top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

CHL: Bolzano med 5-1 seier over Frisk Asker

Et Frisk-lag som var fullt på høyde med Bolzano i store deler av kampen, rotet bort mulighetene sine i tredje periode.

Foto: Hockey4You / Trym Bunes


Frisk Asker kom fra et 2-6 tap mot Red Bull Salzburg hjemme i Askerhallen og Bolzano kom fra en straffeseier 3-2 over det polske laget i gruppa, Jastrzebie. Frisk stilte med uforandret lag fra fredag mens det italienske laget bytter keeper og inn kommer nysigneringen Kevin Boyle med underkant av 130 AHL-kamper på samvittigheten.


Hjemmelaget fikk den verst tenkelig starten etter at Hampus Gustafsson ble utvist for krysstakling etter 00:52 og Bolzano scorer i det påfølgende powerplayet med et rapt skudd fra Dustin Gazley på tiden 01:33.

Bolzano lå høyt i banen og skapte stort press på hjemmelaget og til tider hadde store overtak i begynnelsen av perioden, men keeper Nicklas Dahlberg gjorde en god jobb med å holde det italienske laget unna - etter 12:52 får Frisk Asker sin største sjanse i kampen ved at Mikkel Christiansen kommer alene med keeper men Kevin Boyle redder og stillingen fortsatt 0-1. Bolzano fortsetter å presse Frisk og spesielt førsterekka med Gazley, Findlay og Frank fortsetter å produsere gode målsjanser. Etter 14:24 treffer Daniel Frank tverrliggeren på styring fra Dylan Di Perna men Asker-laget får avverget situasjonen. Helt på tampen av perioden kommer Hampus Gustafsson og David Morley i 2 mot 1 og en av lagets største sjanser til å redusere men nok en gang redder bortelagets målvakt skuddet og en innholdsrik periode avsluttes med 0-1 til Bolzano. Skuddene ender 14-16.

Andre periode startet friskt med at Daniel Catenacci får matchstraff for spearing på Anders Bastiansen i periodens første dropp. I spill 4 mot 4 mister Frisk pucken på blålinjen og Brett Findlay kommer alene med keeper og setter inn kampens andre mål på tiden 01:36. Frisk Asker skulle slå tilbake i powerplay og etter 04:06 scorer Mikkel Christiansen etter pasning fra Mats Frøshaug og Viktor Granholm. Etter denne scoringen så Frisk til å få mer selvtillit og fikk mer kontroll over kampen og skapte flere gode sjanser uten å omsette de til noen mål. Heller ikke i powerplay med både en og to mann mer på isen klarte de å utnytte mulighetene til å score på Bolzano. Perioden ender 1-1 og skuddene 20-8.

Foto: Hockey4You / Trym Bunes


I tredje periode kom italienerne hardt ut og scoret to kjappe mål med Joseph Mizzi og Daniel Frank innen det hadde gått 5 minutter og så ut til at de kontrollerte resultatet og overtok grepet om kampen igjen. Med 5 minutter igjen å spille scorer Simon Pitschieler igjen for italienerne i powerplay 1-5 etter å ha kommet på en kontring i Frisk sin sone, et mål som var utagbart for Nicklas Dahlberg. Det blir sluttresultatet i kampen og Frisk har en lang vei i gruppa med fortsatt 0 poeng etter to spilte kamper. Skuddstatistikk totalt ender på 42-40 i Frisk Askers favør.


Vi møtte en skuffet Vidar Wold etter kampen i kveld som mente at de oransje var helt på høyde med Bolzano i 40 minutter på tross av resultatet.


- Nei, vi er skuffet fordi jeg synes vi gjør en ganske bra match i 40 minutter og jeg føler at vi har momentet inn i siste periode her og igjen, slik som mot Salzburg så er det noen minutter hvor vi er fryktelig dårlig og slipper inn noen enkle mål og da blir du straffa i internasjonal hockey, forteller han til Hockey4You.


Hovedtreneren er ikke skremt over resultatene og mener at det fortsatt er mulighet for å slå disse lagene på bortebane, hvis man luker bort de personlige feilene.


- Ja, så mye bedre er dem ikke. Resultatene juger ikke så i dag er vi et dårligere hockey lag men jeg er ikke skremt fordi vi blir ikke kjørt over men at det går mer på personlige feil og det defensive må vi ta tak i før vi reiser nedover og møter disse lagene igjen.


Se hele intervjuet med Vidar Wold i videoen under:


Bolzano hadde en giftig førsterekke som var en stor trussel for hjemmelaget gjennom hele kampen. Rekka stod for tre av målene i kveld og Dustin Gazley var fornøyd med seieren over Frisk Asker.


- Jeg synes det var en bra seier for oss, vi hadde mye utvisninger men vi var disiplinerte i undertall og det var godt å kunne få med seg en seier. Rekka vår har spilt sammen siden forrige sesong og startet på nytt denne sesongen så vi kjenner hverandre godt. Det er en flott rekke som jeg glad å være en del av og jeg synes vi gjorde en god jobb i kveld, forteller Gazley til Hockey4You.


Se hele intervjuet med Dustin Gazley i videoen under:


For øvrig står det 2-2 mellom Jastrzebie og Red Bull Salzburg når denne saken skrives. Frisk Asker drar til Østerrike og Italia og møter de samme lagene fredag 10. sept. og søndag 12. sept.Foto: Hockey4You / Trym Bunes

Comments


bottom of page