top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Dette er 1. divisjons beste signeringer for sesongen

Hockeyekspert i Hockey4You, André Lysenstøen, har plukket ut de seks beste spillersigneringene for 1. divisjon denne sesongen men den aller beste signeringen er norsk

Foto: SJ Photo


Overgangsaktivitetene i 1. divisjon har roet seg og vår hockeyekspert André Lysenstøen har med sin erfaring innenfor norsk ishockey god oversikt over 1. divisjon og Fjordkraft-ligaen.

Han mener at årets beste signering i 1. divisjon er norsk og holder til i Furuset.

- Det er alltid vanskelig å spå sesonger og kanskje spesielt i 1. divisjon, der mange faktorer spiller inn på prestasjoner gjennom sesongen. De aller fleste har jobb, studier og familie ved siden av som ikke alltid er faktorer som er lette å kontrollere forhold til Fjordkraft-ligaen, hvor flere er profesjonelle og kan forvente mer stabile prestasjoner over tid, sier Lysenstøen.


Årets viktigste signering er Kenneth Larsen fra Vålerenga til Furuset

- Narvik var veldig nære et opprykk i fjor og har i år et spennende lag, mens Bergen har kommet opp til 1. divisjon etter Haugesunds konkurs. Nidaros og Comet har fått inn flere spennende importer inn på laget, mens Furuset og Gjøvik har rustet opp laget med flere toneangivende norske spillere. Så dukker spørsmålet opp om Hasle/Løren tar nye steg eller er dem på stedet hvil, og vil Bergen være bedre enn Haugesund i fjor, spør 33-åringen retorisk.


Det har vært mange overganger i 1. divisjon, spesielt importspillere og nye trenere. På trenersiden har det skjedd mye da Comet har hentet SHL og DEL2-meritterte Leif Carlsson, Furuset har signert Kenneth Larsen på en flerårskontrakt, Narvik har fått en ny finsk trener i Elmo Aittola med solid erfaring fra Finland og Slovakia, Gjøvik har gjort klart med tidligere Storhamar- og Lillehammerspiller Mikael Zettergren som debuterer i boksen, for å nevne de mest bemerkelsesverdige endringene på trenersiden i ligaen.

- Jeg vil si at årets viktigste signering er Kenneth Larsen fra Vålerenga til Furuset. Med tanke på å jobbe med klubbstruktur, utvikling av spillere og tenke fremtidig, har Furuset signert en av de beste trenerne her til lands. Han har fått med seg flere spillere som han har jobbet med tidligere fra Lørenskog og satt et mer norsk preg på laget enn i fjor. Furuset satser hardt på Larsen og hans kunnskaper for å jobbe mer langsiktig enn noen gang.


Men de beste ny-signeringene mener Lysenstøen er importer denne sesongen og her er hockeyekspertens topp 6 liste for 1. divisjon:


1. Jordan George – fra Schwenninger til Nidaros


Årets store attraksjon i 1. divisjon, nesten absurd at en spiller fra tysk eliteserie kommer til andre nivået i Norge. Kom fra NCAA til Rosenborg 13/14 sesongen, og hadde to meget gode år i Norge før han dro videre til Tyskland via et år i Danmark. Har produsert solid i DEL og DEL2 i seks sesonger før han vender «hjem» til Trondheim. Ikke bare vil han dominere på egen hånd, men vil gjøre flere spillere rundt seg bedre.


George har vært skadet og plaget med sykdom i oppkjøringen men meldes frisk og klar til seriestart for trønderne2. Arttu Niskakangas – fra Stjernen til Comet


Sniperen som har bøttet inn mål for Narvik i flere år, kommer fra en «grinderrolle» i Stjernen. Kommer til å gjøre Comet farlige med arbeidskapasitet, tempo og effektivitet rundt mål. Han erstatter Gintautas som gikk til Sparta og vil etter alt å dømme gjøre det minst like bra, der Niskakangas er mer en stabil spiller hver kamp enn sin forgjenger.


Niskakangas har ikke spilt oppkjøringskamper for Comet denne sesongen som følge av skade. Siste rapport er at han trener på isen med "no contact"-drakt med positive prognoser for å kunne komme tilbake i kamp,3. Anders Poulsen – fra Passau til Comet


Dansken med VM-kamper kommer fra tysk Oberliga (3.nivå) med god selvtillit etter flere gode år i Danmark og Allsvenskan. Her har Comet funnet en spiller med masse erfaring som vil være veldig viktig i tette kamper, ikke minst i sluttspill og en mulig kvalifisering på slutten av sesongen. Vil være med å stabilisere spillet til Comet fra fjoråret som hadde en stor differanse i prestasjonene fra kamp til kamp.4. Alexander Johansson – fra Gjøvik til Nidaros


En av de to beste målvaktene i 1. divisjon i fjor. Spilte veldig bra for et godt defensivt organisert lag i Gjøvik i fjor, som nå kommer til et mer offensivt Nidaros. Er en stabil målvakt som gir laget en sjanse til å vinne hver kamp, og er en stor oppgradering fra forrige sesongs målvakter. Det vil bli interessant å se hvordan han vil prestere for et lag som vil mest sannsynlig slippe til flere åpne sjanser enn det Gjøvik gjorde i fjor.5. Lauri Nevala – fra Furuset til Gjøvik


Beste spilleren til Furuset i fjor og hadde også kamper for Grüner i fjor. Leverte meget godt for et lag som slet med å vinne kamper og nå er klar for et hardtsatsende Gjøvik-lag med mange interessante spillere i stallen.6. Philip Åman – fra Haugesund til Bergen


Poengkongen er klar for nytt eventyr i Bergen i en kombinert spiller-/trenerrolle. Ingen tvil om at han vil levere poeng i år også, men må jobbe hardt i spillet uten puck og unngå minus i protokollen hvis Bergen skal slå fra seg på tabellen.


- Det finnes flere interessante norske spillere som har byttet klubb i år og det vil vi komme tilbake til ved en senere anledning, og ikke minst fra 1. divisjon og opp til Fjordkraftligaen, avslutter Lysenstøen.


Comments


bottom of page