top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Gjøvik og Hasle-Løren sikret plassen i 1. divisjon: - Mer lettelse enn glede

Lagene gjorde kort prosess og Gjøvik slo Kongsvinger 7-0 og Hasle-Løren vant komfortabelt over Ski med 8-2 lørdag ettermiddag. Det betyr at det blir uforandret mellom divisjonene til neste sesong

Foto: H4Y / OCN


Gjøvik gjorde kort prosess mot Kongsvinger og vant hele 7-0 etter at de tettet igjen bak og var effektive i powerplay. Med denne seieren kunne Gjøvik konstantere at de beholdt plassen i 1. divisjon samtidig som de legger en svært turbulent sesong bak seg. Det var en åpenhjertig og følelsesladd kaptein Amund Nyland som hadde mye på hjertet når kampen var slutt i Gjøvik Fjellhall.

- Skal være ærlig å innrømme at det kjennes ut som at det er mer lettelse enn glede egentlig for det har vært en ganske rotete og tung sesong for vår del. I tillegg måtte vi vente i 5 uker etter siste seriekamp for å spille kvaliken synes jeg har vært en tung periode sånn sett. Vi kommer inn her og har alt å tape så det er godt å kjenne at at vi klarte det, sier Nyland etter Gjøvik-seieren over Kongsvinger.


"Så dem dro energi ut av laget, dem spilte kun for seg sjøl som gjør at det ble en jævlig dårlig stemning i gruppa"

Det startet bra med en god oppkjøring for Gjøvik men resultatene uteble i starten av sesongen. I tillegg var det mye murring i laget og spillere forlot etter hvert laget underveis i sesongen som også H4Y har skrevet mye om denne sesongen. Klubben hentet nye spillere i midten av januar og fikk ny giv med gode resultater på tampen av sesongen, noe som gjorde dem til soleklare favoritter i kvaliken.


- Man skal ikke lese for mye av en pre-season heller. Jeg tror vi trodde at vi var litt bedre enn vi egentlig var. Vi hadde jo god tru når vi gikk inn men så går vi på litt blemmer litt tidlig og da begynner den murringa i store deler av klubben egentlig, ikke bare i A-stallen men lissom ellers også. Vi kjenner på at ingenting av det vi gjør er godt nok på en måte og det er en sånn veldig vond sirkel å havne inn i hvor du får overtidsseire men det er allikevel ikke godt nok fordi man skal ha tre poeng, sier kapteinen og fortsetter:


- Så har vi noen spillere som folk synes var jævlig gode og det kan dem godt si men dem bidro mindre til laget enn dem bidro på en måte. Så dem dro energi ut av laget, dem spilte kun for seg sjøl som gjør at det ble en jævlig dårlig stemning i gruppa. Det var jævlig dårlig stemning i laget gjennom store deler av sesongen og du ser jo at vi har en bedre figur mot gode lag etter jul når vi har gjort noen utskiftninger, forklarer Nyland.

Videre får Gjøvik tre nye spillere i midten av januar i Knut Köhler, Juho Takkula og Lauri Viitanen som ga en umiddelbar positiv effekt for laget.


- De har gjort en god figur de, kommer inn og har bidratt til laget samt vært en positiv tilnærming i gruppa. Det har vært en lang sesong med mye rart som har skjedd så og dere har skrevet om litt av det. Det er ikke noe hemmelighet at det har vært noe rot og nå kan man prate litt om det og jeg er ikke redd for å si det. Det har vært en fryktelig tung sesong, jeg har spilt her i 5 år og vi har gått bedre og bedre for hvert år og i år skulle vi lissom gå inn og ta et steg til, sier han.


Han fortsetter:


- Det har vært morsomt etter jul men i høstsesongen var det fryktelig tungt, slår han fast.


Se hele det følelsesladde intervjuet med Amund Nyland i videoen under: (Vi beklager problemer med lyd)


Hasle-Løren fortsetter i 1. divisjon

De rødkledde gjorde kort prosess når det gjaldt som mest og beseiret Ski Ishockey med 8-2 i en kamp der hvor Ski sløste med sjansene mens Hasle-Løren satt sine. Det betyr at Ski Ishockey må spille enda en sesong i 2. divisjon og Hasle-Løren redder plassen.


Sjekk ut videoene med høydepunkter fra begge kampene og intervjuer med Kongsvingers Preben Birkeflot og klubbens vei videre samt Erik Sæby som forklarer tapet mot Hasle-Løren.


Commentaires


bottom of page