top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Tung oppkjøringsperiode for Comet-gjengen i Sparta Amfi

Håkon Vaglen innrømmer at det er et par kilo som må av kroppen før Comet-gjengen møter Hasle-Løren i første seriekamp 17. september i Oslo

Foto: H4Y / OCN


De første istreningene for Comet er i gang i Sparta Amfi denne uken og trener Leif "Leffe" Carlsson kjører gutta knallhardt på den blankpolerte isen i Sarpsborg. En forsinket is i Halden og arrangementet Strömstad Hockey Classic som går av stabelen i denne uken gjør at spillerne må kjøre 30 km lengre nord for å få is under skøytene. Haldens iskrigere vil ikke kunne bruke egen hall før førstkommende søndag. Trener Carlsson sparte ikke på kruttet og kjørte tøffe lårøvelser som gjorde at mange spillere "hang over knærne" etter at melkesyra krøp oppover beina.


- Ja, det var tungt i dag, merker at det er et par kilo som må av etter sommeren før det sitter, sier haldenseren Håkon Vaglen og fortsetter:


- Det virker veldig proft, veldig bra trening og som sagt veldig hardt men det er vel akkurat det vi trenger.

Det har vært en stor utskifting av stallen der hvor 12 spillere har forlatt klubben og 10 nye ansikter har kommet inn. Samtidig er Comet regnet som absolutt en av de største favorittene til å vinne 1. divisjon sammen med Nidaros.


- Det virker som en bred og fin stall med fin blanding mellom ungt og rutinerte. Så har vi jo spedd på med en del lokale i fra Østfold og det er jo kult. Dessuten er jo Niskakangas en klassespiller, Anders (Poulsen red. anm.) har en bra CV og det er deilig at Trnavský er med videre så det ser bra ut, forteller Vaglen.


Men selv om man er fornøyd med stallen i Halden så er Vaglen veldig fornøyd med å sende favorittstemplet videre til Trondheim.


- Jeg legger alt presset på Nidaros jeg, dem er favoritter så skal vi slå nedenfra og opp. Vi skal krige på og så får vi telle opp i april eller noe. Det blir helt sikkert kjempekule matcher og selvfølgelig er målet vårt å gå til play-in og så får vi ta det derfra. Jeg tror vi kommer til å bli bedsre og bedre utover vinteren og er ganske komfortabel med å sende det favorittstempelet til Trondheim, sier Vaglen.

I mellomtiden får også 25-åringen muligheten til å nyte litt topphockey hjemme i Halden Ishall når de tre svenske lagene Färjestad, Frölunda og Leksand møtes til Strömstad Hockey Classic de neste tre dagene i perioden 11. august til 13. august.


- Ja, det blir gøy å se litt hockey igjen og de laga der også. Jeg heier jo på Färjestad sjøl så det blir fett å se på det.


- Så du kommer til å ha på deg Färjestad-drakt under de kampene?


- Ja, kanskje - vi får se, sier Vaglen med et lurt smil.


- Du har ikke tenkt å stå der klar for autografer også?


- Nei, det er noen år siden det men det er ikke så langt unna. Hadde det vært United som var der så hadde jeg stått der, avslutter den lattermilde haldenseren.


Statistikk Håkon Vaglen:


Comments


bottom of page