top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Bergen med god start ut av startblokkene i 1. divisjon

Med 13 poeng på de første 7 kampene sier Bergen seg fornøyd med seriestarten så langt

Foto: H4Y / OCN (Daniel Brandshaug jubler for Bergen-scoring mot Ski)


Etter å ha karret med seg 4 poeng fra Nord-Norge, borteseier mot Furuset og oppskriftsmessig dobbeltseier borte mot Ski Ishockey, har bergenserne fått sving på sakene i sesonginnledningen og ligger nå på en 3. plass etter syv spilte kamper.


I helgen vant de begge kampene mot Ski uten å imponere, noe også spillerne i Bergen sier seg enig om. Heine Horverak kom tilbake til moderklubben i sommer og debuterte på A-laget som 20-åring etter å ha brukt en god del av juniortiden på Lillehammer. Horverak er fornøyd med at laget har tatt sesongstarten så godt som de har gjort det.


- Absolutt, i preseason der så var det noen som trodde vi skulle være mye lavere enn det vi har vist til nå. Det har vært en greie i laget der hvor vi har lyst til å bevise at vi kan spille hockey vi også og at vi er et slagkraftig lag i 1. divisjon og det har vi vist nå, sier Horverak.


Der hvor man imponerte med en sterk lagmoral og kanskje fikk med seg 4 bonuspoeng mot Narvik ble det også 6 poeng på to dårlige dager mot et relativt svakt Ski-lag.- Jeg synes ikke vi spiller vår beste hockey denne helgen her for det blir litt mye rot, vi har snakket om det i laget også. Men kjempefornøyd med at vi tar med oss 6 poeng herfra og det er selvfølgelig kjempepositivt, forteller bergenseren når vi møter han etter den siste Ski-kampen.


Han flyttet hjem til Bergen i sommer etter å ha studert og gått på skole i Lillehammer de siste 5 årene, før han var ønsket hjem igjen av moderklubben. Han angrer ikke på valget og føler seg kjempegodt mottatt av laget.


- Jeg har sinnsykt tro på dette opplegget og etter at jeg snakket med Åman og Fløholm så fikk jeg en god følelse at dette var et riktig sted for meg nå. Og 'go'et vi har i laget og som vi viser den sesongen her med en kjempebra start hvor vi tar 4 mot Narvik og fortsetter trøkket, sier han.


Horverak fortsetter:


- Så er det alt det som er rundt klubben også, kjempedeilig å komme hjem og Bergen har et kjempepotensiale til å bli en stor klubb. Jeg har en kjempetro på den retningen klubben tar.

Som Hockey4You nevnte i tabelltipset er den typiske 'go'et som Bergen har i laget og ikke inst stammen som vil drive fram noen overraskende seire for klubben. Noe de beviste nettopp mot Narvik og Furuset når de tok seirene der. Det er Horverak enig i at det mulig er lagets fremste våpen og for at man skal kunne ta noen uventede poeng framover.


- Sånn er det på trening og sånn er det helt siden jeg kom inn som ny i garderoben. Det tok mindre enn en uke så var jeg helt inne i gruppa så det er absolutt veldig positivt. Det viser vi på isen og jeg tror at vi har gjort det så bra fordi vi kriger for hverandre. Det er sånn vi må gjøre hvis vi skal ta mye poeng i denne ligaen her nå og det er der vi vinner matcher, avslutter Horverak til Hockey4You.


Til helgen møter to tøffe oppgjør mot Grüner i sesongens første kamper i Bergenshallen.Commentaires


bottom of page