top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Lillehammer-assistent blir ny hovedtrener i Gjøvik Hockey

Den tidligere Lillehammer-assistenten Anton Säll Karlsson ble i dag klar som ny hovedtrener for Gjøvik Hockey og erstatter dermed Mikael Zettergren som kun fikk én sesong i sjefsstolen

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg


For det er den 32-årige Anton Säll Karlsson som blir Gjøvik Hockeys nye hovedtrener den kommende sesongen. Svensken har vært bosatt på Lillehammer de siste fem årene og blant annet vært hovedtrener for Lillehammers U16 og U18-lag før han tok steget opp i assistentrollen på A-laget i 21/22-sesongen. Tidligere har han vært hovedtrener for Lions i HockeyTrean i Sverige. Etter at denne sesongen var over valgte Lillehammer å ikke forlenge kontrakten med Karlsson, han valgte da å takke ja til Gjøvik etter å ha avslått tilbud fra flere andre klubber.


- Det blir spennende! Jeg ser virkelig fram i mot det og få være med Gjøvik. Jeg synes det er en klubb og en by med stort potensiale, kjenner at jeg har god kjemi med Patrik (Bäärnhielm - sportssjef) og Peter (Henriksen - daglig leder) og synes jeg har fått en god relasjon med dem så det er en trygghet. Patrik har jeg snakket med mange ganger før og Peter kjennes ut som en herlig fyr så det her blir veldig spennende, sier Säll Karlsson til Hockey4You etter at treneransettelsen ble klart.

Den tidligere Lillehammer-assistenten var den som hadde kontakt med Gjøvik i deres klubbsamarbeid forrige sesong der hvor blant annet flere av Gjøvik-spillerne fikk prøve seg i Fjordkraft-ligaen samt at Gjøvik fikk bruke noen av unggutta til Lillehammer. Det betydde at Karlsson hadde ukentlig kontakt med Gjøviks sportssjef under sesongen, noe som nå har resultert i at klubben valgte å ansette han som hovedtrener etter at Lillehammer ikke valgte å gi svensken en forlengelse.


"Mitt mål er at vi skaper en kultur der hvor folk ønsker å bli bedre for hver dag og at man synes det er moro å komme til treningen"

Han fikk naturligvis med seg at Gjøvik Hockey skuffet stort forrige sesong etter at de hadde ambisjoner om å være blant de fire beste lagene i 1. divisjon men endte som kjent i kvalik om å beholde plassen, noe som de også gjorde.


- Det er klart at det gikk ikke helt som de trodde og årsaken til det har jeg ingen anelse om men mitt mål er at vi skaper en kultur der hvor folk ønsker å bli bedre for hver dag og at man synes det er moro å komme til treningen, kjenner en drivkraft og skaper et miljø der hvor folk hele tiden har lyst til å utvikle seg, sier han og fortsetter:


- Får man til det og får man til rette individene, for mennesket er fantastisk og jeg tror på individene så får man til de rette individene på rett plass så har jeg tro på fremgang. Skal man prate om plasseringer så er det altfor tidlig å si noe om det før man har satt sammen et lag og en gruppe men får vi til det jeg har snakket om så er jeg overbevist at vi kommer til å ha en framgang, sier Gjøviks nye hovedtrener.


Ventet større endringer i spilletroppen

Det er ventet at klubben gjør en del endringer fra forrige sesong der hvor de allerede har mistet sin goalgetter Joachim Engesveen som går tilbake til moderklubben Lillehammer. Og Gjøvik-trener Säll Karlsson har en klar formening om hvilket lag han ønsker seg i Gjøvik Fjellhall til høsten.


- Det har vært en viktig del også at jeg har valgt Gjøvik er at Patrik (Bäärnhielm - sportssjef) forstår trenerens synspunkter, han har vært en trener sjøl og forstår hvor viktig det er at treneren får den typen spillere han behøver for å kunne spille den hockeyen han vil spille. Vi kommer til å forsøke å skape en yngre stamme med spillere som vil ta neste steg, som er sultne og som har lyst til å bli bedre. Så kommer vi til å krydre den med spiss og rutine som kommer til å hjelpe laget fremover, sier 32-åringen.

Sportssjef Patrik Bäarnhielm poengterer at det å få avklart trenerspørsmålet har vært en prioritet for han slik at en ny trener kan få sette sitt preg på laget.


- Ja, vi synes det er viktig at treneren kan få sette sitt preg på spillerstallen også for det er til slutt han som skal ta avgjørelser over hvem som skal få spille og da er det jo ikke mer rett enn at han får sitte å si hvem som skal få være med i det, sier han.Men det er heller ikke snakk om at man skal starte med helt blanke ark.


- Nei, det blir det nok ikke. For to år siden var vi et poeng i fra play-in og forrige sesong så missa vi enda mer så vil vi opp der så må vi kanskje endre strategi litegrann. For jeg synes vi legger en del penger på spillerstallen og det er definisjon av idioti å prøve samme sak gang på gang og vente på et annet utfall, så det er klart at vi må gjøre utskiftninger, forteller Bäärnhielm.


Veldig fornøyd med trener-signeringen

Samtidig uttrykker sportssjefen i Gjøvik en stor fornøyelse over å ha fått signert den svenske 32-åringen til klubben. Det har vært et tett samarbeid mellom dem som følge av samarbeidsavtalen der hvor det har vært ukentlige møter, noe som har bidratt til at Bäärnhielm valgte å tilby Säll Karlsson kontrakt.


- Ja, det blir spennende. Han har jo ikke bare vært på elitetoppnivå men også ulike nivåer med unge spillere så jeg tror det kan passe ganske bra med utfordringene som kommer i 1. divisjon, det er jo litt ulike bakgrunner på spillerne som kommer og de fleste er jo unge, sier sportssjefen som understreker at han også var fornøyd med trenerteamet Zettergren/Enger men at han samtidig føler at klubben trenger en nystart.


Samtidig håper Bäärnhielm at samarbeidet med Lillehammer også fortsetter neste sesong og det passer bra med at ny-signerte Säll Karlsson nettopp kommer derfra.


- Han kjenner jo til spillerne deres og har vel sett dem siden dem var 15 år gamle og han vet mye om dem. For meg når jeg ser fem matcher så får man en bra følelse men å jobbe med en spiller over et par år så får man greie på svakhetene og hvilken karakterer de er så han har jo veldig bra oversikt over spillerne i området, forteller Bäärnhielm til Hockey4You.


Og skal vi tro den nye Gjøvik-sjefen så blir det en offensiv spillestil man kommer til å se i Gjøvik Fjellhall til høsten.


- Vi vil være et lag med ekstremt mye skøytegåing og spille med intensitet. At vi skal jobbe hardt og være ekstremt vanskelig å møte, vi skal forsøke og våge å spille når vi har pucken og tørre å ha mest puckbesittelse i hver kamp, sier treneren.


Han fortsetter:


- Men vi skal også være veldig strukturert defensivt og at alle skal kjøpe den filosofien så det vil bli et lag som går mye på skøyter.Comments


bottom of page