top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

CHL-trekningen: Tøff gruppe for Frisk Asker

I kveld ble trekningen i CHL foretatt og Frisk Asker ble trukket ut i pulje med Red Bull Salzburg fra Østerrike, JKH GKS Jastrzebie fra Polen og HC Bolzano fra Italia.

Foto: Jon Anders Johansen


Det gikk ikke som trener Vidar Wold håpte på når vi snakket med han tidligere angående trekningen, Frisk Asker møter sterk motstand i to topplag fra ICEHL i Red Bull Salzburg og HC Bolzano. I tillegg møter de polske mesterne JKH GKS Jastrzebie.


- Det var vel ut i fra de 8 lagene noe det tøffeste vi kunne få - topplagene fra ICEHL er to ordentlige bra hockeylag men det blir en herlig utfordring og vi skal kjempe så godt vi kan for å knipe til oss en av de to plassene til å gå videre, sier Wold til Hockey4You.


- Hva kan du si om de tre lagene dere skal møte?

- Bolzano har vært et stabilt topplag i mange år og har sterke folk bak seg som har bra økonomi og har alltid hentet bra importer og de får helt sikkert stablet et veldig bra lag på beina neste år også.

Det samme gjelder Red Bull Salzburg som for så vidt har tatt steg for steg de siste 8-10 årene og har etablert seg som en toppklubb i ICEHL, de har et apparat i ryggen som gjør at de har alle forutsetninger for å bli en topp europeisk klubb både med fasiliteter i treningsarbeidet og økonomiske muskler som gjør at de har topp europeiske spillere.

Det polske laget vet jeg ikke så mye om, de er jo en nykommer i europeisk klubbhockey men det skal bli en artig opplevelse å se nivået der også - det er en overkommelig motstander i allefall, forteller Wold.


Treneren håpte å kunne havne i den andre gruppen med det danske og franske laget men er forberedt på å ta denne utfordringen og har fortsatt sterke ambisjoner om å gå videre selv med tøff motstand i fra den østerrikske ligaen.

- Vi er både spent og gleder oss veldig men samtidig har vi ambisjon om å ta oss videre, vi har lagt opp til 4 treningskamper før vi starter i Champions Hockey League og skal være klare til å møte utfordringen som venter oss. Så får vi se hvor langt vi klarer å strekke oss men det skal bli gøy, avslutter Vidar Wold.Dette er de 3 lagene Frisk Asker møter i CHL den kommende sesongen:HC Bolzano (Italia)

Ble seriemestere med to poengs margin i ICEHL men tapte finalen mot KAC Klagenfurt i sluttspillet.

I forrige sesong disponerte de 12 spillere fra Italia og 12 spillere fra Canada/USA. Trenes av stødige 55-årige Greg Ireland med fortid i AHL, Adler Mannheim og HC Lugano.

Mest kjente spiller er keeperen Leland Irving som var førsterundevalg av Calgary Flames tilbake i 2006.

Det blir tredje gang HC Bolzano deltar i CHL.Red Bull Salzburg (Østerrike)

Kom på 3. plass i ICEHL og røk ut i semifinalen med 4-1 i kamper mot KAC Klagenfurt i sluttspillet.

Stefan Espeland spilte i laget forrige sesong men forlot klubben i slutten av sesongen sammen med hele 12 andre spillere.

Trenes av amerikaneren Matt MclIvane som en av de yngste trenerne i ICEHL med sine 35 år.

Klubben har vært med i CHL 5 av 6 ganger tidligere.JKH GKS Jastrzębie (Polen)

Vært en middelhavsfarer i den polske ligaen i mange år men i forrige sesong ble de nr. 2 i Polska Hokej Liga og vant for første gang i sin historie det polske sluttspillet med 4-1 i kamper over Krakow.

Spillere som er verdt å nevne er den polske landslagsmannen Mateusz Bryk og at de nylig har signert en ung russer i Ruslan Bashirov som herjet i den polske ligaen i forrige sesong.

Laget deltar for første gang i CHL.Den øvrige trekningen er som følger:

Foto: Champions Hockey League


Trekningen kan du se i sin helhet her:

Video: Champions Hockey LeagueFoto i saken: Jon Anders JohansenComments


bottom of page