top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Grüner vant igjen: - Vi går for å vinne det i Leangen

Oppdatert: 6. mar.

En ny god kamp av Grüner som sørget for balanse i regnskapet etter 3-1 seieren i kveld over Nidaros, nå blir det en femte og avgjørende kamp i Trondheim

Det var duket for nok et oppgjør mellom lagene, denne gang kamp 4 i den spennende play-in serien mellom Grüner og Nidaros. Trønderne med to seire på rad innledningsvis men Grüner viste styrke og slo tilbake i Leangen Arena og tvang fram et nytt oppgjør i Grünerhallen.

Det var en kamp som skulle være jevn i målprotokollen men med et hjemmelag som spilte svært godt mot Nidaros i andre kamp på rad og dominerte stort sett hele kampen spillemessig.

Men det var Nidaros som skulle score først i Oslo ved Joakim Hofstad etter 11 minutter før Kevin Berg utlignet for Grüner med en viktig scoring med mindre ett minutt igjen å spille av den første perioden.

Grüner skulle snu kampen i den andre perioden etter at Anders Jonassen ble utvist etter drøye tre minutter og Shafaat Hashim som kom fra Furuset tidligere i sesongen, skulle klare å kjempe pucken over mållinja til stor jubel for de 348 fremmøtte i Grünerhallen i kveld.

Nidaros skulle få sine muligheter og fikk en gyllen mulighet til å utligne når hjemmelaget fikk to mann utvist og man kunne spille i fem mot tre. Men Grüner spilte et meget solid boxplay og trønderne klarte ikke å skaffe seg en eneste solid sjanse. Allikevel skulle de få tildelt et straffeslag noe senere på en kontring av Edvard Gjøs, nevnte Gjøs tok straffen selv men Grüner-keeper Anton Malmborg reddet forsøket.

Den andre perioden bar preg av en stillingskrig mellom lagene men i den siste perioden var det Grüner som førte kampen og var nærmere 3-1 enn Nidaros var en utligning. Men Grüners sitt tredje mål skulle komme og det var nok en gang Shafaat Hashim som kunne sette pucken i det tomme Nidaros-målet etter at de hadde tatt ut keeper på tampen av kampen.

Samtidig med målet hadde Hugo Niemi en voldsom takling mot Hashim slik at han ble liggende på isen, Niemi fik 5 + 20 for interference men det er i kveld uklart om den finske backen blir rapportert inn for taklingen og om han får en suspensjon.

Kampen ender 3-1 til vertene i Grünerhallen som sett over ett var veldig fortjent igjen i likhet med forrige kampen i Trondheim. Nå venter det en heksegryte i Leangen Ishall hvor man for andre året på rad står i femte og avgjørende kamp.

Ikke hatt noe å tape

Nidaros som hadde 13 seire på rad før Grüner kanskje litt overraskende slo tilbake i Trondheim har gitt trønderne noe å tenke på når man ser tilbake på de siste to matchene man har spilt. Det kan virke som Nidaros har falt litt tilbake til gamle synder som dem hadde i starten av sesongen hvor man har et stort press på seg og spiller med høye skuldre.

Seieren i kamp 2 var på sett og vis litt heldig etter at man sluttet å spille så fort Grüner fikk sin ene scoring. Kamp 3 bar preg av det samme hvor Grüner var definitivt det beste laget og som fulgte opp den gode prestasjonen i kamp nummer 4.

Lukas Fransson mener at Grüner spiller med senkende skuldre siden de ikke hadde noe å tape etter de to første kampene.

- Ja, vi har ikke hatt noe å tape og da har vi bare sluppet bremsene og kjørt på. Vi har jo skapt mye skudd i de to første kampene også men vi har savnet målene, men faen vi har jo kjent at vi har vært med i hver match og i de to siste har vi fått uttelling. Så nå kjennes det ut som vi har et bra momentum og flyt, sier Fransson.

Fransson står med et mål og en assist men har spilt strålende i de fire matchene i play-in serien og kanskje vært den beste spilleren sett under alle fire lagene som kjemper så langt.

- Det er kult og det er bonus men jeg synes alle fire femmerne funker veldig bra i de to siste matchene og ruller på bra med alt. Men så er det kult å bidra med litt poeng og assist også, sier han.

- Men må Grüner være litt desperate for at de skal våkne hvis man ser de første to kontra de to siste matchene?

- Ja, det blir vel sånn når man ligger under med 2-0 så har vi kanskje savnet litt desperasjon i starten av serien. Men nå føles det som vi har våknet for alvor og får ut det potensialet som vi besitter i laget og som vi ikke har fått ut tidligere.