top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Kongsvinger henter storscorer fra Kristiansand

Kongsvinger forsterker ytterligere og henter storscoreren på Sørlandet, J.P. Villeneuve i fra Kristiansand for resten av sesongen


Foto: H4Y


Den canadiske 31-åringen Jean-Phillipe Villeneuve ble i går kveld klar for Kongsvinger for resten av sesongen og har allerede hatt sin første trening med laget. Villeneuve har spilt i 2. divisjonsklubben Kristiansand de siste tre sesongene, dog bare en håndfull kamper denne sesongen som følge av familieforøkelse.


Men som den store stjerna i Kristiansand har han gjort 50 mål på sine 29 kamper i 2. divisjon for sørlandsklubben og var senest forrige sesong spillende trener for laget. Kongsvinger søker for alvor opprykk etter å ha hentet gamle helter fra Hamar og i tillegg nå fått med seg sniperen fra Kristiansand som gleder seg til å spille på et av topplagene i 2. divisjon med ambisjoner om opprykk.- Man har jo et fåtall ganger gjennom karrieren spilt på veldig gode lag. Det gir meg noe ekstra. Når Kristiansand i tillegg var helt med på tanken, så ville jeg gripe sjansen å få spille for et slikt lag, sier Villeneuve til Glåmdalen som omtalte nyheten først.
J.P. Villeneuves inngang til norsk ishockey var også litt av det spesielle slaget når han ble rekruttert i en av Kristiansands puber når han var på besøk i byen.


- Ja, jeg er Liverpool-supporter og møtte en av styremedlemmene i klubben. Jeg hadde akkurat flyttet hit med min kone og datter, vi hadde bestemt oss for å bli etter et par måneder der hvor Sjur (Eirik Wangen red. anm.) inviterte meg til å bli med i laget. Jeg hadde ikke spilt på noen år men de overtalte meg og siden den gang har det vært fantastisk å være en del av dette, fortalte canadieren til Hockey4You når vi møtte han for første gang i 2022.


Kongsvinger møter Manglerud Star til toppoppgjør førstkommende søndag 4. februar kl. 18.00 i Manglerud Ishall.

Den berømte kroneskampen mot Tromsø er lørdag 17. februar kl. 17.00.

Comments


bottom of page