallen trodde Philip Hansen satte pucken i mål i et avgjørende øyeblikk for Ski men som dommeren bedømte det til å gå i tverrliggeren og ikke inne. Her er videoen av denne straffen:

Bautaen Ulrik Løvdal i Ski Ishockey var natuligvis skuffet over tapet og innrømmer at han er en dårlig taper.

- Ja, det er jo kjedelig å være med på men imponert over opphentinga og straffer er litt bingo og i dag er det ikke helt på vår side enkelt og greit, sier Løvdal etter matchen.

Han forteller videre:

- Dem spilte jo i eliteserien i fjor så det er ikke noe rent 2. divisjonslag. Men det er imponerende at dem klarer å omstille fra det å møte middels motstand i 2. divisjon til relativt grei motstand her, all ære til dem og dem vinner i dag men det er to andre kamper å tenke på. Klokka er 23 så vi må hjemme å sove for å få en restart egentlig, sier Løvdal med et smil.

Gøy å være tilbake

MS-keeper Ole Morten Furseth gjorde et comeback på tampen av sesongen og hadde kun spilt én seriekamp før møtet med Ski. På tross av det klarte 30-åringen seg på en meget god måte og gjorde en godkjent kamp.

- Det er gøy å spille litt om det ikke har vært alt for mange ukene på is så har det vært gøy å komme i gang igjen. Det er gøy å være med gutta, sier Furseth.

- Om det her går bra, er du på vei tilbake igjen?

- Ja, vi får se. I første omgang var det et veldig kort comeback så får vi se hva som skjer, sier han.

En morsom kamp mellom to jevngode lag som gjorde det underholdende for de 288 oppmøtte i Ski Ishall der hvor man altså delte poengene, det ene poenget kan bli veldig viktig for Ski. Vinner Manglerud over Hasle-Løren i dag og Ski vinner over Kongsvinger har Hasle-Løren rykket ned til 2. divisjon.

- Vi har et bra lag vi også og det er mange som har vært med å spilt høyt oppe i divisjonene. Jeg forventa en ganske jevn match og jeg synes vi fikk det og selvfølgelig litt høyere tempo enn den ene matchen jeg har spilt i år. Vi hadde litt tak på matchen så det var synd at vi måtte gå til overtid der men vi blir presset veldig mye de siste 4-5 minuttene, ser Furseth.

- Men det er viktig å få Manglerud opp her?

- Det er viktig for hele klubben, det er en junioravdeling som er litt avhengig av å ha et lag høyt oppe i systemet for å utvikle. Så det er en viktig helg for oss nå så det er bare til å restituere oss godt nå og være klar til i morra, avslutter han.

Nye kamper i dag hvor den første starter kl. 13.00 mellom Hasle-Løren og Manglerud Star mens Ski møter Kongsvinger kl. 16.15.