top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Comet slo tilbake, utlignet kampserien mot Nidaros: - Det her kan bli en kul serie

Oppdatert: 26. feb. 2023

En tett og jevn match der hvor Comet scoret på sine sjanser mens Nidaros ikke fikk uttelling på sine, gjorde at de grønnkledde kun ta hjem seieren i den andre kampen med 5-1 over Nidaros

Foto: Sofie Alexandra Kitterød


Det virket som Comet hadde bestemt seg for å gå hardt ut i kampen og kjøre hardt med høyt tempo fra start. Det skulle starte godt for hjemmelaget ved et skudd fra blå av Hugo Enock som Daniel Trnavský styrer i mål forbi Nidaros-keeper Alexander Johansson og 1-0 til Comet etter bare drøye 3 minutter.

Spillet bølget fram og tilbake med gode sjanser til begge lag men to gode keepere holdt perioden fritt for flere mål enn så lenge. Det er Comet som fortsetter å ha initiativet i kampen men etter 15 minutter spilt kommer Nidaros sin kaptein David Hallström alene med keeper etter at pucken ikke treffer Tobias Skaarbegs kølle i midtsonen, ringreven Hallström gjør ingen feil og setter pucken enkelt mellom beina på Simon Zurawski og 1-1 mellom lagene. Etter Nidaros sitt mål er det bortelaget som har litt mer puck og spill uten at det resulterer til verken skudd eller mål for trønderne. 15-5 i skudd etter den første perioden for hjemmelaget.


Det var langt på vei en underholdende kamp og høyt tempo fra begge lag med flere gode sjanser, publikum fikk god valuta for pengene i Halden Ishall i kveld. Og Comet fortsatte også den gode trenden de hadde i den første perioden og etter 7 minutter skulle Daniel Trnavský nok en gang krige inn et mål for de grønnkledde etter et skudd fra David Nilsson fra blå.


Elias Antonsen skulle etter 10 minutter komme alene med Alexander Johansson men den svenske keeperen redder mesterlig det forsøket fra Comet-spilleren som hadde flere farlige forsøk i kampen. I powerplay skal Comet øke ledelsen etter et mål av Jørgen Grøndahl. Det etter en fabelaktig pasning fra Victor Stark tvers over i slottet og nevnte Grøndahl skyter på direkten i det åpne målet, 3-1 for hjemmelaget.


Målfesten fortsetter

Den grønne målfesten fortsetter i spill fire mot fire der hvor Comet får etablert et press i offensiv sone og Jørgen Grøndahl nok en gang setter pucken ved at han finner en luke fra skrått hold etter pasning fra Herman Kopperud og med det setter inn 4-1 til Comet med bare 16 sekunder igjen å spille i den andre perioden til en virkelig god stemning i Halden Ishall.

I den tredje perioden kom Nidaros mer tilbake og tok litt over kampen i sine hender. Men de sjansene de fikk så var det litt tamt over det offensive spillet, i tillegg til at Comet-keeper Simon Zurawski tok unna de Nidaros-mulighetene som kom underveis.


Med 7.15 minutter igjen å spille får Comets Victor Stark en utvisning for interference og Nidaros tar en timeout. Her tar de også ut keeper Alexander Johansson for å spille seks mot fire og får til noen utrolige kjempesjanser som de fortsatt ikke klarer å sette i Comet-målet. Nidaros fortsetter med seks mot fem men som ofte som det gjør så scorer motstanderlaget. Håkon Vaglen setter pucken i det tomme målet etter "pasning" fra Jørgen Grøndahl som ikke klarte å sette pucken i målet i første omgang og med det sluttresultatet 5-1 til Comet.


Bare nesten hattrick

At det ikke ble noe hattrick på Jørgen Grøndahl i dag, var han ikke så skuffet over men gledet seg heller over seieren til laget sitt når man snakket med han etter kampen.


- Nei, det tenker jeg ikke noe over. Vi vinner 5-1 i dag og det er det viktigste. At man scorer noen mål er bare en bonus, sier Grøndahl.

- Hva er det du er mest fornøyd med i dag? Dere er jo fullt på høyde både borte og hjemmekampene?


- Det er egentlig laginnsatsen hvor vi spiller sammen som et lag, at vi følger gameplanen og da ser vi at det lønner seg. Vi merka helt klart i Trondheim at vi er på høyde og alle var enige om at vi bare fortsetter, gir alt og fortsetter i samme sporet som vi gjorde der oppe, da ser du at da er vi helt med i matchen og i dag gikk det vår vei. Nå er det bare å legge den matchen her bak seg nå og se fram til kampen på mandag.


Og han er enig at det er god underholdningsverdi for publikum i dagens kamp der hvor det var tett og jevnt med høyt tempo kampen gjennom.


- Ja, det er klart. Det er det her vi har spilt for hele sesongen, det er sluttspillhockey og det går fort, det er taklinger og det er det som er moro. Så jeg tror det her kan bli en kul serie, det er to lag som er tente på å gå videre til kvaliken så det er bare å glede seg til de neste kampene, sier Trnavský.


Daniel Trnavský med sine to mål bidro sterkt til Comet-seieren foran 894 tilskuere i Halden Ishall. Selv var hovedpersonen ikke så opptatt av sine mål etter kampslutt men heller glad for lagets seier.


- Nei, egentlig ikke. Hele laget viste en stor spirit og jeg ønsker samtidig å takke fansen for at de stilte opp på matchen. Det var en deilig seier og en god revansje fra torsdag men vi er ikke ferdig og vi har en ny match på mandag, forteller Trnavský etter matchen.


Ikke en 5-1 kamp

På den andre siden av hallen møter man en deppende Svein Petter Falk-Larssen som har vært i storform for Nidaros etter at han kom "hjem" etter et opphold i Vålerenga denne sesongen.


- Nei, det var tøft det altså. Det var ikke det som var planen men når kampen blir som det blir så er det det vi fortjener i dag, sier "Falken" utenfor garderobeanlegget i Halden Ishall.

Selv om det ble 5-1 til Comet så var det allikevel en jevn og tett match spillemessig. Derimot klarte ikke Nidaros å sette sjansene sine og det ble selvfølgelig skjebnesvangert for trønderne.


- Ja, det er jo sånn hockeyen er det. Vi synes det surt nå for vi føler ikke at det er en 5-1 kamp men dem får uttelling på sitt og vi sliter litt med våre så det er ikke så mye annet å gjøre enn å nullstille seg. Nå er vi like langt begge to så da får vi komme med en ny energi på mandag, forteller Falk-Larssen.


- Hva var forskjellen på dagens kamp kontra den dere vant på torsdag?


- Jeg føler at vi sleit med å komme i gang forecheckingen og sette dem fast, vi blir gående litt på halvdistanse og da ser det ikke ut som vi får til så mye, sier han.


- Men dere visste hva som møtte dere og at det var et desperat Comet-lag som måtte vinne?


- Ja, det er alltid sånn det er på en måte. Vi må tenke på oss sjøl og vi kommer ikke helt ut som vi tenker så blir det seigt. Jeg føler at vi ikke kommer helt i gang egentlig, så blir det hakkete og mye undertall i tillegg til at vi sliter med powerplay så da får vi lissom aldri den flyten vi kanskje trenger, sier Nidaros-løperen.


Kamp tre spilles i Leangen Arena på mandag kl. 18.00.


Alle foto: Sofie Alexandra Kitterød

Comments


bottom of page