top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Lånesigneringen i Furuset: - Først var det en skuffelse, nå er jeg veldig fornøyd

Sander Desmot har spilt i Lørenskog i hele karrieren og rett etter trenerskiftet i Lørenskog fikk han beskjed om å reise til Furuset på lån

Foto: H4Y / OCN


Den 5. juli annonserer Lørenskog at Kenneth Larsen slutter som trener og 1. august trer Niklas Andresen inn som ny hovedtrener. Den 6. august blir det offentliggjort at Sander Desmot skulle spille for Furuset denne sesongen, etter 57 kamper og tre år på A-laget.

20-årignen legger ikke skjul på at han var veldig skuffet over beskjeden men at skuffelsen gikk fort over til å bli en positiv overraskelse for han personlig.


- Jeg ble sendt på lån for å få mer spilletid og utvikle meg selv som spiller. Det var ikke akkurat det jeg...det var ikke valget mitt, det var det ikke. Først var jeg litt skeptisk men så ble man positivt overraska - jeg trives veldig godt i Furuset akkurat nå, forteller Desmot til Hockey4You.


Den unge backen er kjapp til å skryte av hvordan han ble tatt i mot i Furuset-laget og følte seg fort hjemme i det relativt unge laget.


- Ja, det er en veldig fin gjeng der. Du blir kjent ganske fort så jeg kom ganske fort inn i gruppa så det var ikke noe problem.


Han ser i ettertid at Lørenskog gjorde et riktig valg med å la han gå til Furuset for å kunne utvikle seg videre, selv om skuffelsen var til å ta og føle på når beskjeden kom.

- De så kanskje at jeg ikke ville få nok spilletid og at jeg ville få mer av det i Furuset, og det har jeg jo fått også da. Jeg tror det var et riktig valg jeg og bra av Lørenskog i hvert fall være åpne om og snakke med meg om det, fortsetter han.

Og på lørdag møtte han Lørenskog som motstander på hans gamle hjemmebane siden han begynte å gå på skøyter og innrømmer at det var litt spesielt.


- Det var selvfølgelig blanda følelser, det er det ingen tvil om. Men jeg synes det var veldig gøy og gleda meg å spille mot dem siden jeg kjenner alle ganske godt fra før av.


- Var det sånn at du holdt på å gå feil i forhold til hjemmegarderoben her eller?


- Hehe, jeg visste hvilket lag jeg spilte på for å si det sånn, humrer Desmot før han fortsetter:

Det var deilig å være tilbake å spille her, jeg kjenner jo gutta godt så jeg snakker med dem når jeg er på isen og sånn.


- Fikk du noen ekstra taklinger på deg?


- Dem prøvde i alle fall men fikk det ikke til tror jeg, sier unggutten med et smil.


I serien har det unge Furuset-laget kun en seier borte mot Comet som er meget sterkt i seg selv, men har til gjengjeld også gjort solide inntrykk i enkeltkamper hvor det fort kunne ha gått begge veier. 1-2 tapet borte mot Narvik, straffetap hjemme mot Gjøvik, 5-6 tapet borte mot samme lag og ikke minst jevne dobbeltkamper borte mot Haugesund har vist at det bor noe i dette laget. På lørdag spilte de nok en meget god kamp selv om det ikke holdt helt inn så ble det i det minste et hederlig tap 4-5 mot topplaget Lørenskog.

- Jeg synes vi har overrasket oss selv også, det virker som vi stoler mer på hverandre og mer som et sammensveiset lag. Det ser veldig positivt ut på det vi er på vei til nå. Den seieren mot Comet trengte vi virkelig og jeg synes vi har vist alle lagene at vi er med, vi kan slå alle lagene og det vist vi oss selv med den kampen der. Mot Lørenskog så synes jeg vi gjør en kjempematch egentlig og tar med oss det videre til onsdag.


- Hvordan er dere jobber med det mentale inn mot kampene?


- Vi tar kamp for kamp og nå har vi jo bare vist oss selv at vi har blitt mye bedre som spillergruppe. Vi bare bygger på det og det ser ut som det går veldig mye framover for tiden og når vi har fått alt på plass så tror jeg vi kan bli ganske farlige, vi kan slå alle lag.


Selv om 20-åringen var veldig skuffet over avgjørelsen om å ikke fortsette i Lørenskog kan han fortelle om at det kun er positiv dialog med trener Niklas Andresen og at Lørenskog følger med og kommer med tilbakemeldinger under låneoppholdet.

Desmot som er født, oppvokst og bor på Lørenskog med sine foreldre, har et sterkt ønske om å fortsette å spille for Lørenskog senere også og forteller videre om hvordan det var å vokse opp som Lørenskog-spiller som ung.


- Det er kult å bære Lørenskog på drakta, og jeg har blitt behandla bra av klubben, det sier jeg ikke noe på. Jeg har kombinert skole og ishockey og det har fungert veldig bra, så jeg trivdes veldig godt i klubben.


Respekt for Bjørn "Botta" Skaare, valgte et annet draktnummer

Vanligvis spiller Sander Desmot med draktnummer 7 når han spiller ishockey men forandret fort det ønsket når han fikk høre at Botta hadde hatt dette nummeret i Furuset.

Bjørn "Botta" Skaare er både norsk hockey og Furuset-legende med fire perioder og vant "the double" med klubben, dessuten ble han den første nordmannen til å spille i NHL. Skaare døde i en tragisk bilulykke i Sverige som 30-åring i 1989.


- Jeg sa til Furuset at jeg ønsket meg draktnummer 7, så fikk jeg vite etterpå at Botta hadde hatt det nummeret så da ga jeg beskjed om at det nummeret ville ikke jeg ha da. Jeg visste ikke så mye om Botta siden det var før jeg ble født men jeg har jo så klart hørt om navnet, derfor så visste jeg ikke at han hadde brukt det nummeret. Det er klart at jeg kan ikke bruke nummeret til en slik legende, det sier seg selv, forklarer backen.

Desmot har franske aner og kaller seg selv for kvart fransk etter at bestefaren hans er fra Rennes, Frankrike. Men han har ingen planer om å driste seg på det franske språket til Grüners keeper Ouentin Papillon av den grunn.


- Haha, nei aldri. Det kan jeg absolutt ikke.


- Men du har vel hatt fransk på skolen regner jeg med?


- Jada, men jeg kan ikke si at jeg er god i fransk for det. Det blir med noen gloser.


Desmot kan fortelle at han startet hockeykarrieren som løper men senere i de yngre åra så ble det mer til at han spilte back, lik som faren sin Jannig Michel Desmot som spilte i Vålerenga i sin tid.


- Jeg var jo løper og faren min spilte som back på Vålerenga da, og trenerne mine brukte meg som back innimellom. Så ble jeg back til slutt og det passa meg mye bedre.


- Vil du bli løper igjen eller?


- Nei nei, back passer meg helt fint altså - det er det jeg trives best med.


- Men hva er drømmen din som hockeyspiller da?


- Drømmen er nok å spille på det høyeste nivået i Norge og så får vi ta det derfra, avslutter Desmot til Hockey4You.コメント


bottom of page