top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Bergen-nei til play-in: - Det langsiktige valget

Bergen har vært en av ligaens store positive overraskelser denne sesongen men valgte i går å takke nei til play-in spill noe som hovedtrener Jørgen Fløholm mener er et fornuftig og et langsiktig valg


Foto: H4Y


Det har vært et Bergen-lag som har gått litt under radaren denne sesongen men har hatt en meget sterk sesongavslutning hvor de kjørte over topplaget Grüner over to kamper og vant de viktige oppgjørene mot Gjøvik i de to siste hjemmekampene. Med 6 seire på de siste 7 kampene gjorde at Bergen nå for alvor er med i sluttspillskampen og retten til å få spille play-in i 1. divisjon. Man har i motsetning til Gjøvik det beste kampprogrammet igjen der hvor begge lag skal møte Nidaros mens Bergen skal møte bunnlaget Hasle-Løren og Gjøvik skal møte seriemester Narvik.


Samtidig på styrerommet måtte de plutselig ta en viktig beslutning om man skulle ta seg råd til å være med i play-in nå som Norges Ishockeyforbund har satt en frist til den 13. februar med å gi den beskjeden.


Og i går kveld kom den nedslående meldingen om at styret i Bergen hadde besluttet å takke nei til play-in og kvalik, som etter alle solemerker ville ha møtt Narvik med potensielt 3 bortekamper. Klubben skriver i sin pressemelding:


"For klubben er dette en vanskelig beslutning. Vi har hatt et sterkt ønske om å gi tilbake til spillere, støtteapparat, samarbeidspartnere, supportere og frivillige, men blir nødt til å tenke på fremtiden, og det langsiktige løp."


De skriver videre:


"Det er viktig å presisere at klubben nå er i en stabil økonomisk situasjon, og at dette ikke er bakgrunn for beslutningen. En play-in, og eventuell kvalifisering, ville medført kostnader på 500 000 til 1 mill NOK."


Hovedtrener Jørgen Fløholm er naturligvis skuffet over at laget ikke får vist seg i fra sin beste side i sluttspillet men mener også at det er en fornuftig avgjørelse på lang sikt.


- Det er selvfølgelig utrolig kjedelig når vi har muligheten, vi har gjort det veldig bra spesielt de siste 8-10 kampene har vært ekstremt bra. Spillerne hadde fortjent å få spille play-in men så er det helt klart at det er det fornuftige valget og det langsiktige valget. Vi har vært i dialog med styreleder og vi står bak avgjørelsen, det gjør vi. Det er rett og slett for å få et bedre utgangspunkt til neste år, sier Bergen-treneren.


Og det er heller ingen hemmelighet at spillergruppa er skuffet over situasjonen.


- Ja, absolutt. Vi fortalte det i går på treningen og selvfølgelig har jo det vært et mål og noe de har spilt for i hele år. Når man da ikke får muligheten til å spille så er det veldig kjedelig men så får man inntrykk av at spillerne forstår også selv om det selvfølgelig er veldig kjedelig, sier han.Resultatene som tvang fram en uønsket beslutning

I desember så det ikke ut som Bergen var noen kandidat til å kunne klare å spille om en play-in plass men klubbens gode prestasjoner i den senere tid tvang fram en beslutning ingen ønsket å ta.


- I starten var vi høyt opp ganske lenge slik at vi fikk veldig troen på at vi skulle klare det, så fikk vi en tøff periode hvor vi tapte en del kamper også nå i det siste har det vært veldig bra og gjort fryktelige gode resultater - egentlig enda bedre kamper enn resultatene også. Jeg synes vi som et lag har kommet utrolig langt og synes vi kunne hatt en god sjanse i play-in også, forteller Fløholm.


- Det må jo være frustrerende for deg som trener også og ikke minst etter siste tids prestasjoner, at du aldri får vite hvor langt dere kunne gå?


- Joda, det er det. Men vi har en litt mer langsiktig plan der hvor vi kom inn i år og ønsker å få til noe bra på sikt. Vi som klubb og organisasjon er ikke klar for å kunne ta steget opp til Eliteserien nå i år uansett. Vi ønsker å være der på sikt i en totalpakke med både lag og organisasjon.


Klubben mistet viktige spillere som Lukas Fransson, David Nilsson og Jacob Sandberg som gikk til andre klubber før sesongen. I tillegg valgte Philip Åman å legge opp og bli assistenttrener i laget noe som gjorde at man etterlot seg et større tomrom. Allikevel har klubben fått inn Max Nordin, Linus Hellgren og Marcus Leijonhufvud som har prestert bra sammen med en norsk stamme som har hevet seg fra tidligere. Det har medført at klubben har prestert bedre enn det man hadde forventet på forhånd.


- Jeg er utrolig imponert over hva vi har fått til. Spillerne har gjort en kjempeinnsats og vi har et sånt tett driv i laget som er noe spesielt. For spillerne er utrolig dedikerte, holder seg til spillesystemene og vi er godt forberedt til alle kampene så jeg er veldig imponert over hva gutta har fått til, sier Fløholm til Hockey4You.


Klubben er nå i en situasjon hvor flere spillere kan være aktuelle for andre klubber som spiller enten kvalik opp eller ned, noe som skjedde forrige sesong også. Allikevel mener Fløholm at man er motivert og ønsker å kapre 4. plassen selv om muligheten til play-in ikke lenger er til stede.


- Vi er klinkenes klar på at vi vil ha 4. plassen. Vi skal vise for hele hockey-Norge og Bergen at vi skal spille for 4. plassen, det er det ingen tvil om. Selvfølgelig når spillerne fikk vite det i går så kom det som et sjokk og spesielt til en play-in som man har hatt en motivasjon for så lenge, men vi vet det at får vi 4. plassen så har vi bevist oss veldig bra.


Han fortsetter:


- Det er noe vi skal bygge på og gjerne ovenfor næringslivet i Bergen som kan få øyene opp for og ser at vi har noe veldig bra på gang. Så motivasjonen er der så absolutt for å ta den 4. plassen, det er det ingen tvil om.


Håpløs overgangsfrist

Noe som det har vært en debatt om er overgangsfristen som er den 15. februar. I 1. divisjon har det år etter år ført til en overgangsbonanza mellom klubbene der hvor toppklubber og andre klubber som spiller kvalik, henter spillere fra klubber som kanskje ikke har så mye å spille for på tampen av sesongen. Det medfører at man møter et annet lag enn det man gjorde tidligere i sesongen, det er noe Fløholm mener er et håpløst opplegg.


- For det første så synes jeg den overgangsfristen er helt håpløs. At lag kan hente så mange spillere så tett opp mot slutten av sesongen, jeg synes ikke noe om det i det hele tatt. Men det er klart en risiko for at vi mister spillere for vi har masse gode spillere som andre klubber vil ha og det har jeg full forståelse for. Det er klart at beskjeden kom i går og det er kort tid siden men det er allerede spillere som har blitt kontaktet av andre klubber, avslutter han.


Etter det Hockey4You har fått opplyst er Johann de Jonge den som trolig er det heteste navnet til å gå til en annen klubb der hvor play-in lagene vil kjenne sin besøkelsestid.

Kommentare


bottom of page