top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Uroligheter i Gjøvik Hockey - toppspiller forlater klubben

Det er etter rapportene uroligheter i Gjøvik Hockey og nå har toppspiller William Halldén valgt å forlate klubben

Foto: H4Y / OCN


Etter en knallsterk pre-season av Gjøvik har det ikke gått veien for laget i serien. Laget som hadde klare ambisjoner om å være blant de fire beste lagene, kjemper med Bergen om nest siste plass etter å ha tapt 12 av de 19 spilte kampene. Riktignok klarte de å ta to sterke seire mot Comet tidlig men fikk brått en tapsrekke på 6 kamper etter dette. Laget ligger for øyeblikket på 6. plass med et poengs margin med én kamp mer spilt enn Bergen.


Nå skal det etter det Hockey4You erfarer, over tid vært en misnøye internt i Gjøvik Hockey. Isac Enmarker som gjorde i snitt et poeng pr. match forrige sesong, forlot tidligere denne sesongen noe overraskende til konkurrenten Bergen etter det som angivelig skal være en misnøye med klubben.


Nå er det også klart at en av klubbens mest poengproduserende spillere, William Halldén som har gjort 8 mål for Gjøvik denne sesongen, forlater Gjøvik Hockey angivelig etter den samme misnøyen i klubben. Halldén som ble hentet inn som en av toppspillerne til Gjøvik sammen med blant annet Lauri Nevala fra Furuset før denne sesongen, har de siste fire kampene han har vært tilgjengelig for spill, blitt henvist til enten 3. eller 4. rekka og med det fått begrenset med spilletid. Det samme gjelder Lauri Nevala som etter det Hockey4You har fått opplyst, trolig også ser seg bort i fra Gjøvik.

Nevala ble av Hockey4You's hockeyekspert André Lysenstøen kåret til ligaens 5. beste signering i 1. divisjon denne sesongen etter overgangen fra Furuset i sommer. Den finske centeren gjorde 38 poeng på 28 poeng for et bunnlag forrige sesong og har denne sesongen hittil produsert 17 poeng på 19 kamper. 22-åringen har de siste tre kampene blitt henvist som nevnt til spill i 3. og 4. rekka med begrenset spilletid.


Duoen Nevala og Halldén har også blitt lånt ut til samarbeidsklubben Lillehammer hvor blant annet Nevala har spilt fire kamper i Fjordkraft-ligaen og vært i klubbens 2. rekke de siste tre kampene han har spilt for de rødkledde, senest i 8-0 seieren over Manglerud i går kveld. Halldén på sin side har fått to kamper på Lillehammer hvor han scoret en fantastisk mål for klubben i sin første kamp mot Vålerenga.


Spiller bekrefter - klubben bekrefter ikke

Sportssjef Patrik Bäärnhielm ønsker ikke å bekrefte i første omgang ovenfor Hockey4You at Halldén er på vei bort i fra klubben etter at spilleren ikke spilte i bortekampen mot Narvik.


- Nei, det kan jeg ikke bekrefte. Det jeg kan bekrefte er at han ikke spilte på onsdag på grunn av disiplinære årsaker, det er regler i klubben som han ikke har fulgt og da spilte ikke han på onsdag, sier Gjøviks sportssjef.


- Hvorfor har han blitt henvist til 4. rekka de siste kampene før dette her?


- Hvis man ser på spilletiden så har han spilt jevnt med de andre i laget den siste tiden, så hvilken rekke man er i skal man ikke tenke så mye på.

- Men han har hatt mindre spilletid i de siste matchene og han er jo en toppspiller i klubben?


- Han har hatt mer spilletid de siste matchene enn hva han hadde for cirka 7 matcher siden. Det er en spiller det stilles krav på og det går på arbeidsinnsats, at poengene ikke alltid triller inn - det gjør dem ikke men man må jobbe for det og da kommer det, sier Bäärnhielm.


- Spiller han kampen mot Bergen i morgen?


- Den neste matchen er det treneren som tar ut laget og dem tar ut det laget som han anser skal spille. Men han hadde én kamps karantene på grunn av disiplinære årsaker for å ha ikke fulgt klubbens regler så han er spilleklar sånn sett, sier sportssjefen.


Hockey4You har forsøkt å få tak i Halldén de siste dagene og i dag kan han bekrefte at han ikke fortsetter i Gjøvik Hockey og reiser hjem til Sverige selv om det er noe interesse for han fra andre klubber i norsk 1. divisjon.

- Det stemmer, spiller ikke kampene mot Bergen, skriver han i en melding til Hockey4You.


- Har du spilt din siste kamp for Gjøvik?


- Yes, er det korte svaret fra 23-åringen.


Hockey4You har fått opplyst at avgangen ikke er relatert til den nylige disiplinærsaken men at det skal ha vært en misnøye over tid som har gjort at beslutningen om dra har skjedd nå. Selv om H4Y sier man sitter med opplysninger om at toppspilleren fra Sverige skal ha forlatt klubben ønsker ikke Patrik Bäärnhielm å bekrefte avgangen i dag.


- Jeg verken bekrefter eller dementerer situasjonen rundt Halldén nå. Det er en personalsak der vi er akkurat nå og som arbeidsgiver kan man egentlig ikke kommentere det, sier han.


Men sportssjefen er uansett fornøyd med tingenes tilstand i klubben om dagen der hvor man styrer mot en plussresultat i regnskapet for 2022.


- Ja, det er bra. Vi jobber på bra på alle områder man kan påvirke. Vi har også høyere publikumssnitt enn hva vi har hatt tidligere, vi ligger rett under 500 på kampene så det er noe vi jobber med. Sportslig hadde vi selvfølgelig sett at vi skulle ha tatt mer poeng, vi er nok det laget som har underprestert mest.


- Føler du at trener Mikael Zettergren har fått det beste ut av laget?


- Det er en fersk trener men vi har absolutt ikke fått ut det vi kan av laget mener jeg. Ser vi på papiret så er vi nok tredje eller fjerde beste spillerstallen, sier han.


- Du er sjefen til Zettergren, er du fornøyd med han så langt?


- Ja, absolutt. Jeg synes dem gjør en bra jobb og skulle det være noe vi ikke var fornøyd med så skulle vi ta det med hverandre.

Sportssjefen understreker at han forventer mye mer av spillerne i laget fremover etter at laget nå ligger 13 poeng bak Lørenskog som ligger på den berømte 4. plassen.


- Ja, vi forventer mer av ganske mange spillere for å si det slikt. Når det har gått så dårlig som det har gått for oss som lag så blir det at man begynner å se litt på å gjøre om litt i laget. Vi har tapt de 10 av de siste 13 kampene, vi har jo et bedre lag på papiret enn det mener vi så det er vel mye spørsmål om dagen kan man vel si, avslutter Bäärnhielm.


Gjøvik tar i mot Bergen i morgen i Gjøvik Fjellhall kl. 15.00 og da får man svar på om William Halldén blir å se i Gjøvik sin lagoppstilling til denne kampen.

Comments


bottom of page