top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Fredrik Glader klar som ny Narvik-trener: - Kjempespennende og noe jeg ser fram til

Den svenske treneren Fredrik Glader ble i dag presentert som ny Narvik-trener for de to neste sesongene etter å ha vært i Tingsryds i HockeyAllsvenskan

Foto: H4Y / OCN


Den svenske 45-åringen ble i dag presentert som ny Narvik-trener for de to neste sesongene etter at han brøt kontrakten med Tingsryds i HockeyAllsvenskan.


Den erfarne coachen har sin hovedbase i Luleå hvor hans familie befinner seg. Han er spesielt kjent for og var med å bygge opp hele Luleås damesatsning tilbake i 2015 og vant SM-gull på første forsøk. Luleås damelag har vært dominerende i Sverige siden den gang og av de seks SM-gullene laget har tatt så har Fredrik Glader vært coach for hele tre av disse.


"Det er kjempespennende og noe jeg ser fram til"

Deretter fulgte jobben som general manager i hockeygale Modo i to sesonger før svensken takket ja til å trene Haldens iskrigere Comet tilbake 2021/2022-sesongen hvor laget endte på 3. plass i serien og røk ut av kvaliken med seks strake tap.

Glader ble umåtelig populær i Halden og det endte med en tårevåt avskjed med klubben etter den siste kvalikkampen da det allerede var klart at han skulle overta Tingsryds i HockeyAllsvenskan de neste to årene. Dog gikk det tungt for både klubben og Glader der hvor de endte på nest siste plass i serien men klarte å unngå nedrykk med et nødskrik."Det er en klubb som tenker riktig"

Fredrik Glader brøt overraskende nok kontrakten med klubben som følge av familiesituasjonen og det å komme nærmere Luleå. Dog så må det kalles et scoop for nord-norske Narvik Hockey som signerte 45-åringen i dag for de to neste sesongene. Hockey4You har opplysninger om at Glader har en relativ høy status og et bredt nettverk i svensk hockey, noe som også bekreftes gjennom jobbene han har hatt i Modo og Tingsryds.


- Det er kjempespennende og noe jeg ser fram til, er Gladers umiddelbar reaksjon til Hockey4You etter at nyheten ble kjent.


- Vi havnet i en situasjon der hvor familien skulle flytte hjem og det var 150 mil mellom, jeg tok en beslutning hvor det var vanskelig både for Tingsryds og meg men dem hadde en god forståelse og vi fant en bra løsning for alle parter, sier han videre.


- Litt moro å være tilbake i norsk hockey også?


- Ja, virkelig. Jeg trivdes utrolig bra og var jo senest i Comet og fått kjenne på norsk ishockey, jeg er kjempeglad å være tilbake, jeg trives veldig godt i Norge og det skal bli utrolig kult å flytte opp til Narvik og begynne å jobbe med dem, sier Glader.


Han har vært i Narvik tidligere mens han var coach i Comet og liker byen veldig godt. I tillegg har han fått mulighet til å bli kjent med klubben og liker den måten klubben jobber på.


- Det er en klubb som tenker riktig, dem tenker langsiktig og det er ikke et prosjekt som går over en natt men har en bra plan og bra filosofi når det gjelder den økonomiske situasjonen.


- Og dere har fått inn William Magnusson fra Tegs som kommer til å bli viktig for dere?


- Ja, absolutt. William var jo bra når han var tidligere i Norge også så han vet jo fram for alt hva han kommer til, han kommer til å bli viktig for Narvik så det er kjempekult at en spiller som William valgte å gå til Narvik, sier Glader.


Det er også spekulert om Glader tar med seg en av sine favorittspillere Tobias Björklund til Narvik i forbindelse med Gladers inntreden til Nord-Norge. Björklund er en svært habil back som treneren hentet til Comet og tok med seg videre til Tingsryds når han ble trener der. Den nye Narvik-treneren trekker på smilebåndet når Björklunds navn blir nevnt men vil verken bekrefte eller avkrefte om han blir med til Narvik. Dog så erfarer Hockey4You at det har vært kontakt mellom Narvik og Björklund om neste sesong.

- Hehe, ja Björklund har jo fulgt meg i Comet og Tingsryds så får vi jo se hvor han havner og om han kommer opp til Narvik eller ikke. Tobias er en utrolig bra hockeyspiller og en herlig person. En som virkelig viser at han holder en Allsvensk-klasse i vinter. Det er klart, hvis han vil komme til Narvik så er det ingenting jeg vil protestere mot men er heller glad for å kunne ta han hit. Vi har selvfølgelig kontakt med hverandre men det er ingenting klart hva han skal gjøre videre heller, sier den nye Narvik-treneren.


Det som skal være klart, er etter det Hockey4You erfarer at Narvik skal ha to norske keepere kommende sesong. Fabian Plogås er allerede signert men klubben skal også angivelig ha fått napp på en norsk keeper fra Eliteserien som trolig blir presentert innen kort tid.

Comments


bottom of page