top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Henter poengmaskin fra Sverige: - En "diamond in the rough"-spiller

Sportssjef Martin Jansson sammen med Wallson-teamet har i dag hentet en poengplukker fra Sverige i Anton Holmberg som skal være klar til lørdagens bortematch mot Furuset

Foto: Photograph North/Oliver Åström


Etter at Braylon Shmyr måtte forlate klubben etter avslag på arbeidstillatelse har Nidaros lett etter en goalgetter i Sverige. Nidaros har startet sesongen tregt og ikke fått de resultatene man har ønsket seg. Nå er det altså klart at HockeyTvåans soleklare beste poengplukker Anton Holmberg er klar for klubben for resten av sesongen for å få i gang målproduksjonen. Holmberg troner alene på poengtoppen over alle divisjonene i HockeyTvåan med 38 poeng på 10 kamper så langt, han er i egen særklasse der hvor flere rundt moderklubben har ment at han har vært altfor god for divisjonen.


23-åringen har de siste sesongene spilt i moderklubben Burträsk HC og levert poengsnitt på Gretzky-nivå i ligaen melder de lokale mediene i nord-Sverige og har langt på vei blitt trukket fram som HockeyTvåans aller største stjerne. Unggutten har gjort småpene 396 poeng på 162 kamper over 8 sesonger som tilsvarer et snitt på 2,44 poeng pr. match for moderklubben. Mediene i nord-Sverige har blant annet stilt store spørsmål om hvorfor ingen har hentet unggutten tidligere med tanke på hans kapasitet og talent, de beskriver det rett ut som veldig merkelig.


Han har også vært innom HockeyEttan med stor suksess der hvor han ble med Piteå inn i kvaliken for å kjempe om opprykket til HockeyAllsvenskan. I tillegg er det ikke til å unngå linken til både Victor Wallson og Hans Wallson som trolig tiltrekker den hjemmekjære Holmberg til Nidaros.Victor Wallson har trent Holmbergs storebror (Tobias Holmberg) i Tegs SK, i tillegg er poengplukkeren fra Burträsk en stor Skellefteå-fan og opplevde i ungdomsalderen at klubben i hans hjerte tok to SM-gull med Hans Wallson som trener for laget. Nå velger han å gå på et eventyr i Trondheim med Wallsons i trenerteamet noe som ikke var en selvfølgelighet i utgangspunktet.


- Jeg har ikke tenkt så mye på det men så har du Wallson og når Victor hørte av seg så tenkte jeg at det alltid hadde vært kult å få prøve seg i Norge og da endte det slik, sier en avslappet Holmberg til Hockey4You etter at overgangen ble klart i dag.


Og norsk ishockey kan han svært lite om fra før av.


- Nei, det er vel det som blir litt spennende. Jeg har ingen anelse på hvor bra norsk hockey er men jeg har hørt at det skal være litt som HockeyEttan i Sverige. Så det blir spennende å se om det er likedan hockey, om det er stor forskjell på nivået eller om det blir en annerledes hockey så det blir kult å teste, sier han.


Han forteller videre at han har hørt mye bra om trener Victor Wallson gjennom sin storebror som Nidaros-treneren hadde i Tegs SK. Videre kjenner han naturligvis til Hans Wallson også som trente klubben i hans hjerte til to SM-gull i 2013 og 2014.


- Ja, "farsan" har jeg koll på hvem er.


- Hvem har ikke det?


- Haha, eksakt for det har jo alle. Jeg bor veldig nære Skellefteå, har mye venner der og er en stor Skellefteå-fan.


- Så du jubla stort når Skellefteå vant SM-gull?


- Det gjorde jeg, det kan jeg love deg, sier han med et smil.


Zuccarello light

Sportssjef Martin Jansson er spent og fornøyd med signeringen til klubben og mener langt på vei at det er en liten "Zuccarello light" versjon man vil få i form av at det er en liten kvikk spiller klubben får til seg. Holmberg er like høy som nevnte Zuccarello på 1,73 meter og Jansson forteller at man har dratt og sett nysigeringen live i Sverige før man bestemte seg. Nå er han tiltenkt en topprolle i Nidaros.


- Ja, det har vi. Det er en gutt med jævlig stor hockeyfølelse og han er kul å se på. Han leser spillet bra, er på rett plass og finner medspillernes blad hele tiden. Det er en litt sånn "diamond in the rough"-spiller som vi har funnet synes jeg, sier sportssjefen.


- Hvordan ser dere for at dere skal bruke han i laget?


- Det er jo å komme inn og gjøre i topprekkene med en gang. Han er en klassisk poengspiller der hvor han kan gjøre mål men også sette opp andre hele tiden så det blir spennende å se hvor trenerne tar han i laget, sier han.


Samtidig understreker Jansson at det ikke er noe snakk om en erstatter for Shmyr.


- Nei, det er ingen erstatter for han. Han skal komme hit til klubben å levere men det er en annen type av Shmyr men ingen erstatter, samtidig at det er en spiller som passer bra inn hos oss.

- Hva sier ditt hockeyhjerte om denne signeringen her?


- Jeg tror at det blir en veldig lykkelig signering, jeg tror det er en spiller som kommer inn og løfter laget i forhold til poengene med sitt framspill framfor alt, men vi vet jo at han kan sette mål også. Han er en spiller som er flink til å løfte sine omgivelser og dyktig til å få opp sine medspillere, avslutter Jansson.


Gretzky-sifre

Den sindige svensken tar det med knusende ro at han har levert varene for moderklubben der han står med hele 38 poeng på 10 matcher før han ankommer Norge.


- Ja, det har vel gått bra, sier Nidaros sin nysignering om seriestarten.


- Det står i lokalmedia i nord-Sverige at det på ligner Gretzky-sifre?


- Ja, det vet jeg ikke akkurat men det har gått bra og det er kult, sier Holmberg på typisk norrländing-vis der det som regel går i korte svar.


Han vil bære drakt nr. 11 i Nidaros denne sesongen.


Alle foto Anton Holmberg: Photograph North/Oliver Åström


Her kan man se Anton Holmbergs iskalde straffe i debuten for Piteå i HockeyEttan fra forrige sesong:

Video: hockeyettan.se


Her er statistikken på HockeyTvåans store spiller:


Comentarios


bottom of page