top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Furuset med 6 viktige poeng over Haugesund

Det begynner å dra seg til å den andre halvdelen av 1. divisjon og Furuset tok hjem 6 viktige poeng og har heng på Hasle-Løren om å unngå kvalik

Foto: H4Y / OCN


To lag med kniven på strupen før helgens matcher i Furuset Forum hvor hjemmelaget viste seg å være det beste laget. På lørdag slaktet hjemmelaget Haugesund med 11-1 men desto jevnere skulle det bli dagen etter. Lagene skulle følge hverandre tett kampen gjennom og vekslet på å lede kampen. En kombinasjon av dårlig forsvarsspill og til tider uheldig keeperspill gjorde at det ble hele 15 mål i kampen. Det var uavgjort 3-3 etter første periode, deretter ledet Haugesund 6-5 etter to perioder men Furuset vant kampen 8-7 og det var sikkert god underholdning for de få frammøtte i Furuset Forum. Hjemmelagets trener Lars Foder var derimot ikke fornøyd med søndagens prestasjon men var veldig fornøyd med 6 kjærkomne poeng i kassa for de blåkledde.


- Vi trengte de 6 poengene den helgen her for vi vet jo ikke hva som skjer med nedstengning og alt mulig. Jeg håper selvfølgelig at 2. divisjon kommer i gang så vi kan få fullført sesongen. Det er tredje sesongen hvis vi ikke får fullført og det er tøft for norsk hockey hvis det skjer, sier den danske treneren etter kampen.

Med de to seirene denne helgen har de blåkledde fått heng på naborivalen Hasle-Løren om å ikke spille kvalik når de nå ligger kun 4 poeng bak. Og lagene er planlagt å møtes til dyst til de to siste serierundene i slutten av februar til en virkelig hockeybatalje om å slippe å møte to sterke lag fra 2. divisjon.


- Vi går selvfølgelig fullt for det, vi vet det kommer veldig mange matcher nå her og forhåpentligvis slipper vi sykdom og skader som vi hadde før jul men 4 poeng er ikke en lang vei. Hasle-Løren er et tøft lag å spille i mot og vi har hatt det tøft mot dem og når dem først ruller på så har dem mange gode spillere, forteller Foder.


Fraværet av Åman

Haugesund merket fraværet av sin store stjerne Philip Åman som satt på tribunen, suspendert siden 1. desember etter munnbruk mot dommeren i 9-1 tapet mot Lørenskog. Åman ble suspendert av DISU i 4 kamper for hendelsen og er etter denne helgen fortsatt suspendert i en kamp til. Den joviale Jönköpking-gutten synes det var rart å sitte på tribunen og se lagkameratene spille.

- Ja, det er det. Har jo vært skadefri og alt mulig så det er uvanlig å sitte på tribunen men vi spiller bra i dag så da er det moro å være på tribuna også.


For det var store kontraster Åman fikk se på søndag kontra 1-11 tapet på lørdag.


- Ja, fikk fikk en veldig tøff start på lørdagen hvor de ledet 5-0 og da var kampen praktisk talt kjørt. På søndag fikk vi en god start og ledet kampen, da er det mye lettere å beholde trøkket og energien i laget som vi behøver for at vi skal kunne være med fordi vi har litt lite folk.


Haugesund med økonomisk utfordringer

Klubben har vært åpen om at de har større økonomiske utfordringer denne sesongen noe som resulterte i at trener Teemu Elomo ble permittert og at laget nå står uten en hovedtrener inntil videre. Dessuten har styreleder Kjell Solberg gått inn som daglig leder i klubben og de sa opp markedssjefen som ble ansatt sommeren 2021.

Åman uttrykte før sesongen stor begeistring for den finske treneren og synes situasjonen er vanskelig å forholde seg til.

- Ja, det er jo ganske så nytt for det har jo skjedd denne uka så det har ikke helt riktig landa ennå men klart det er ikke optimalt det heller og er en vanskelig situasjon. Men vi får drive dette som en gruppe, det kan jo være bra at alle må ta mer ansvar men det er klart at det er bedre å ha Teemu på plass men nå er ikke det mulig dessverre.


Usikker framtid i Haugesund?

Det er liten tvil om at Philip Åman er den store hockeystjerna i Haugesund men på utgående kontrakt på Vestlandet så kan det fort hende at man ser Åman i en annen klubb neste sesong. 28-åringen er ferdig med lærerstudiene til sommeren og har ingenting som spesielt holder han igjen til å kunne gå videre til andre klubber, særlig med tanke på de økonomiske utfordringene Haugesund står ovenfor. Åman er sin egen agent og når Hockey4You spør agent Åman om framtiden så er svaret kryptisk.


- Det får vi se...men jeg fokuserer på denne sesongen og det som skjer etter der, tar vi etter sesongen, avslutter 28-åringen fra Jönköping.


Hockey4You har ikke lykkes å få en kommentar fra styreleder Kjell Solberg i Haugesund Seagulls


Se alle høydepunktene og hele intervjuene med trener Lars Foder, Dominyk Bogdziul for Furuset og Philip Åman for Haugesund


Bilder H4Y / OCN


bottom of page