top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Comet og Nilsson enig om en overgang: - Jeg kjenner meg varmt velkommen

Søndag ettermiddag bekrefter partene om at David Nilsson avslutter sesongen i Comet-trøya og skal hjelpe laget med et opprykk

Foto: H4Y / OCN


22-årige David Nilsson er som Hockey4You meldte på fredag, enig om en overgang til Comet i Halden for resten av sesongen. Den svenske toppbacken avsluttet sesongen i Bergen denne helgen med en seier og et tap for Gjøvik hjemme i Bergenshallen og endte opp med 69 poeng på 35 kamper for bergenserne. Nå fortsetter sesongen hos Comet der hvor han skal hjelpe dem å sikre 3. plass og videre inn i play-in.


- Jeg velger å gå til dem fordi jeg tror dem har en ganske stor sjanse til å gå videre i play-in. Jeg har tro på at dem har en sjanse til å gå hele veien. Har også snakket med Leif Carlsson der og kjenner meg varmt velkommen til Comet og håper at det er det rette for meg, sier Nilsson etter at overgangen ble bekreftet til Hockey4You.


- Hva tenker du om klubben Comet?


- Jeg vet nesten ingenting annet at det er mange som jobber rundt laget og at man blir varmt velkommen ved å komme dit. Jeg kjenner ingen spillere faktisk, sier Nilsson om sin nye klubb.


- Det har gått ganske bra for deg så langt i sesongen, hva tenker du selv?


- Det er vel vanskelig å reflektere over det når man fortsatt er åpen i det men skal ikke stikke under en stol at det har gått veldig bra. Jeg jeg har en høy kapasitet og jeg har fått spille mye i tillegg til at jeg har fått spille med bra spillere der hvor Lukas Fransson er i toppen av poengligaen og Philip Åman er den spilleren han er, det er en stor del i det også der hvor vi har spilt sammen hele sesongen og funnet en bra kjemi.

- Så du trivdes bra i Bergen?


- Veldig bra. Har fått en perfekt jobb som er perfekt for meg og har kunne kombinere bra med Jacob Sandberg der hvor vi trives bra sammen, ligger nærme ishallen, byen er fantastisk og troppen er som den er, den er helt enorm. Så jeg har bare gode ord å si om Bergen faktisk.


Det å hoppe på et lite eventyr på tampen av sesongen er noe Nilsson har hatt i tankene en stund, om ikke Bergen skulle ha noen muligheter.


- Ja, det er vel noe jeg har tenkt på en stund. Det kom ganske tidlig at det var noen av klubbene som skule spille videre som var interesserte, jeg vet at jeg har mer i meg og kjenner at jeg er i en flow så ville jeg spille videre. Samtidig er Bergen ferdigspilt så det kjennes bra å vite at avsluttet det pent her, det var noe jeg var tidlig ute med at hvis jeg skulle bytte så ble det etter at vi var ferdig. Når Bergen er ferdig, jeg har gjort mitt her og kan ikke hjelpe dem noe mer så kjennes det bra, sier Nilsson til Hockey4You.


Helt avhengig av Byens Hockeyspiller Halden

Sportssjef Martin Engebretsen var meget fornøyd med å kunne lande ligaens beste offensiv back søndag ettermiddag og retter en stor takk til Byens Hockeyspiller Halden for at overgangen i det hele tatt ble mulig å gjennomføre, etter at de bidro med friske midler til spiller nummer fem denne sesongen.


- Ja, vi er helt avhengig av dem for å kunne satse og i hvert fall nå på slutten hente inn forsterkninger. Dette er midler som går direkte til sportslig satsning og det er jo veldig fint å ha dem med på laget, sier Engebretsen.


- Lar du deg på en måte imponere over at de er inne på den 5. spilleren denne sesongen?


- Det er tydelig at det er mange i Halden som har lyst til å se et slagkraftig lag på banen så det er bare å ta av seg hatten for det altså. Dem gjør en kjempejobb, helt klart.


- Da er det bare å glede seg å se Nilsson i den grønne trøya?


- Ja, helt klart. Vi kommer til å dyrke videre på hans kvaliteter så han vil absolutt få en offensiv rolle så det blir morsomt å se og hvordan det blir med dynamikken i resten av laget, forteller sportssjefen.


Videre håper Engebretsen at de to siste signeringene i Victor Stark og David Nilsson skal være med å endre den ustabiliteten og varierende resultatene haldenserne har hatt i serien.


- Vi håper jo det, det er derfor dem kommer inn for å gjøre en forskjell. Det er begge to spillere med høyt offensivt kaliber så de kommer til å komme inn med sin spisskompetanse. Vi har jo kanskje hatt svingende prestasjoner i blant annet special teams hvor vi nå får inn i hvert fall en med David (Nilsson red. anm.) som har produsert enormt i powerplay. Han gjær både mål og legger assist og er en trussel offensivt, avslutter sportssjefen.


Nilsson ankommer Halden mandag ettermiddag og er spilleklar til onsdagens kamp mot Lørenskog i Lørenskog Ishall kl. 19.00.


"Statistikken er med forbehold da den er hentet fra Norges Ishockeyforbunds HockeyLive som er den eneste tilgjengelige offisielle statistikken for norsk ishockey"

Comentários


bottom of page