top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Alvarstein returnerer til Narvik, i 2. divisjon

Adrian Alvarstein går fra Furuset til Narvik 2 denne høsten for å hjelpe klubben i 2. divisjon

Foto: H4Y / OCN


For den tidligere Furuset-spilleren har bestemt seg for å signere for Narvik 2 denne sesongen og skal hovedsakelig spille kampene for laget på Østlandet mens han bor i Oslo men åpner også for en retur til Nord-Norge.


- Jeg snakket med gamle lagkompiser som styrer med andrelaget der nå og så fikk jeg høre at flere av de gamle lagkameratene mine fra Narvik skal spille der også. Det er ikke noe tvil om at en som blir kalt for "Mister Narvik" vil spille for Narvik, sier Adrian Alvarstein til Hockey4You.


31-åringen ble svært populær i de 7 sesongene han spilte i Narvik mellom årene 2012 - 2019 og ble internasjonalt kjent for sin dans etter kampene der hvor blant annet nhl.com fanget opp øyeblikket og omtalte dansen. I videoen under kan man se den mye omtalte dansen

Video: Magnus Sørensen


Og selv om Alvarstein skal spille kampene på Østlandet så skal han definitivt reise til Nord-Norge for å spille "Battle of the North"-kampene mot Tromsø til høsten.


- Ja, må jo i allefall komme meg opp til kampene mot Tromsø - jeg må få lov til å være med på det. Tror det skal bli moro og håper at vi klarer å fylle hallen slik at det blir litt trykk rundt matchen. Samtidig får publikum se de gamle spillerne spille, vi har spilt en gang mot Tromsø før og da vant vi - vi må få til det samme igjen, sier 31-åringen.


- Om det skulle bli en seier mot dem, kan det hende at det blir en seiersdans også eller?


- Hahaha, først må jeg bare ta å riste litt rusk av noen gamle "dance moves" så skal jeg se om jeg klarer å få de fram, sier en lattermild Alvarstein.

- Hvordan er formen til din egentlig?


- Jeg har trent mye i sommer, har egentlig forberedt meg for å spille i 1. divisjon og få til en ordentlig bra sesong i Furuset. Det ble jo ikke sånn men jeg har holdt meg så og si ved like så har jeg første kamp for Narvik om cirka en måned, tenker at jeg får bare tråkke ned pedalen og sørge for å være sikker på å spille 3 x 20 på et høyt nivå.


- Må jo si det at 2. divisjon ser veldig spennende ut?


- Uten tvil, det er mye gamle ringrever som kommer ser jeg og mye ungt talent også som bare venter på å bli sett, så det skal bli moro det altså, fortsetter Alvarstein.


Og den tidligere Narvik-helten åpner for å kunne bli i Narvik i en lengre periode også.


- Hvis det viser seg at det går bra eller ekstra dårlig så øker jeg treningsmengden og drar oppover for en lengre periode. Hvis det er sånn at muligheten byr seg så skal jeg se på det men enn så lenge holder jeg meg i Oslo og drar opp noen ganger for å spille, avslutter han.


Større jobb som sportssjef i 2. divisjon enn for 1. divisjon

Sportssjef Martin Persson jobber iherdig med å sette sammen et lag for Narvik 2 også denne sesongen i tillegg til at han selv skal spille for laget. Han bekrefter Alvarsteins ankomst til klubben.


- Jeg pratet med Adrian (Alavarstein red. anm.) lite grann for vi trenger alle spillere vi kan få. Det er nesten større jobb som sportssjef i 2. divisjon i et forsøk i å få sammen et lag der enn for laget i 1. divisjon, sier Persson før han fortsetter videre:


- Adrian er et velkjent ansikt og han brenner for Narvik. Han kommer til bli en viktig spiller i vårt 2. divisjonslag med å hjelpe til å utvikle de yngre gutta vi har.


Under samtalene med både Alvarstein og Persson om overgangen så er det tydelig at "Battle of the North"-oppgjørene seiler opp som de aller viktigste fire oppgjørene denne sesongen for klubben.

Kampene i "Battle of the North":

Narvik 2 - Tromsø 22.10.22 kl. 19.00

Narvik 2 - Tromsø 23.10.22 kl. 10.00

Tromsø - Narvik 2 14.01.22 kl. 15.00

Tromsø - Narvik 2 15.01.22 kl. 12.45


- Jeg tror at Alvarstein kan dra ekstra folk i hallen, det er ingen tvil om det. Det er et økonomisk spørsmål i allting så klart på hvor mye han kan være med i Narvik. Han er villig til å stå for en del selv så skal vi så klart hjelpe med det vi kan. Og så håper vi på fine publikumstall mot Tromsø selvsagt, avslutter sportssjefen i Narvik.


Comments


bottom of page