top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

- Føler ikke presset for å rykke opp men føler presset på for å prestere

Oppdatert: 29. aug. 2022

Assistenttrener Kenneth Madsø mener at Nidaros ikke har et like klart favorittstempel som Comet hevder og sender det like gjerne tilbake til Halden

Foto: H4Y / OCN


Norge U20 - Nidaros 5-3 (Varner Arena) Kenneth Madsø er klar på at Nidaros har ambisjoner om kvalik men sender like godt favorittstemplet tilbake til Comet etter at Håkon Vaglen i Comet la alt presset på Nidaros når Hockey4You snakket med han i Sparta Amfi for tre uker siden.

- Ja, hvor bra laget er får vi se men jeg synes vi ligger mye mer fremme på det tidspunktet her enn vi gjorde i fjor. Vi vet at vi har kvalitetene i laget til å gjøre det bra og så ser jeg at Comet sender favorittstempelet til oss tvert men da kan vi på en måte sende den i retur også for dem har brukt vesentlig mer penger på laget enn det vi har gjort, sier en smilende Kenneth Madsø etter 5-3 tapet i treningskampen mot Norge U20. Han fortsetter: - Men vi skal være i toppen der, det er vi helt ærlig på. Jeg synes vi har en mer bredere stall i år som kan gå inn å gjøre litt poeng og den biten der, vi er veldig fornøyd med det laget vi har som vi mener skal gjøre det bra også - målsettingen vår er kvalik.


"At vi skal opp nå innen kort tid tror jeg alle i trøndersk hockey, rundt om og forhåpentligvis hele hockey-Norge ønsker vi skal ta det steget så fort som mulig" Kenneth Madsø

Og klubben sitter med en bred lokal stamme med minst 14 trøndere på kontrakt i A-laget og med flere som banker på A-lagsdøra på vei oppover i Nidaros-systemet virker trønderhockeyen mer lovende enn på mange, mange år.

- Ja, det er fordelen vår at vi slipper å hente stammen utenfra. Vi har en bra norsk stamme med trøndere som vi vet hva vi får men vi forventer egentlig mer av dem også. Klubben er i en satsning og dem må også ta steg fra år til år så vi forventer mye av dem og dem er klar over det, sier Madsø videre.


- Hva er det dere gjør for å beholde unge gode spillere i Nidaros?


- For det første, som en ung utøver så er det hverdagen som er viktig. Hvis det er på stell så regner jeg med at gutta vil bli. Det starter helt fra toppen med oss og ned til U15 som vi har nå da med at ting må være på stell og treningshverdagen må være bra. Da er det ingen grunn til å flytte. Vi har årganger som kommer til å være i toppen av seriesystemet og håper det trigger folk til å fortsatt bli i Trondheim og utvikle det vi er i ferd med å gjøre, sier assistenttreneren til Hockey4You og fortsetter videre:


- Samtidig så vet vi at vi må opp i toppen for å kunne beholde de beste sånn at det er et press på oss på seniornivå i forhold til å utvikle det vi holder på med nå med å ta steget opp etter hvert nå.


- Føler dere presset for å rykke opp?


- Vi føler ikke presset for å rykke opp men føler presset på for å prestere og sånn skal det være. Vi er der nå at vi må ta den oppgaven og klubben gjør det dem gjør i forhold til å ansette personer på heltid. Klubben gjør en satsning rundt laget, da må vi følge etter. Det fortjener nå folk i Trondheim at vi tør å si det at nå skal vi begynne å ta steg her, for nå har det vært hvile noen år. At vi skal opp nå innen kort tid tror jeg alle i trøndersk hockey, rundt om og forhåpentligvis hele hockey-Norge ønsker vi skal ta det steget så fort som mulig, forteller Madsø og sier videre:


- Ting begynner å dette på plass, vi bygger administrasjon, bygger lag og vi mangler bare en ordentlig hall men Leangen fungerer meget godt der vi er i dag, avslutter Madsø.

Tilbake til kampen i Varner Arena så kunne man se en helt annen match enn det man var vitne til dagen før når Norge U20 slo Lørenskog med 7-2. Det skulle bli en tett og jevn match der hvor lagene fulgte hverandre til døra fram til det gjenstod 10 minutter igjen av kampen. Da satte Emil Wasenden Norge U20 i føringen i kampen og Nidaros prøvde deretter å utligne ved å ta ut keeper. Sole Ryen satte pucken i det tomme Nidaros-målet og fastsatte sluttresultatet med 5-3 for U20-landslaget. Johannes Løkkeberg som hadde et mål i matchen, synes det var en tøff kamp.


- Det var tøft, dem smelte på og spilte voksent. Det var et litt mer voksent lag enn Lørenskog vil jeg si så dem smelte på og spilte så vi fikk jobbe for det i dag, sier Løkkeberg.


- Det var litt grinete ute på der?


- Var ikke helt fornøyd med dommeren ute på der men det er bra å trene på det også, humrer 18-åringen.


U20-landslaget avslutter samlingen i Asker med å møte Nidaros til en ny match i dag kl. 15.30.


Se hele intervjuene med Kenneth Madsø og Johannes Løkkeberg samt noen highlights fra kampen i videoen under:


Komentar


bottom of page