top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

En fot i EHL-kvaliken etter ny seier

Det som var komfortabelt ble svært dramatisk i sluttminuttene på Grünerløkka i kveld. Allikevel klarte Nidaros å vinne den andre kampen i play-in mot Grüner og kan avgjøre det hele på hjemmebane på søndag


Foto: H4Y


Det ble en ny spennende match mellom Nidaros og Grüner i det andre oppgjøret i årets play-in til EHL-kvaliken. Og det var Edvard Gjøs som åpnet målkontoen for Nidaros i det som var brennheite Gjøs sin 10. kamp på rad med poeng for trønderne i sin 10. match for klubben. Det var også det eneste målet i den første perioden der hvor det kanskje ikke var de største sjansene til lagene.


I den andre perioden økte Anton Holmberg trøndernes ledelse til 2-0 på tampen av den andre perioden i overtall med to mann mer på isen og gjorde også poeng i sin 10. match på rad for Nidaros. Når Joakim Hofstad økte ledelsen 3-0 etter drøye tre minutter ut i den tredje perioden alene med keeper, trodde alle at løpet var kjørt for Grüner.Men midtveis i den tredje perioden reduserer Grüner i powerplay ved Eirik Lavik til 1-3 og hjemmelaget får et momentum i kampen som de tar vare på ut perioden. For når Nidaros får et powerplay når det gjenstår 3 minutter igjen å spille er det nettopp Grüner som scorer ved nevnte Lavik i undertall og med det er dramatikken til å ta og føle på i Grünerhallen.


Nidaros får høye skuldre og slutter nesten helt å spille mens Grüner jager scoring og skaper flere gode sjanser som de ikke klarer å utnytte. Nidaros klarer til slutt å hale seieren i land og leder med det 2-0 i kamper.


- Det er artig og dritkult jeg vet nesten ikke hva jeg skal si nå for jeg er så utlada nå, sier en smørblid Joakim Hofstad rett etter kampslutt.Nidaros hadde alt i sine hender men etter at Grüner fikk det ene målet så sluttet de nesten å spille i frykt for å tape kampen.


- Det ble veldig spennende på slutten der. Vi følger gameplanen til punkt og prikke føler jeg egentlig gjennom store deler av matchen. Og så får dem et mål der og da blir det litt panikk bak der men det er sterkt å dra det i land for det. Det viser hvor stor lagmoral det er i den gjengen her, sier Hofstad videre.


- Hva med målet ditt? Virket som det var det deiligste målet du har satt i år?


- Haha, ja det har ikke vært så mange mål i år faktisk så det er vanskelig å konkurrere med noen andre mål egentlig. Men fikk en fin pasning fra Valen der og da var det bare å gå inn og legge den i hjørnet.Og nå kan det hele avgjøres hjemme i Leangen Arena på søndag der hvor man håper at trønderne møter mannsterke opp for å heie fram laget sitt fram til en EHL-kvalik.


- Det blir helt sykt for det kan ikke sammenlignes med å spille her. En fullsatt Leangen Arena på søndag, trønderne savner å spille i eliten og det fortjener vi. Så det å få muligheten til å avgjøre hjemme her nå kunne man ikke drømt om så mye bedre utgangspunkt, avslutter Hofstad.


I den andre kampen overbeviste Narvik med å vinne solide 5-0 over Gjøvik og leder dermed 1-0 i kamper.


Play-in oppgjørene fortsetter på søndag hvor kampen i Narvik begynner kl. 14.00 mens trønderne skal benke seg i Leangen kl. 17.00.

Comentários


bottom of page