top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Bergen vant sesongens to første kamper mot Ski i 2. divisjon

I helgen var det serieåpning i 2. divisjon hvor Ski Ishockey tok i mot Bergen til et dobbeltmøte. Vestlendingene vant begge oppgjørene 5-4 mens den siste kampen ble avgjort på straffer

For 2. divisjon er endelig tilbake igjen etter et års fravær som følge av pandemien og lagene skal denne sesongen møtes mot hverandre 5 ganger slik at den totale kampantallet vil havne på 25 kamper. Det to beste lagene går videre til kvalik som møter de to dårligste lagene i 1. divisjon. Og for en fyrverkeri av en kamphelg det ble. Skien slår til med en 7-2 seier over Tromsø der hvor 24-årige Kasper Skrettingland ender opp med tre mål og to assist i kampen. Tromsø slår tilbake og vinner 6-3 dagen etter. Tønsberg vinner komfortabelt over Kongsvinger på bortebane med Patrick Eriksson med hele 7 assist i kampen. Tilbake til Ski Ishall, hjemmelaget overkjører Bergen i den første kampen og leder 3-0 etter 13 min av første periode, Bergen kjemper seg gradvis tilbake og vinner til slutt 5-4. Kamp nr. 2 blir ikke mindre dramatisk. Bergen leder komfortabelt 4-2 til det gjenstår et minutt av matchen. Ski scorer to mål 8 sekunder og kampen ender opp med sudden. Ingen mål i overtidsperioden og kampen skulle avgjøres på straffer. Her er Johann de Jonge som den eneste som scorer av alle straffene som blir tatt og Bergen tar med seg to poeng og totalt 5 poeng for helgen. Med det så topper Bergen tabellen i 2. divisjon etter de aller første kampene på over et år.

En av de nysignerte i Bergen, Max Nygren som kommer fra Narvik når de spilte i Fjordkraft-ligaen, debuterte i gårsdagens kamp for vestlendingene og er fornøyd så langt med sitt opphold i klubben.