top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Bergen slo Tønsberg i sesongavslutningen - nå forbereder lagene seg til kvalik

Bergen ble seriemester med seier etter sudden på lørdag men tok likegodt alle tre poengene på søndag med en 5-4 seier eter å ha ligget under med to mål. Nå retter begge lagene blikkene mot Furuset Forum neste helg

Dobbeltkamper i helga mellom de to topplagene i 2. divisjon. Fra før stod Bergen med 2 seire og Tønsberg med en seier og det var Bergen som skulle stikke av med to borteseire denne helgen, dermed befestet de sin posisjon som suverene seriemestere denne sesongen. På lørdag vant bergenserne 4-3 etter sudden og 5-4 i den andre kampen. På søndagens kamp ledet Tønsberg 3-1 etter kun 26 sekunder ut i 3. periode og de fleste i hallen trodde at de skulle klare å ro i land en psykologisk viktig seier før kvaliken i Oslo. Men Bergen-kaptein Joachim Jensen ville det annerledes og puttet likegodt på to mål på under tre minutter slik at stillingen var 3-3 etter drøye 5 minutrter. Jørgen Fløholm satte inn en scoring i powerplay og Joachim Raa satte det man trodde var spikeren i kista 3-5 med under tre minutter igjen å spille.

På tampen av kampen var veteranen Eirik Mørk uheldig og dumpet pucken i en Tønsberg-spiller som gikk rett inn bak Ole Kerlefsen Nilsen Bergen-målet. Selv om Tønsberg tok ut keeper så ebbet kampen ut med 5-4 seier til bortelaget og står dermed med 4 av 5 mulige seire over divisjonskollegaen før kvalikmøtet.

Kaptein John Næsgård i Tønsberg tok ikke tapet så tungt etter kampslutt.

- Vi sparer oss til kvaliken. Vi legger oss lavt, spiller med få folk, litt sykdom - vi tar det "lugnt", det å vinne serien i 2. divisjon betyr absolutt ingenting, det er kvaliken som gjelder, sier Næsgård.

Han er klar på at Tønsberg kun retter blikket mot Oslo neste helg for å kunne kjempe om en plass i 1. divisjon neste sesong.

- Ja, det er bare den vi forbereder oss i mot, sparer krefter på kampene og det gjorde vi i Tromsø blant annet. Det gjør vi for så vidt den helga her også, det bære veldig preg av at det ikke betyr noe, sier Næsgård.

I sterk kontrast av Tønsbergs kapteins uttalelser så synes Bergens #55 Jørgen Fløholm at det var en bra kamp fra begge lag.

- Det var en gøy kamp, tett og jevnt og en bra hockeykamp med bra tempo, forteller Fløholm og fortsetter:

- Selv om vi ligger under med 1-3 så synes jeg vi drar oss fint opp igjen og fortsetter med vårt spill og gjør det enkelt.

- Ble kampen preget av at dere vant serien dagen før?

Nei, det synes jeg ikke, vi forbereder oss til kvalik nå og vi trenger den treningen vi kan få så det er bare å kjøre på med godt tempo og bra spill rett og slett.

Se høydepunkter og hele intervjuene med John Næsgård og Jørgen Fløholm samt kort kommentar fra begge lags trenere i videoen under: