top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Bergen med overtidsseier i Furuset Forum

Bergen var det beste laget i Furuset Forum på søndag og tok med seg to poeng fra dobbeltmøtet mot Furuset denne helgen

Foto: H4Y / OCN


Det var hjemmelaget som gikk av med seieren med 5-4 i oppgjøret som ble spilt dagen før der hvor Bergen startet kampen best men hvor de blåkledde kom sterkt tilbake med en 5-2-ledelse før man slapp Bergen litt inn i kampen igjen og kampen endte som nevnt i 5-4 i blått favør. I ettermiddagens kamp startet begge lag avventende til hverandre der hvor man kunne se et lite Bergen-press i 1. periode og med tre muligheter i overtall så forsterket det presset ytterligere. Dog spilte Furuset svært godt i undertall og bergenserne fikk få sjanser som det kan skrives spesielt om i historiebøkene. Skuddene totalt 7-6 til Furuset og resultatløs periode.

Bergen startet absolutt best i den andre perioden og skulle etter drøyt tre minutter få hull på byllen. Bortelaget vinner en duell i offensiv sone som går ut til Jacob Sandberg som ser at Johann de Jonge står alene foran Jens Augus Giæver i Furuset-målet og får først en sjanse mens på returen setter han pucken sikkert i mål. Det ga blod på tann for bergenserne som drev kampen fremover med flere store sjanser i den andre perioden uten at de klarte omsatte de i mål.


På slutten fikk de flere utvisninger og i spill fem mot tre skulle Furuset sjansen til å kunne redusere. Derimot klarer Adrian Berget å kontre i undertall og får straffe av dommeren etter at han blir hindret alene med keeper. Nevnte de Jonge klarer ikke å omsette straffen til mål. Furuset fortsetter et stort press i overtall og har flere gode muligheter til å kunne redusere men Bergen forsvarer seg godt, keeper Albin Mörck står en veldig god kamp og Bergen går til pause med 1-0 i lomma. 13-9 i skudd til hjemmelaget.


Blir reserverte

- Dem var bedre i dag enn i går synes jeg. Vi ble kanskje litt reserverte med tanke på at vi lot dem komme inn i matchen på slutten av matchen i går (lørdag red. anm.) men jeg synes ikke vi gjør en dårlig kamp men vi mangler den siste lille touchen ved det å score mål. Vi har i hvert fall 5-6 100% sjanser som vi bør få uttelling på men hvis vi ikke gjør det så blir det vanskelig, sier Furuset-kaptein Kristoffer Skjervold etter kampslutt.

Furuset hadde flere gode muligheter til å omsette sine sjanser til mål i slutten av 2. periode da Bergen hadde både en og to mann utvist, men man klarte ikke å overliste Mörck og Bergen klare å ro det hele i land.


- Jeg synes egentlig powerplayet vårt har vært ganske ålreit gjennom hele sesongen egentlig med pre-season og alt, innimellom så lugger det litt og vi hadde et par ganske gode muligheter i powerplay men i dag så gikk dem ikke inn så da blir det vanskelig.


Omsider får Furuset målet sitt og det i undertall på en kontring ved Marius Johansen som gjør at oppgjøret går til sudden death. Ekstra poenget tar Bergen med seg etter at de fikk et powerplay i sudden og David Nilsson setter pucken i krysset fra blå. Ikke en helt ufortjent 2-1 seier til Bergen.


- Den var skjønn å få inn. Vi har jo muligheter til å gjøre en 3-poenger i dag men dem kjemper på, går på skøyter hele tiden og utover så får dem et mål der. Albin (Mörck red. anm.) gjør en veldig bra match men så får dem et mål i vårt powerplay litt sånn tilfeldig. Forutsetningene fra i går (lørdag) med 2-0 tidlig og 0 poeng så er det veldig flott å få to poeng i dag, sier målscorer David Nilsson.

- Føler man at man taper et poeng i dag?


- Både og, vi har vel egentlig sjanser begge lagene. Albin (Mörck) redder oss mange ganger i dag, dem kunne ha gjort både et og to mål tidligere men vi har en bra offensiv, skaper mye men får ikke inn pucken men til slutt så går den inn og da vinner vi.


- Synes du Bergen har overrasket litt så langt?


- Vi lar andre prate om hvor bra vi er så viser vi i stedet på isen. Det gir ingen mening å stå her å prate om at vi kommer til topp 4 eller noe ting, det holder vi internt så får de andre se hvor bra vi er når de møter oss, avslutter Nilsson.


Fornøyd Bergen-trener

Bergen-trener Christer Dreberg var fornøyd med seieren mot Furuset men hadde gjerne sett at man kunne ha tatt med seg alle tre poengene fra matchen.


- Ja, det var jo klart skjønt med en seier. Men jeg synes at hva vi presterer i hete målsjanser så vinner vi velfortjent men vi kunne ha like gjerne hatt tre poeng, sier Dreberg til Hockey4You.

- Så du føler at dere taper et poeng i dag når man slipper inn et mål i powerplay?


- Ja, det er jo ikke det beste som skjer. Men det er sånn som skjer for dem satser jo offensivt dem også samtidig som dem skal forsvare seg så man må hele tiden være på sin vakt, vi skal ta lærdom av det også. Vi tar to poeng samtidig som jeg synes vi taper et hvis man ser hvordan vi presterer over 60 minutter.


- Hvordan vil du bedømme Bergens prestasjoner så langt?


- Jeg hadde samtaler med flere folk før sesongen som var redde for at Bergen skulle ha 0 poeng etter 6 kamper. Nå er det slik at vi har 6 poeng etter 6 matcher og vi har vært nære i alle matchene helt til siste sekund. Vi jobber for at vi skal ta hver match hver for seg, ta lærdom, jobbe videre, se neste match og gå videre derifra. Vi kunne hatt flere poeng og vi kunne likegodt hatt mindre poeng men vi har ikke overrasket oss selv synes jeg, avslutter Dreberg.


Comentarios


bottom of page