top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Helter fra Hamar skal hjelpe Kongsvinger opp til 1. divisjon

Det er de tidligere Storhamar-spillerne Joakim Jensen, Christian Larrivée, Andreas Øksnes og Jimmy Andersson som skal kle seg i den røde drakta for resten av sesongen og hjelpe Kongsvinger med et opprykk. I tillegg har klubben signert Eirik Skadsdammen fra tidligere


Foto: H4Y / OCN


Kongsvinger har en kortsiktig ambisjon om å rykke opp til 1. divisjon denne sesongen og slo i dag til med hele fire nye signeringer, alle tidligere Storhamar-spillere. Joakim Jensen (36), Christian Larrivée (41), Andreas Øksnes (33) og Jimmy Andersson (39) skal hjelpe Kongsvinger med det sårt tiltrengte opprykket klubben ønsker seg i tillegg til at man tidligere har signert Eirik Skadsdammen (42). Klubben forteller at de med god hjelp fra spillende trener Lars Erik Hesbråten og Eirik Skadsdammen fikk overtalt de andre gutta til å bli med på et lite eventyr nå på tampen av sesongen, til klubbens store fornøyelse.


Andreas Øksnes fortalte at han fikk en telefon fra trener Hesbråten om han ville bli med men takket nei til forespørselen. Videre fortalte Kongsvinger-treneren hvilke planer som lå til grunn og Øksnes lovte deretter å takke ja hvis han fikk med alle de spillerne som treneren sa han ville ha med.


- Brått så fikk jeg en telefon hvor han sa at nå er det klart. Alt klart spurte jeg og så sa han at han faktisk hadde fått med alle og da var det jo bare å bli med da, sier Øksnes med et smil.


Han fortsetter videre:


- Jeg hadde sannsynligvis ikke gjort dette her hvis det ikke var for to ganske store personligheter da i Kongsvinger som man har spilt så lenge med og som henger i taket i CC Amfi også. Og Storhamar er en klubb som betyr mye for meg og det at de da har lyst til å komme opp i 1. divisjon for å bli en utviklingsklubb og da kanskje et videre samarbeid med Storhamar, det er jo ikke noe negativt i den retningen heller.


- Renger med at du kanskje er litt spent på nivået i 2. divisjon også?


- Nei, jeg er ikke veldig kjent med nivået i 2. divisjon så jeg er jo spent på hva som møter meg for jeg har egentlig ikke mye peiling på hva som møter meg.Og rutine er det nok av hos disse fem gutta som har spilt i Storhamar i mange år. Til sammen har de spilt over 3550 kamper bare for Storhamar og gjort over 1000 mål og 1200 assist.


- Ja, rutine skal kanskje ikke folk kunne ta oss på i hvert fall. Men så er jo det med formen men jeg er ganske sikker på at den gjengen er ok pluss trent og gutta er maskiner. Men dert blir moro å komme i gang igjen og ikke minst det sosiale, avslutter Øksnes.


Kjempestort

Det er mange i Kongsvinger som har jobbet ganske mye der hvor arbeidet startet før jul i følge daglig leder Chirre Eriksson. Nå er han ganske lettet over å ha landet disse avtalene og gleder seg stort til tiden framover.


- For klubben er dette her kjempestort. Bare den ydmykheten at vi får hjelp av sånne personer og på grunn av to venner som spiller her, det gjenspeiler litt av klubben da med det felleskapet vi begynner å få så det synes vi er moro, sier den daglige lederen med et kjempestort smil.


- Regner med at det blir litt hockeyfeber i byen her nå?


- Jeg blir overrasket hvis vi ikke drar noen ekstra folk. Bare etter at det her har vært i mediene nå så har vi jo økt klikka inn på siden vår helt enormt. Ikke bare her men utenfor grensa også. Det er jo folk på Hamar som vil komme å se på oss og ta på seg trøya igjen, sier Eriksson.


Og i samme åndedrag så inviterer man til hockeyfest mot tabelltoer Tromsø om den svært viktige andreplassen som det knives om. Kroneskampen forrige sesong trakk over 1500 tilskuere og det er ventes minst like mange om ikke flere denne gangen, særlig med tanke på de signeringene klubben nå har gjort.


- Når vi satt i gang prosjektgruppa og når vi så at vi kunne lande disse navnene her så sa prosjektgruppa det at hvis vi ikke klarer å dra mer enn det vi gjorde i fjor så kunne jeg vel ta hatten min å gå, sier Chirre Eriksson med stor latter.


Han forteller videre:


- Jeg er like spent I år også men jeg har kjempetro at vi setter en rekord til.


- Og mot Tromsø og 2. plassen også da, man kunne ikke ha bedt om noe mer omtrent?


- Ja, det var jo akkurat det samme i fjor også. Der hadde vi Ski og kampen 1. plassen. Nå har vi kampen om 2. plassen så det er betydningsfulle kamper. Og erfaringen fra spillerne i fjor så var det største som dem hadde vært med på, nå blir det vanskelig å trumfe hva disse har vært med på, humrer Chirre Eriksson mens han ser bort på nysigneringene sine.


- Men jeg tror det er ganske stort for disse også om vi klarer å fylle denne hallen her og disse kommer ut og hører åssen stemningen er i denne hallen. Så da tror jeg også at disse også kan få en wow-faktor, avslutter han.


Se hva de hete kandidatene til kvaliken i Ski, Hasle-Løren og Manglerud mener om signeringene til Kongsvinger: 1. divisjons kvaliken: - Både gruer og gleder meg
Se hva divisjonsrivalen Tromsø Hockey mener om Kongsvingers hete signeringer:
コメント


bottom of page