top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Bergen smadret Skien over tre kamper - vant totalt 57-3

Skien med en svært så skadeskutt lag møtte opp i Bergen med 6 forwards og 3 backer på fredag. Bergen malte bortelaget i senk over tre kamper før de forlot Vestlandet med fly fra Flesland

Foto: H4Y / OCN


Et Skien-lag som er tynt besatt fra før av sliter med flere spillere ute med langtidsskader og opptakten til turen til Bergen kunne ikke ha vært verre. Flere i laget hadde symptomer for covid-19 og ble satt i karantene, senere viste det seg at laget ble rammet av et influensavirus. I Bergen på fredag møtte 6 forwards og 3 backer til startoppstillingen og Bergen kjørte ganske raskt over laget, noe skuddstatistikken viser med 95-4 og 20-0 totalt i målprotokollen. Selv om man fikk fløyet inn en fjerde back så hjalp det lite for Skien og sekretariatet i Bergen Ishall hadde mer enn nok å gjøre denne helgen. Resultatene ble 20-0, 22-3 og 15-0. Totalt 57-3 i målprotokollen og skuddene 230-29 ble fasiten etter de tre kampene hvor blant annet følgende spillere topp 5 på Bergen endte opp med poeng mot Skien i helga:

Navn:

Mål

Assist

Poeng

Dominik Briestensky

6

15

21

Johann de Jonge

7

13

20

Christoffer Fløholm

9

6

15

Joachim Raa

7

8

15

Benjamin Guthu

6

5

11

Eirik Mørk hos Bergen forteller om ensidige matcher og at laget egentlig gjennomførte kampene som en transportetappe og fokuserer helt og holdent til kampene mot Tønsberg, første helgen i desember.


- Ja, det ble ganske ensidig - Skien kom med 9 på fredag, da er det ikke så lenge kreftene holder. Vi prøver å holde fokus, vi har noen viktige kamper om to uker som vi ønsker å bygge fundamentet mot de kampene. Det er ikke lett da når det er så lite motstand, forteller Mørk til Hockey4You.

- Er du på en måte litt skuffa over at dere vinner så mye?


- Ja, det er klart når man er litt seriøs og ambisiøs selv så er det ålreit å møte motstand. Det er ingen som liker å spille sånne kamper som det her, det er ikke moro for Skien heller.


- Det er vel ikke lett å trekke folk til slike kamper heller?


- Nei, det var ikke mange som kom igjen etter fredagen tror jeg. Det var vel ikke alle som satt å så hele kampen heller, var en del som gikk underveis. Har ikke sett tallene men jeg vil tro at det var en dalende utvikling gjennom hele helga, sier 32-åringen.


Skien fikk som nevnt en verst tenkelig opptakt med karantene og symptomer for covid-19 innad i laget i tillegg til at den tynne troppen er skaderammet med langtidsskader, dette gjorde at det ble ekstra stygge sifre i møtet med topplaget. Skien-trener Filip Nilsson forteller at det var tøft å spille med så mange mål i sekken.


- Av ulike anledninger så hadde vi skader, sykdommer og folk som måtte jobbe - dem er et bra lag men vi konkurrerer ikke på samme vilkår som Bergen, sier den svenske treneren.

- Hvordan har opptakten vært til denne helga?


- Nei, vi har vært 7-8 mann på trening og har tatt forhåndsregler men vi er midt i pandemien fortsatt og får vi covid så ryker hele sesongen for vår del - hadde vi hatt en tropp som Ski som har 30 mann så hadde det utgjort en forskjell.

Vi starter på fredag med 9 stykk og gjør så godt vi kan. Bergen er et bra lag og dem slår ikke av på takten heller, det er ikke noen stygge kamper sånn sett men det blir litt frustrasjon.


- Burde kampene ha vært spilt?


- Ja, vi må jo spille. Vi kan ikke utsette hele sesongen fordi vi ikke har nok spillere heller men så blir resultatene deretter.


- Mister man litt motet når man slipper inn så mange mål?


- Altså, vi vet jo at matchen er kjørt men i dag så var det 0-1 etter en periode og da kjenner man at man lever litt. Det sitter jo litt i hodet, konkurransemessig så er vi ikke der men i år så er det bare sånn.


Rivaloppgjørene for Skien sies å være mellom dem og Tromsø hvor de har slått hverandre en gang hver denne sesongen. Her handler det fort om å ikke bli sist i 2. divisjon.


- Det er nok vi og Tromsø som er et par hakk under, resten er for seg selv i divisjonen. Hvis man ser på papiret på de øvrige lagene så har de mange bra spillere i divisjonen som har vært i mye høyere liga. De lagene har uttalt målsettinger om at de vil rykke opp og da får man juling da, vi møter jævla bra spillere og må tenke utvikling og læring når vi møter disse, sier Nilsson.


- Selv om man taper med mange mål, er det moro allikevel?


- Vi er en god gjeng, det er hyggelig folk og er bra sammensveiset lag - er mange som har spilt sammen i mange år. Vi har vært med både på oppturer og nedturer sammen og holder sosialt sett så det er ingen problem. Men så klart det er ikke moro å dra rundt og tape, ta fri fra jobben og reise til Bergen en fredag kveld å tape 20-0 det sier seg jo selv. Men vi må holde motet opp og gjøre så godt vi kan, avslutter Filip Nilsson før han haster inn på flyet på Flesland.


Møtet mot Tønsberg som gjelder

Det blir et svært så spennende oppgjør i Bergen Ishall i første helgen i desember hvor lagene møtes for første gang. Tønsberg er "ny-nedrykket" fra 1. divisjon og Bergen som vant 2. divisjon forrige sesong uten å rykke opp vil bli et durabelig oppgjør. Begge lag er ubeseiret så langt og Eirik Mørk innrømmer at hovedfokuset til laget ligger på disse kampene.


- Ja, det er klart. Vi har brukt noen uker på å forberede oss mot Tønsberg, ikke mot Skien. Vi antok at det kom til å bli lettere mot Skien så det blir sånn at det er øvelse men ikke det vi jobbet i mot, sier den erfarne 32-åringen med 8 sesonger bak seg på Vestlandet.


- Hvis man skal prøve å være litt objektiv, hvem er best av dere og Tønsberg?


- Kanskje Tønsberg har bedre topper men vi har nok en bedre bredde vil jeg si. Vi har ganske jevnt og bredt lag med to gode keepere mens de har noen spillere med spisskompetanse som vi ikke har.


- Ser dere på noen av de lagene som dere kan møte i 1. divisjon evt. i en kvalik?


- Nei, jeg personlig har ikke gjort det men jeg tror coachene har titta litt. Vi har spilt mot Haugesund et par kamper i forsesongen så vi vet jo litt av hva vi kanskje kan møte så vi har jo stor tro på at vi kan vinne en kvalik.


- Man får vel mange svar i kampene mot Tønsberg 3-5. desember?


- Det er en seriefinale så hvis man ikke vinner de kampene så har man kanskje ikke noe å rykke opp for, så det blir spennende, avslutter Mørk til Hockey4you.

Comments


bottom of page