top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Gjøvik og Hasle-Løren åpnet med seire i 1. div-kvaliken

Det ble to tette og jevne matcher i Gjøvik Fjellhall i går kveld der hvor begge lagene fra 1. divisjon halte i land sine seire i de to første kampene i kvaliken

Foto: H4Y / OCN


Første lag ut var seriemester Ski mot Gjøvik på hjemmebane hvor Gjøvik klart åpnet best men et Ski-lag som sakte men sikkert kjempet seg inn i kampen og utlignet til 2-2 etter 10 minutter ut i den tredje perioden og etter å ha ligget under 0-2.


En uheldig retur fra keeper Henrik Østli skulle bli utslagsgivende for matchen der hvor Sander Olsen kunne sette pucken i målet med under 3 minutter igjen å spille, Ski prøver å ta ut keeper for utligning men Oskar Hovland setter pucken i det åpne målet og tre viktige poeng til Gjøvik.


Men det var et helt klart et Ski-lag som var det beste laget totalt sett og viste muskler, noe Vegard Aspehaug var enig i når han besøkte H4Y-studio etter matchen.


- Vi åpner litt svakt synes jeg og gir Gjøvik veldig mye i den første perioden. Siste 40 synes jeg det er vi som kjører kampen egentlig, sier Aspehaug.


Og når 2-2 kom med halvspilt tredje periode så hadde storscoreren trua på at det kunne gå hele veien.


- Ja, da fikk vi veldig blod på tann og vi visste at Gjøvik var veldig stressa så og det ga oss mye energi men dessverre så gikk det ikke hele veien i dag, sier han.

Skuffende tross seier

På tross av seier var Joachim Engesveen skuffet over hva Gjøvik gjorde enn overrasket over motstanden til Ski Ishockey.

- Vi får med oss en seier og det er det viktigste. Det er en av våre dårligste kamper i år så det er greit å få gjort unna den i dag, sier Engesveen i studio etter matchen.


Han fortsetter:


- Vi må bare omstille og gjøre oss klart til en ny kamp i morgen. Vi har jo tidlig-kampen i morgen så det gjelder å gjøre de rette tinga nå.


Tap tross en sterk åpning av matchen

Et sultent Kongsvinger-lag åpnet sterkt mot Hasle-Løren og ledet 2-0 før det var spilt 12 minutter. Men Hasle-Løren kom tilbake til 2-2 i den andre perioden etter scoringer fra Philip Larsson og Tim Mørk før Victor Zetterberg nok en gang sender Kongsvinger i ledelsen med sin andre scoring for dagen.


Rolf Thomas Aastad vill det annerledes og utlignet like etterpå for Hasle-Løren til 3-3 som stod seg til full tid. Mens samme mann å egenhand går opp og scorer i sudden death slik at 1. divisjonslaget tar med seg 2 poeng fra kampen.


- Det er selvfølgelig gøy da å score mål, alltid like moro det. Ja, det var gøy at den gikk inn rett og slett, sier Aastad om scoringen.


Nok en gang ble det en jevn og tett match i Gjøvik Fjellhall mellom to lag som ikke har møtt hverandre i nyere tid hvor det til tider svingte bra mellom sjansene.


- Man har jo ikke helt visst så mye om hverandre da så når man ikke har spilt mot hverandre tidligere så var jeg veldig spent. Det var jo veldig morsom kamp å spille, det var jevnt og det er gøy å spille jevne matcher som betyr noe for vi har ikke gjort det på en liten stund. Så det var gøy å kjenne litte på det igjen, sier Aastad i H4Y-studio etter kampen.

To måls scorer Victor Zetterberg mener at Kongsvinger tapte to poeng framfor å vinne et poeng i gårsdagens kamp mot Hasle-Løren.


- Vi leder i hvert fall to ganger i matchen så slipper vi inn litt billige mål på slutten og når det går til overtid så er det tilfeldigheter og litt bingo men sånn er det, sier Zetterberg.


Men Kongsvinger fikk en usedvanlig god start mot det antatt bedre laget og ledet 2-0 etter første perioden.


- Ja, vi var vel kanskje ikke helt forberedt på det men det er litt sånn at vi kan spille litt på resultat og få matchen dit vi vil, nei det var surt, sier en skuffet Zetterberg etter matchen.


Gjøvik møter Kongsvinger i dag kl. 14.00 og Hasle-Løren møter Ski Ishockey kl. 17.15 i det som forventes å bli to meget spennende oppgjør.


Se høydepunkter og intervjuer fra Ski Ishockey og Gjøvik:


Se høydepunkter og intervjuer fra Hasle-Løren og Kongsvinger:


Commentaires


bottom of page